Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
To co robimy zakłady ile samo body będzie kosztować
Ja stawiam na ca 2500 zł.
Z tym projektem to od razu widzę kwestię dokupu redukcji i foceniem szkłami manualnymi, bez AF, ustawianymi na nieskończoność i jazda. Bo na jasne i szerokie systemowe m4/3 nie liczę za bardzo. Obym się mylił
ps. zastosowanie ciekaych szkiełek manual pokazuje przykład G1
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Spokojnie... Ja strzelam, że nasz Olek pokaże coś małego, co nie ma IS, nie ma wizjera, nie ma uchylnego ekranika, wielkiej baterii ale za to robi (tfu.. pozwala robić) piękne zdjęcia. Jest jedno pytanie, czy AF będzie tak dobry jak w G1.
A dzięki tym wszystkim niemanom, cena docelowa będzie wystarczająco niska. Co dla mnie znaczy wystrczająco niska?
Powiedzmy 800 PLNjak amatorskie lustrzanki konkurencyjnej firmy. No ale, żeby dojść do 800 to pewnie trzeba zacząć od 1800
![]()
Fujifilm X10
W kwestii manuali to się nieśmiało pochwalę realizowanym zakupem. Leci do mnie redukcja na FD plus obiektyw canona FD 50mm 1.4. Jeszcze tego nie mam w domku, ale normalnie jak sobie pomyślę, że już już i w poniedziałek, to mam wrażenie, że mi za chwilę po nogawkach pocieknie...
Redukcje na m42 też sobie zanabyłem. Mam zgryz co do fabrycznej przelotki na 4/3 drogie to jest cholernie i mam dylemat, w końcu w ciągu najbliższego pół roku miały wyjść 3 szkła mikro.
Na chwilę obecną już wiadomo, że plan się sypie. 45-200 dostępnością dorównuje Yeti, czyli ktoś widział ślady, ktoś wierzy, dowodów na występowanie brak. Reszta to w ogóle teoria. Miał być średni zoom chyba do 180 mm (luty), miała być stałka 25 (na marzec zapowiedziana) i chyba szeroki kąt w czerwcu.
Dochodzę do wniosku, że Panasowi ufać nie można. Czepił się swoich cen jak pijany płotu. Cóż z tego, ze się w telewizorni reklamował. Wystarczy zobaczyć sklep Panasa on-line i się trupem z wrażenia pada. Kudy im do Olympusa, który jak nie robi promocji i nie buduje społeczności to chory od rana.
Powtarzam od pewnego czasu, że dopiero puszka Olka tchnie właściwe życie w mikro. Wspomnicie moje słowa. W czerwcu wszystko ruszy i dopiero się zrobi szum. Jakby tam mikro tylko od pasikoników zależało to już bym klepsydrę dla g1 malował. Jak można tak skandalicznie troszczyć się o własne dziecko. Imaginację wszelaką to przechodzi. Nawet strony dla społeczności nie potrafią zrobić.
Ostatnio edytowane przez Morley ; 27.02.09 o 11:07
E1 & G1 | Lublin nad łąką przysiadł. Sam był. I cisza.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether
e30 zapowiedziane w październiku- w styczniu do kupienia.
E620 zapowiedziane w lutym- ma być w kwietniu.
A m4/3 ciągle w zapowiedziach.
Niestety ale taka polityka jest do bani. Nawet jeśli Oly chce zaobserwować reakcję rynku na G1.
O brak "ficzerów" bym sie nie bał. W ostatnich modelach Olek bogactwem opcji raczej rozpieszcza.
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra