Posiadam Olymusa SP-560... Przykładając do ucha aparat slysze delikatne tykanie (tyk, tyk). Dlaczego tak sie dzieje? Czy cos sie zepsulo? Czy raczej to jest normalne? Zaznaczam ze aparat nigdy mi nie upadlProsze o pomoc
Pozdrawiam
![]()
Posiadam Olymusa SP-560... Przykładając do ucha aparat slysze delikatne tykanie (tyk, tyk). Dlaczego tak sie dzieje? Czy cos sie zepsulo? Czy raczej to jest normalne? Zaznaczam ze aparat nigdy mi nie upadlProsze o pomoc
Pozdrawiam
![]()
Czy ktos mi moze pomoc??Prosze
![]()
tyka sam z siebie, jak zegarek, czy tez moze jak nim ruszasz w jakis okreslony sposob? dzieje sie tak jak jest wlaczony, czy wylaczony?
Jest wlaczony i tyka sam z siebie, jak zegarek![]()
To stabilizacja obrazu albo redukcja szumow...juz nie pamietam, ale jak wylaczysz to powinno przestac tykac.
Mialam ten sam problem w sierpniu :P
Ostatnio edytowane przez ladyhawke ; 4.10.08 o 19:15
Pentax K-5 II i kilka obiektywów do Pentaxa później ...
... wracam do przygody z mikro4/3
Wyłączyłam stabilizację i wyłączyłam redukcję szumów, a on dalej "tyka"Nie podoba mi się. Denerwuje mnie to. Kupiłam wczoraj aparat i czy to znaczy, że coś w nim jest zepsute?
![]()
Czy tykanie słychać na wszystkich trybach pracy aparatu? Tykanie na pewno będzie gdy ustawisz temat Szybkie Zdjęcia (Quitime Shooter). Wtedy aparat na bieżąco ustawia ostrość, a nie jak w innych tematach, po naciśnięciu spustu migawki do połowy.
"Tykanie" słychać we wszystkich trybach.
Przy Szybkim Zdjęciu słychać wyraźnie pracujący dźwięk auto focusa, ale to nie o ten dźwięk mi chodzi.
Skoro aparat ci działa bez zarzutu to co ci to tykanie przeszkadza? Mój e330 też tyka. Coś tam jest takiego w body że jak się nim rusza to coś tyka. Od początku tak było, aparat był w serwisie z innego powodu i po odesłaniu dalej tyka. Widać tak ma być.
mente et malleo
...on ciągle ustawia ostrość i przy tym tak tyka. Ustawiłeś "dobiegaczke" czy jakoś tak. Trzeba wyłączyć w menu.
Pozdrawiam.