Morley, spokojnieTrochę pobronię Panasia ...
Panaś nigdy nie podawał konkretnych dat (w sensie, którego miesiąca) odnośnie swoich obiektywów do mikro 4/3
Ale, żeby podreperować humorek, powiem tak:
z kręgów zbliżonych do Panasonic UK wiadomo, że obiektywy 7-14 i 14-140 HD ujrzą światło dzienne tej wiosnyNatomiast, niestety najprawdopodobnie, dopiero koło jesieni zobaczymy 20/1.7 ... I dobrze! Lepiej niech wydadzą troszkę póżniej, ale niech to będzie porządne szkło
Ponadto - już we wtorek PMA! Więc troszkę cierpliwości
Dalej - pomyślmy w ten sposób, czy znamy jakiś system (aparaty + obiektywy), który powstawał tak szybko, jak mikro 4/3? Zakładając, że Panaś ogłosi na PMA działający "G1-HD", wychodzi na to, że w ciągu zaledwie kilku miesięcy od pojawienia się systemu na rynku użytkownicy będą mieli do dyspozycji 2 puszki i co najmniej 4 obiektywyCo najmniej, bo Panaś może jeszcze mieć coś w zanadrzu
W marcowym magazynie Popular Photography ukazała się reklama, na której obok 3 zapowiadanych obiektywów są jeszcze 3 inne niezapowiadane - większe, jaśniejsze
http://carterspix.com/img/v4/p118994028.jpg(Zdjęcie użytkownika forum dpreview)
Czy to prawda, czy blef? Myślę, że wkrótce się okaże...
Pozdro![]()
Ostatnio edytowane przez cezar ; 27.02.09 o 12:18
Cezar miód lejesz na sterane nerwy...![]()
E1 & G1 | Lublin nad łąką przysiadł. Sam był. I cisza.
Kupuję od "gościa z Lublina". On wystawia się także na Allegro. Już się u niego wcześniej zaopatrywałem, więc mam zaufanie. Dam sygnał jak przyjdzie i przetestuję.
P.S. Spotkamy się na mieście dopiero w poniedziałek. Mam w robocie urwanie głowy więc wszystko na biegiem i na wysokości lamperii. Dlatego leci :P
E1 & G1 | Lublin nad łąką przysiadł. Sam był. I cisza.
He, he - zgodnie z przewidywaniami Panaś zaprezentował G1 HD i 3 obiecane obiektywy
Zapraszam do dedykowanego wątku:
https://forum.olympusclub.pl/showpos...6&postcount=18
Pozdro
Witam !
Zgadza się, ale przy okazji coś przybyło
Mianowicie topowy wizjer elektroniczny rodem z high-endowych wideokamer PanasonicaNie wspominając o odchylanym na wsie strony LCD i 2-rdzeniowym procku Venus HD o naprawdę sporych możliwościach (które poznamy tak naprawdę dopiero przy G1 HD
) - tego typu procki, z tego co wiem, mają tylko aparaty pro: Sony A900 i Canon 1ds Mark III...
A to wszystko kosztuje ...
P.S. Także wbudowanie stabilizacji obrazu w obiektywy ma swój wpływ na cenę...
Pozdrawiam
Witam !
Majac G1 w rekach nie odczulem tej przewagi
- Ciekawe co na to powie przecietny klient majac do wydania okolo 1900 zl ?
Moi znajomi wyznaczyli sobie limit finansowy do okolo 1500 zl za
aparat + szklo.
Nie wiem czy zalety G1 przekonaja ich do zmiany decyzji.
Pozdrawiam.
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak