Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Photoshop CS4

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Juz widze jak wszyscy leca i kupuja nowego Photoshopa...
    Trzydzieści dni jest za darmo a robiąc "lusterko" systemu przed instalacją nowej wrsji można dowolnie je sobie przedłużyć.
    I to całkiem legalnie

| OlyJedi Awatar lcf
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    @dog_master: wszelkie bety/rc oficjalnie udostępnianie do szerszych testów od Adobe są zawsze tutaj - ale z PSowych rzeczy to w tej chwili widzę tylko PS Express i Lightrooma 2.1, o CS4 niestety nie wspominają.
    Ostatnio edytowane przez lcf ; 24.09.08 o 08:12
    OM-1, mZD 12-40 F/2.8, mZD 60 F/2.8, Nocticron 42.5 F/1.2
    flickr: lcf80

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rocco Zobacz posta
    Trzydzieści dni jest za darmo a robiąc "lusterko" systemu przed instalacją nowej wrsji można dowolnie je sobie przedłużyć.
    I to całkiem legalnie
    I to jest najsmieszniejsze
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

rocco
    Gość
    Moze i śmieszne ale od strony prawnej nie ma się do czego przyczepić

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Moze i śmieszne ale od strony prawnej nie ma się do czego przyczepić
    To przeczytaj dokladnie licencje.

Pytalem "gostka" co testuje produkty Adobe.Co tam nowego i czy jakas wersyjka nie jest mu zbedna.
    Powiedzial mi tak-Pamietasz taka gre na Amige-DUNA.
    Pamietam.
    To w CS 2,lub 3 zrob animacje jak zamek imperatora wybucha i sie pali o takiej samej wadze pliku jak w Amidze.
    Ja nie grafik tylko fotoamator.
    To uzywaj tego co umiesz i ci potrzebne.Naum sie poprzednich wersji,jak Ci nie starczaja,a poznales je na wskros to siegaj po nastepna.
    PS 7 cie przerasta i zostan przy nim-on ci wystarczy.I tak wiecej nie potrafisz.
    Tak mnie powiedzial wyrodny syn.
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 24.09.08 o 10:04

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez lucca Zobacz posta
    To przeczytaj dokladnie licencje.

Pytalem "gostka" co testuje produkty Adobe.Co tam nowego i czy jakas wersyjka nie jest mu zbedna.
    Powiedzial mi tak-Pamietasz taka gre na Amige-DUNA.
    Pamietam.
    To w CS 2,lub 3 zrob animacje jak zamek imperatora wybucha i sie pali o takiej samej wadze pliku jak w Amidze.
    Ja nie grafik tylko fotoamator.
    To uzywaj tego co umiesz i ci potrzebne.Naum sie poprzednich wersji,jak Ci nie starczaja,a poznales je na wskros to siegaj po nastepna.
    PS 7 cie przerasta i zostan przy nim-on ci wystarczy.I tak wiecej nie potrafisz.
    Tak mnie powiedzial wyrodny syn.
    Lucca, to nie jest tak
    Photoshop jest tak rozbudowanym narzędziem, że poznanie wszystkich jego możliwości moze potrwac lata jeśli w ogóle da się je wyczerpać.
    Mnie interesuje tylko jedna strona, obróbka fotografii. Nie flash, 3D czy animacje.
    Kazda nowa wersja wnosi coś, co upraszcza moją pracę z fotografiami. Ułatwia mi życie nie zmuszając do zagłębiania się w tajniki opcji, które mnie zwyczajnie nie interesują i nie są mi potzrebne.

PS
    O co Ci chodzi z tą licencją?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

PS
    O co Ci chodzi z tą licencją?
    Kod html:
    Trial (z ang. próba) – rodzaj licencji na programy komputerowe polegający na tym, że można go używać przez z góry ustalony czas (od 7 do 90 dni). Programy na tej licencji są w pełni funkcjonalne. Po upływie ustalonego czasu, jedyną rzeczą, na którą pozwoli program to rejestracja albo usunięcie z dysku twardego. Zazwyczaj wersje próbne rozprowadzane są na tej licencji.
    Wiec uzywasz przez okreslony czas i usuwasz z dysku.Nie kombinujesz z lusterkiem,usuwaniem wpisu odpowiedzialnego za zegar czasu,podmiane .exe na wersje z aspiryna.... .Kupujesz,albo zapominasz o programie i deinstalujesz. To jedyne dwa wyjscia zgodne z prawem,reszta to nadinterpretacja na wlasne potrzeby.Ale zycie zyciem a ...

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lcf Zobacz posta
    @dog_master: wszelkie bety/rc oficjalnie udostępnianie do szerszych testów od Adobe są zawsze tutaj - ale z PSowych rzeczy to w tej chwili widzę tylko PS Express i Lightrooma 2.1, o CS4 niestety nie wspominają.
    O, dzięki, przyda się. O, takie bety to ja spokojnie mogę ściągać
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez lucca Zobacz posta
    Kod html:
    Trial (z ang. próba) – rodzaj licencji na programy komputerowe polegający na tym, że można go używać przez z góry ustalony czas (od 7 do 90 dni). Programy na tej licencji są w pełni funkcjonalne. Po upływie ustalonego czasu, jedyną rzeczą, na którą pozwoli program to rejestracja albo usunięcie z dysku twardego. Zazwyczaj wersje próbne rozprowadzane są na tej licencji.
    Wiec uzywasz przez okreslony czas i usuwasz z dysku.Nie kombinujesz z lusterkiem,usuwaniem wpisu odpowiedzialnego za zegar czasu,podmiane .exe na wersje z aspiryna.... .Kupujesz,albo zapominasz o programie i deinstalujesz. To jedyne dwa wyjscia zgodne z prawem,reszta to nadinterpretacja na wlasne potrzeby.Ale zycie zyciem a ...
    To nie łamanie prawa a jego obejście.
    Wśród najbogatszych takimi sprawami zajmuje się cała rzesza niesamowicie wysoko opłacanych specjalistów, księgowych i prawników
    Tu trial instalowany jest na czysty system a po trzydziestu dniach rzeczywiście usunięty.
    W przypadku jakiejkolwiek kontroli sprawa jest czysta i "nie nosi znamion...", całkiem inaczej niż w przypasku używania cracków, patchy czy nielegalnych numerów seryjnych.
    O moralności pisał nie będę, już Janosik dał nam przykład, że zabierać bogatym i dawać biednym jest czynem chwalebnym. Że powiesili go za poślednie żebro to tylko jego wina. Dał się złapać
    Sorki za OT i to we własnym wątku ale ja tam nie mam takich skrupułów.
    Teraz tylko czekam na więcej czasu żeby pobawic się tym nowym softem.
    No i na dostępność triala, na stronie Adobe póki co jest "soon".
    Ostatnio edytowane przez rocco ; 24.09.08 o 15:55

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Gadajcie se gadajcie. Od CS3 lustro systemu nie wystarcza, bo dane o trialu leżą w miejscu poza partycjami. By usunąć wersję beta CS3 z testowania dla Winsoftu i zainstalować wersje pełną musiałem zaorać wszystkie dyski zerami, po całej powierzchni.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez RadioErewan ; 24.09.08 o 16:12
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto