Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 126

Wątek: [Fotopolis] Kup obiektyw a Olympus odda Ci za niego pieniądze

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez soboliero Zobacz posta
    Ale nikt im nie kazał urządzać promocji i tak bym kupił ten obiektyw. Ale skoro obiecali mi zwrócić 100 zł. to niech zwracają 100 zł. Co mnie obchodzą jakieś rozliczenia pomiędzy nimi, bankami a kimś tak innym.
    A jeśli zażyczysz sobie przelew na konto w banku, który pobiera 10 000 zł prowizji, to mają te 10 000 zł zapłacić twoim zdaniem?
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Awatar soboliero
    Mieszka w
    Warsaw by night good?
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Magnesus Zobacz posta
    A jeśli zażyczysz sobie przelew na konto w banku, który pobiera 10 000 zł prowizji, to mają te 10 000 zł zapłacić twoim zdaniem?
    No nie sądzisz chyba, że ja. Po pierwsze nie zmuszałem ich do tego, żeby mi przelewali do banku, mogłem przecież nie mieć konta jak Kaczyński? Po drugie jeśli prowadzą promocje, zwrot 100 zł to komu zwracają, kupującemu, czy bankowi? Po trzecie ja jestem zadowolony z załatwienia mojej sprawy przez Olympusa. A po czwarte popsuła mi sie płyta dvd rw

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Ale nikt im nie kazał urządzać promocji i tak bym kupił ten obiektyw. Ale skoro obiecali mi zwrócić 100 zł. to niech zwracają 100 zł. Co mnie obchodzą jakieś rozliczenia pomiędzy nimi, bankami a kimś tak innym.
    I zwrócił Ci 100zł.

Wiesz, na tej samej durnej zasadzie możesz mówić, że jak to, kupujesz w sklepie internetowym aparat za 1000zł, a masz jeszcze za przesyłkę płacić? Przecież Cię nie obchodzą jakieś rozliczenia...

Było odebrać sobie osobiście, nie płaciłbyś za dostarczenie kasy 'do kont własnych'
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    No nie sądzisz chyba, że ja.

Po pierwsze nie zmuszałem ich do tego, żeby mi przelewali do banku, mogłem przecież nie mieć konta jak Kaczyński?
    Akceptowałeś warunki promocji. Oni też Cię nie zmuszają do korzystania z tej promocji.
    Ostatnio edytowane przez dog_master ; 29.01.09 o 17:52 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Płock, Poland, Poland
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez C+ Zobacz posta
    Dają 100 zł, ale jak ktoś ma konto we frajerskim banku co każe płacić za wszystko to nie jest wina Olympusa.

A wszyscy frajerzy mają Olympusy - tak kiedyś czytałem na innym forum.
    Zapewne Ty masz wszystko bezpłatnie i nie czujesz sie frajerem?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ksb Zobacz posta
    A wszyscy frajerzy mają Olympusy - tak kiedyś czytałem na innym forum.
    Zapewne Ty masz wszystko bezpłatnie i nie czujesz sie frajerem?
    ?

Ale C+ ma rację... jak bank sobie robi potrącenia, to nie wina Olympusa...
    I należy rozważyć zmianę banku
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    No nie musieli, ale z drugiej strony jak obiecują 100 zł, to ja mam mieć 100 zł a nie 80 a może 50 zł. Niech wysyłają więcej kasy bankowi, żeby ten po odliczeniu swojej prowizji dał klientowi obiecane pieniądze. Co mogą kogoś obchodzi wzajemne rozliczenia pomiędzy bankami a Olympusem. Mogliby też wprowadzić zapisy w regulaminie, że to jeszcze kupujący musiałby dopłacać do takiej promocji i wszystko byłoby w zgodzie z ich przepisami
    Cóż, w Canonie przy cashbacku było jasno powiedziane, że będę w plecy prowizję banku.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Awatar soboliero
    Mieszka w
    Warsaw by night good?
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    oczywiście, że nikt. Ale mam prawo do jasnej informacji. Skoro mówią, że oddadzą 100 zł, to mają mnie oddać 100zł. A co by było gdyby po drodze było 10 pośredników, bank do banku sobie by przelewał a każdy by sobie pobierał prowizje, to mogłoby dojść do tego, że ja bym dopłacił jeszcze do tego interesu. Cóż z tego, że oni coś sobie wpiszą w regulaminie, papier wszystko przyjmie.

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    oczywiście, że nikt. Ale mam prawo do jasnej informacji. Skoro mówią, że oddadzą 100 zł, to mają mnie oddać 100zł. A co by było gdyby po drodze było 10 pośredników, bank do banku sobie by przelewał a każdy by sobie pobierał prowizje, to mogłoby dojść do tego, że ja bym dopłacił jeszcze do tego interesu. Cóż z tego, że oni coś sobie wpiszą w regulaminie, papier wszystko przyjmie.
    Szkoda tylko, że Ty nie przyjmujesz w całości tego co już tu było napisane. Nosz kurczę...
    https://forum.olympusclub.pl/showpos...1&postcount=41
    Czytaj, czytaj! Drugi cytat w tym poście!

Ile razy można pisać o tym samym?!

Jeżeli nie umiesz czytać ze zrozumieniem, to TWOJA strata. Tak samo jak nieznajomość prawa szkodzi...
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Awatar soboliero
    Mieszka w
    Warsaw by night good?
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ha nie mam zamiaru sie kłócić, ale dochodzić swoich praw. Olympus publicznie zapewniał mnie o tym, że zwróci mi 100 zł. gdy kupię jego obiektyw. Według mnie nie wywiązał się z tego zapewnienia, więc skontaktowałem się z nimi celem wyjaśnienia tej sytuacji. Olympus uznał moje rację i przyznali mi za to rekompensatę w postaci karty pamięci. No chyba, ze ta Pani jest taka miła a ja taki fajny, że mi z własnych pieniędzy zafundowała prezent. Skoro Ty wszystko co czytasz uznajesz za pewnik nie podlegający dyskusji to zapraszam na stronę UOKiK-u. Jest tam rejestr takich klauzul, znanych za niedozwolone.

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    *wzdech*

Soboliero, daj numer konta, ja Ci oddam te 20 PLN...