Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910
Pokaż wyniki od 91 do 99 z 99

Wątek: DraXio prezentuje... Panorame.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Nie wiem czy zrozumiales co napisalem, wlasnie tez nie chodzi o to by mnie brali za fotoreportera, ale problem polega na tym ze nie pozostajesz nie zauwazony, poprostu kazdy ale to kazdy zwraca na Ciebie uwage. A przy sprzecie (mowa tu o samym obiektywie) 4500zl jest to ryzykowne, jak sie chodzi samemu, a nawet w kilku mozna nie dac sobie rady.

Awatar cinex
    Mieszka w
    Police
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    to masz najgorzej jak tak sie musisz stresowac chodzac ze sprzetem..a co z tymi fotkami? nie musza byc artystyczne cyk przez okno 2 foty i juz
    DZIĘKI ZA KONKRETNE ODPOWIEDZI

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Mała panorama zrobiona w jakze prostym programie PS CS

1. Tatry

Kliknij by powiekszyc.

Filtr POLAR i UV
    Olympus E-1 + Zuiko Digital 50-200mm

Zastanawiam sie nad napisaniem malego HOW TO, ale chyba kazdy uzywa innego oprogramowania do skladania Panoram.

Ja znalazlem PS CS, można w nim zlozyc panoramie nie tylko z trzech zdjec.

Awatar cinex
    Mieszka w
    Police
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    No Panie moderator panorama nawet nawet , szkoda ze limit 200kb, ale co z tymi fotami te samo ujecie na ogniskowej 50 i na 200 mm ?

Ps. I sciagaj czasami oslone przeciw sloneczna to nie bedziesz taka lufa szokowal zwyklych ludzi bo ta oslona to polowa obiektywu

Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Drogi DraXanie,
    Jak mówisz PS CS świetnie składa panoramy. Powiedz mi czy PS 7.0 również świetnie składa panoramy? Bo tak się składa, że posiadam obie te wersje, jednakże pracuję na 7.0, bo mój komp nie najmocniejszy i 7.0 lepiej trawi. Natomiast jeśli będzie sens to se zainstaluje CS. Że już nie wspomnę o małej instrukcji.
    Pozdrawiam Wszystkich.
    C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    @DraXan kazcuchy klasa sama w sobie a zwlaszcza "pingwin". Panorama takze "niebianska".

P.S. Od kiedy masz moda ? GRATULKI

P.S W PS CS masz jakiegos pluga czy recznie spasowywales ?
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cinex
    No Panie moderator panorama nawet nawet , szkoda ze limit 200kb, ale co z tymi fotami te samo ujecie na ogniskowej 50 i na 200 mm ?
    Sa tu: http://forum.olympus.hat.pl/viewtopic.php?t=3657

Cytat Zamieszczone przez cinex
    Ps. I sciagaj czasami oslone przeciw sloneczna to nie bedziesz taka lufa szokowal zwyklych ludzi bo ta oslona to polowa obiektywu
    Przy takich odbiciach jak na sniegu nie ma po co jej sciagac :P

Cytat Zamieszczone przez sebastan
    Drogi DraXanie,
    Jak mówisz PS CS świetnie składa panoramy. Powiedz mi czy PS 7.0 również świetnie składa panoramy? Bo tak się składa, że posiadam obie te wersje, jednakże pracuję na 7.0, bo mój komp nie najmocniejszy i 7.0 lepiej trawi. Natomiast jeśli będzie sens to se zainstaluje CS. Że już nie wspomnę o małej instrukcji.
    Pozdrawiam Wszystkich.
    Co do tego czy PS 7.0 ma obsluge panoram, nie wiem. Posiadalem PS 7.0 i PS CS, ale na cierpiacy brak miejsca pozbylem sie 7.0 - jesli znajde chwile wolnego czasu i 7.0 napewno sprawdze.

Co do tuturialu, postaram sie wykonac.

Cytat Zamieszczone przez vodnik
    @DraXan kazcuchy klasa sama w sobie a zwlaszcza "pingwin". Panorama takze "niebianska".
    Dzieki serdecznie, zona i tak chce mnie zabic jeszcze za ubrudzona kurtke, jakims blotem i zielenia.

P.S. Od kiedy masz moda ? GRATULKI
    Od niedawna

P.S W PS CS masz jakiegos pluga czy recznie spasowywales ?
    Nie plug-in i nie recznie. W PS CS jest jak by to nazwac funkcja ? opcja? do skladania panoram Jak juz pisalem postaram sie zrobic tuturialik.

Awatar cinex
    Mieszka w
    Police
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Nie zle sobie mody cukruja:P dla mnie tam zadna rewelka te kaczuchy a panorama za maly rozmiar do oceny....ale z tego co widze to przeszkadza mi w lewym dolnym ta czarna plama uciol bym ja i dodal gory, ciemnoniebieskie plamy na niebie no i ostrosc na gorach slaba , ale to moze byc wina pomniejszenia........vodnik a jak chcesz zobaczyc niebianskie widoki z gor to zobacz prace telegrafa na plfoto i potem wroc tu i powiedz ze ta panorama jest super :P.......co do sklejania panoram to ostatnio sklejalem programem zassanym z tej strony bodajrze PixMaker Pro i nie trzeba sie bawic recznie a skleja tak ze nic nie widac dopiero na duzych powiekrzeniach widac nie raz laczenia minimalnie a jak ktos chce to moze recznie sobie skorygowac...bardzo intuicyjny program i bez tutka sobie kazdy poradzi , choc gdzies widzialem intrukcje obslugi na jakims forum , moze nawet tu
    vodnik ja dopiero raczkuje z aparatem , wiec wytlumacz mi prosze co jest takiego rewelacyjnego w tych kaczkach, bo nie kumam ? dla mnie rewelacyjne to jest to foto http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=609606 ten sam sprzet ale wykonanie troszke inne

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Co jest rewelacyjnego ..... HMM. Po prostu mi sie podobaja. To kwestia gustu. Jakbysmy mowili o perfekcji, to moznaby powiedziec ze i "gó...no" zrobione perfekcyjnie techniczne musi byc rewelacyjna fotografia.

Co do slodzenia, to jakbys przejzal wszystkie watki to wiedzialbys ze wielokrotnie z DraXanem lub z innymi userami lub nawet adminem prowadzilismy roznego rodzaju polemiki nad zdjeciami przez nich prezentowanymi.

@Cinex dzieki za info odnosnie progrtamow do panoram. Sam do tej pry uzywalem PanoramaFactory i jez bardzo dobry program, a poprostu bylem ciekaw jak to robic w PS.
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888