Strona 14 z 27 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 267

Wątek: Olympus - pucha micro4/3

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    [Слухи] спецификации камер формата Micro 4/3 от Olympus и объективы к ним

Буквально пару часов назад получил информацию о предстоящих анонсах (и выходах?) новой фототехники формата M4/3 от Olympus. Информация весьма странная, честно говоря, удивляющая. Судите сами:

1. Ожидается, что будет две камеры, а не одна, причем старшая - M-1, будет выполнена в погодозащищенном корпусе, иметь экран размером 3.2 дюйма по диагонали, уметь снимать видео (720p, 1080i, 1080p) и выйдет на рынок с объективом 12-45/2.4-3.5 (диаметр фильтра 62 мм, масса объектива 410 граммов).
    2. Младшая камера с наименованием M-100 (концепт которой уже демонстрировался), очевидно, не будет иметь защитных свойств (кроме стандартного фирменного пылетряса, разумеется), а поставляться будет с объективом 14-70/3.5-5.6.
    3. Также будет доступен в ближайшее время еще один объектив - теледиапазона: 45-150/2.8-4 (диаметр фильтра 62 мм, видим стандартизацию, какова была ранее в линейке про-объективов системы 4/3) и массой 550 граммов.
    http://photogenius.ru/news/5157/

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    google transalte powiedział:
    [Rumors] aparat specyfikacji formatu Micro 4 / 3 z Olympus i do soczewek

Буквально пару часов назад получил информацию о предстоящих анонсах (и выходах?) новой фототехники формата M4/3 от Olympus. Zaledwie kilka godzin temu otrzymała informacje o zbliżających ogłoszeń (i obecnie?) Nowe zdjęcia w formacie M4 / 3 Olympus. Информация весьма странная, честно говоря, удивляющая. Informacja jest bardzo dziwne, mówiąc, zaskoczyła. Судите сами: Sędzia dla siebie:

1. Ожидается, что будет две камеры, а не одна, причем старшая - M-1, будет выполнена в погодозащищенном корпусе, иметь экран размером 3.2 дюйма по диагонали, уметь снимать видео (720p, 1080i, 1080p) и выйдет на рынок с объективом 12-45/2.4-3.5 (диаметр фильтра 62 мм, масса объектива 410 граммов). Oczekiwać, że będą dwie kamery, a nie jeden, starszy - K-1, będzie realizowany w pogodozaschischennom ciała, ma ekran 3,2 cala pomiarowych ukośnie, i być w stanie strzelać wideo (720p, 1080i, 1080p) i ukaże się na rynku z obiektywnym 12 -- 45/2.4-3.5 (filtr o średnicy 62 mm, waga 410 gramów obiektyw).
    2. Младшая камера с наименованием M-100 (концепт которой уже демонстрировался), очевидно, не будет иметь защитных свойств (кроме стандартного фирменного пылетряса, разумеется), а поставляться будет с объективом 14-70/3.5-5.6. Junior Chamber o nazwie M-100 (pojęcie, które już pokazano), najwyraźniej nie mają właściwości ochronne (inne niż standardowe korporacyjnych pyletryasa, oczywiście), i będzie dostarczany z obiektywem 14-70/3.5-5.6.
    3. Также будет доступен в ближайшее время еще один объектив - теледиапазона: 45-150/2.8-4 (диаметр фильтра 62 мм, видим стандартизацию, какова была ранее в линейке про-объективов системы 4/3) и массой 550 граммов. Nie będą również dostępne w niedalekiej przyszłości innego obiektywu - telediapazona: 45-150/2.8-4 (średnica 62 mm Filtr patrz normalizacji, co było wcześniej w linii pro-obiektyw systemu 4 / 3) i wadze 550 gramów.

Ничего, кроме банального "поживем - увидим", я добавить к этому не могу. Nic, z wyjątkiem banalnych "czekać - patrz, mogę dodać do tego nie mogę.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Na forum dpreview już nad tym debatowali. W skrócie: mają być dwie puszki M-1 i M-100. M-1 będzie uszczelniana i w kicie będzie miała dość jasne szkło (wyżej można chyba wybadać jakie), M-100 będzie chyba z kolei tańsze i z ciemniejszym, ale dłuższym kitem. Oczywiście to może być plotka.
    Ktoś zauważył, że jest jeszcze miejsce na M-10 pomiędzy M-1 i M-1000. Ciekawe jaka będzie cena uszczelnianego M-1...
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez PiotrAntasik Zobacz posta
    Jak będzie mniejsza i lżejsza to można zapomnieć o używaniu tego szkła z ręki. Pomyśl dlaczego karabiny snajperskie są takie ciężkie.
    Co do reszty to się zgadzam.
    Cytat Zamieszczone przez PiotrAntasik Zobacz posta
    Sigma 50-500 na 150mm jest o niebo stabilniejsza od długiego kita (40-150mm) na tej samej ogniskowej.
    Może i jest, ale do fotografowania z ręki się słabo nadaje - jest zdecydowanie za ciężka i bez podpórki (monopoda) nie daje się używać. Co innego 14-150, które jest do tego celu idealne i przy foceniu z ręki bardziej stabilne, bo nie męczy przy dłuższym celowaniu. Dobrze to sprawdziłem przez ostatnie 2 tygodnie w Afryce, bo z 4,5 tys fotek około 30% zrobiłem właśnie Bigmą.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Wykupić licencję na Sigmę 50-500 i opracować na jej bazie zoptymalizowaną (mniejszą, lżejszą, uszczelnioną) wersję pod 4/3 ze światełkiem f/5.6 na końcu.
    To by sie przydało. I może by było wreszcie ostro bez przymykania do f/9. Marzenie...
    Ostatnio edytowane przez pafcio ; 1.02.09 o 21:52 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Pozdrawiam,
    Paweł

| OlyJedi Awatar rumpel
    Mieszka w
    Pierściec
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Na Optycznych , w ich "ploteczkach" wspominają coś o rzekomych modelach M-1 oraz M-100 . Oba aparaty mają mieć ekrany LCD o przekątnej 3.2 cala i możliwość rejestracji filmów HD.

http://www.optyczne.pl/1551-nowość-O..._tygodnia.html

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    a odchylane jak w Panasie G1 czy na stałe przymocowane do korpusu?
    Jak dla mnie, mogą mieć i 2,5 cala, byle byłyby odchylane.
    Znacznie bardziej to użytyczne niż dodatkowe cale.
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Ale żaden aparat z odchylanym LCD nie jest mały a z tego co widać było na targach to chcą by było to jak najmniejsze.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Lailonn Zobacz posta
    Ale żaden aparat z odchylanym LCD nie jest mały...
    Canony serii A6xx są małe.

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Ah tam ekran, CENA!

Jak "słabsze" maleństwo będzie taniutkie, to więcej ludzi wejdzie, kupi, zostanie, przejdzie na wyższy model, interes będzie się kręcił ;p
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    epicure no nie specjalnie. Są większe od serii SX xxx czy też popularnych Panasoniców TZ