@dog_master: wszelkie bety/rc oficjalnie udostępnianie do szerszych testów od Adobe są zawsze tutaj - ale z PSowych rzeczy to w tej chwili widzę tylko PS Express i Lightrooma 2.1, o CS4 niestety nie wspominają.
Ostatnio edytowane przez lcf ; 24.09.08 o 08:12
OM-1, mZD 12-40 F/2.8, mZD 60 F/2.8, Nocticron 42.5 F/1.2
flickr: lcf80
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Moze i śmieszne ale od strony prawnej nie ma się do czego przyczepić![]()
To przeczytaj dokladnie licencje.
Pytalem "gostka" co testuje produkty Adobe.Co tam nowego i czy jakas wersyjka nie jest mu zbedna.
Powiedzial mi tak-Pamietasz taka gre na Amige-DUNA.
Pamietam.
To w CS 2,lub 3 zrob animacje jak zamek imperatora wybucha i sie pali o takiej samej wadze pliku jak w Amidze.
Ja nie grafik tylko fotoamator.
To uzywaj tego co umiesz i ci potrzebne.Naum sie poprzednich wersji,jak Ci nie starczaja,a poznales je na wskros to siegaj po nastepna.
PS 7 cie przerasta i zostan przy nim-on ci wystarczy.I tak wiecej nie potrafisz.
Tak mnie powiedzial wyrodny syn.
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 24.09.08 o 10:04
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Lucca, to nie jest tak
Photoshop jest tak rozbudowanym narzędziem, że poznanie wszystkich jego możliwości moze potrwac lata jeśli w ogóle da się je wyczerpać.
Mnie interesuje tylko jedna strona, obróbka fotografii. Nie flash, 3D czy animacje.
Kazda nowa wersja wnosi coś, co upraszcza moją pracę z fotografiami. Ułatwia mi życie nie zmuszając do zagłębiania się w tajniki opcji, które mnie zwyczajnie nie interesują i nie są mi potzrebne.
PS
O co Ci chodzi z tą licencją?![]()
Wiec uzywasz przez okreslony czas i usuwasz z dysku.Nie kombinujesz z lusterkiem,usuwaniem wpisu odpowiedzialnego za zegar czasu,podmiane .exe na wersje z aspiryna.... .Kupujesz,albo zapominasz o programie i deinstalujesz. To jedyne dwa wyjscia zgodne z prawem,reszta to nadinterpretacja na wlasne potrzeby.Ale zycie zyciem a ...Kod html:Trial (z ang. próba) – rodzaj licencji na programy komputerowe polegający na tym, że można go używać przez z góry ustalony czas (od 7 do 90 dni). Programy na tej licencji są w pełni funkcjonalne. Po upływie ustalonego czasu, jedyną rzeczą, na którą pozwoli program to rejestracja albo usunięcie z dysku twardego. Zazwyczaj wersje próbne rozprowadzane są na tej licencji.![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
To nie łamanie prawa a jego obejście.
Wśród najbogatszych takimi sprawami zajmuje się cała rzesza niesamowicie wysoko opłacanych specjalistów, księgowych i prawników
Tu trial instalowany jest na czysty system a po trzydziestu dniach rzeczywiście usunięty.
W przypadku jakiejkolwiek kontroli sprawa jest czysta i "nie nosi znamion...", całkiem inaczej niż w przypasku używania cracków, patchy czy nielegalnych numerów seryjnych.
O moralności pisał nie będę, już Janosik dał nam przykład, że zabierać bogatym i dawać biednym jest czynem chwalebnym. Że powiesili go za poślednie żebro to tylko jego wina. Dał się złapać
Sorki za OT i to we własnym wątku ale ja tam nie mam takich skrupułów.
Teraz tylko czekam na więcej czasu żeby pobawic się tym nowym softem.
No i na dostępność triala, na stronie Adobe póki co jest "soon".
Ostatnio edytowane przez rocco ; 24.09.08 o 15:55
Gadajcie se gadajcie. Od CS3 lustro systemu nie wystarcza, bo dane o trialu leżą w miejscu poza partycjami. By usunąć wersję beta CS3 z testowania dla Winsoftu i zainstalować wersje pełną musiałem zaorać wszystkie dyski zerami, po całej powierzchni.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez RadioErewan ; 24.09.08 o 16:12
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto