Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: kilka impresji bałtyckich :-)

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Okey - jak bedziecie mieli jakis pomysl na plener to ja sie pisze.

Co co zdjec - wymienilem wielkosciowo tak jak mowiles - 640, zd.2 troche rozjasnilem, bo cos za bardzo narzekacie, ale w sumie jak spojrzalem na nie w dzien to rzeczywiscie malo widac

I na koniec dorzucam jeszcze kilka impresji pocztowkowych, obiecuje, ze to juz ostatnie:

zd. 6.

zd. 7.

zd. 8.

zd. 9.

A teraz cos mniej pocztowkowego, ale rowniez czekam na uwagi.

zd. 10.

zd. 11.

ustawienia:
    6. 1/500s F3,5 ISO50
    7. 1/500s F4,5 ISO50
    8. 1/650s F3,7 ISO50
    9. 1/650s F4,0 ISO100
    10. 1/800s F3,2 ISO100
    11. 1/160s F4,5 ISO50
    Zapraszam do galerii: http://greg.biezanow.net

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Teraz widze po zwiekszeniu i rozjasnieniu.

Fota nr 2 teraz pokazuje ze zaraz woda przeleje sie na prawa strone (sprzydaloby sie poprawic fotke - troche obrocic aby zlapala horyzont)

Na nr 4 teraz widac osobe o ktora sie rozchodzi, ale powinna sie ona znajdowac troche prawej strony no i powinna byc nieco wieksza (wracaj nad morze i powtorz zdjecie ).

6 to kontynuacja 5 i dobrze widac ile daje lecaca mewa.

9 delikatnie podnioslbym kadr przy nastepnej okazji aby bylo nieco wiecej wody (IMO oczywiscie).

Na 10 rozumiem ze dopalales lampa i fotka zostala splaszczona

No a na 11 - coz tylko pozostaje zazdroscic fajowego towarzystwa dwoch pieknych kobiet.
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    dot fot.2 masz calkowita racje - mea culpa - to byl zbyt podstawowy blad :-/ ale juz podmienilem..

dot fot.4 zgodze sie co do przesuniecia - troche zlewa sie z krzakiem.. ale niestety byla to zbyt duza odleglosc zeby modelke przestawic
    Ale widze ze upierasz sie przy wiekszej osobce, dlatego wrzuce jeszcze jedno juz naprawde ostatnie, specjalnie dla ciebie

dot fot. 6 heh tu byla mala prowokacja, bo wiedzialem ze bez mewy ci sie nie spodoba ale to dla tych, ktorym podoba sie kolorystyka podobnych zdjec. Sa ludzie dla ktorych przelatujace mewy to szczyt kiczu, dlatego z tym tez nie warto przesadzac.

dot fot.9 osobiscie tez bym go podniosl, gdyby nie chodzilo o piekne kamyczki

dot fot.10 tak, jak najbardziej bylo zamierzone, bez lapmy bylo bardzo kiepsko - warunki bardzo juz ciemne. Lecz technika zamierzona - ogniskowa+lampa.

A co do towarzystwa - to dziekuje, ale i tak bylo z nimi ciezko z ustawianiem..

Zapraszam do galerii: http://greg.biezanow.net

Awatar No-shadow Kick
    Mieszka w
    Gdańsk Zawsze Wietrzny
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Widzę, że kolega wyspecjalizował się w morskich krajobrazach I popieram, bo zawsze to przyjemnie zatrzymać wzrok na chwilę na jakiejś miłej dla oka fotce.
    Zdjęcie z ostatniego postu, wg mojego skromnego zdania, lepiej byłoby jakby ta osoba była przesunięta lekko w środek kadru, bo teraz trochę za blisko krawędzi stoi. Stanowiłaby wtedy dobry akcent na tle dosyć monotonnego krajobrazu. Ale to tylko mój prywatny punkt widzenia.

Oby tak dalej!

Pozdrawiam
    Olympus C-765UZ + parę dodatków
    Zapraszam do Galerii