Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: METZ 58 AF1 a E-510

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MADNESS Zobacz posta
    No i Metz dotarł łącznie z przesyłką 1100 zł -- teraz tylko nauczyć się obsługi i do dzieła -- jako początkujący muszę jednak przyznać, że jestem już bardzo zadowolony zdjęcia w pomieszczeniach są świetnie doświetlone i nie mam problemu z cieniami - wykonałem dopiero ok 30 zdjęć w większości to poruszające się szybko dziecko

Mam jeszcze jedno pytanie do posiadaczy jakich akumulatorów używacie --
    włożyłem w tej chwili SONY 2500 mah - wystarcza to na 7-8 zdjęć w trybie serii po czym lampa musi mieć 2 sekundowe przerwy na ładowania między strzałami.
    Jak sie wprowadza korekte blysku- rozumiem, ze klawiszami, ale czy szybko?/ czy tez najpierw trzeba wstuknac mode a dopiero pozniej +/_, czy tez od razu z marszu +/_ ??
    czesc.Ch.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar MADNESS
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    nie ma tego na wierzchu - ale nie sprawiało mi to kłopotu po za tym można zmniejszyć lub zwiększyć wartość poprzez funkcję w aparacie - przeprowadziłem test statyw plus aparat z lampą strzelałem z korekcją wprowadzaną poprzez body i w lampie efekt praktycznie ten sam celowałem w duży wazon z kwiatami

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MADNESS Zobacz posta
    nie ma tego na wierzchu - ale nie sprawiało mi to kłopotu po za tym można zmniejszyć lub zwiększyć wartość poprzez funkcję w aparacie - przeprowadziłem test statyw plus aparat z lampą strzelałem z korekcją wprowadzaną poprzez body i w lampie efekt praktycznie ten sam celowałem w duży wazon z kwiatami
    Jednak koleczka w lampie Olympusa fajniejsze! Szybsze i mniej klopotliwe.
    Za Metzem przemawia wieksza podobno wydajnosc pradowa.
    Czesc.Ch.

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez marecki Zobacz posta
    Rzeczywiście jak sobię przypominam to w opcji zdalnego sterowania był do wyboru również master, a teraz mam tylko slave. Chyba dlatego nie udało nam się tego uruchomić. Także wniosek taki że można wyzwalać tylko puszką do tego przystosowaną (E-3, E-520)
    Jak się przeczyta instrukcję to też się coś wyjaśnia Ja w końcu przeczytałem "Lampa błyskowa nie może być ustawiona w tryb wyzwalania jako lampa główna (master) - Nie ma wymiany danych pomiędzy lampą a aparatem" Także pozostaje, E-3, E-520, E-XX.

P.S.
    To teraz zgłupiałem
    Dostałem odpowiedź z foto techniki na moje pytanie które to wysłali do niemiec: "Otrzymałam z Metza informację, że używanie lamp 58 Af-1 z Olympusem wtrybie master będzie możliwe z wgranym do lampy oprogramowaniem V1.2. Wzałączniku znajdzie Pan to oprogramowanie." I jak to tak?
    Ostatnio edytowane przez ziemia01 ; 9.10.08 o 13:13