Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 137

Wątek: [Imaging Resource] Olympus previews next Four Thirds DSLR

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Piszą za to o kreatywnych rozwiązaniach artystycznych niespotykanych do tej pory w lustrzankach. Obawiam się, że będą to duperele w jpeg typu symulacja filmu. Szkoda uszczelnień. Plastikowe, ale uszczelnione, to było by to. No i na matrycę czekamy Będzie niespodzianka

dinx6
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    w systemie jest 11 obiektywów stałoogniskowych, mało to to chyba nie jest ;P
    http://www.four-thirds.org/en/products/macro.html
    http://www.four-thirds.org/en/products/single.html
    dzemski, może nie chcesz zauważyć braków w uzębieniu Olka, ale to nie znaczy że ich nie ma. bo są i wszyscy doskonale o tym wiemy. temat można definitywnie rozwiązać wypuszczając dwa, góra trzy jasne (poniżej 2.0) obiektywy stałoogniskowe, w tym co najmniej jeden standard dostępny w cenie ZD50. pisanie tekstów typu "jak nie pasi iść do innego producenta" jest zwyczajnie słabe. w kontekście fundamentów i założeń na których powstawał 4/3 mamy prawo narzekać. wszakże miało być jaśniej i lżej od konkurencji? ja nie jojczę na temat wagi body E3. póki co zadowala mnie nawet DR jego matrycy. byłoby jednak fajnie, gdyby Olympus był przyszłościowym systemem dla każdego, a nie tylko dla tych, których nie stać na drogie zabawki Canona lub utopili kasę w graty Olka i trudno im się teraz wycofać. nie mam racji?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie Zobacz posta
    miałem nadzieję na szybszy upgrade tego co oferuje E-3.
    Niestety Olek potwierdza opinię że mimo wszystkich dupereli i nowości na rynku pozostaje w tyle w temacie obrazu z matrycy. Szkoda.

Liczyłem na to że nie będę musiał rezygnować z tego systemu...w sumie nadal na to liczę...
    NIe marudź... męczy Cię to to zmień Ważne, zeby być zadowolonym.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    NIe marudź... męczy Cię to to zmień Ważne, zeby być zadowolonym.
    święta prawda, jak się lubi aparat to wychodzą zupełnie inne zdjęcia

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    święta prawda, jak się lubi aparat to wychodzą zupełnie inne zdjęcia
    Nie chodzi o zdjęcia, ale o samopoczucie :>
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Nie chodzi o zdjęcia, ale o samopoczucie :>
    No tak ale to ma wpływ na jakość zdjęć

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    No tak ale to ma wpływ na jakość zdjęć
    Robię zdjecia, bo mi to sprawia radość.

Radość się liczy :>

blah znów OT.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    a co to? zrobiliśmy się forum bez narzekań? chyba nie tędy droga?
    gdyby zmiana była taka prosta i bezbolesna to bym ją przeprowadził. Ale przyzwyczaiłem się do pewnych cech systemu i ciężko z tego rezygnować. Ale coraz bardziej doskwiera brak innych...
    No ale rzeczywiście, marudzenie nie jest chyba trendy...więc poczekam...do wiosny wiele może się zmienić...

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Co do uszczelnienia to jeszcze nic pewnego, bo nawet Japończycy na forum dpreview nie są pewni co znaczy zdanie (w oryginale) dotyczące uszczelnień (czy nowe funkcje zamiast uszczelnień, czy nowy typ uszczelnienia).
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    YEAH! Super! Juz sie ciesze

Oczywiscie sobie ponarzekam, ze premiera jeszcze nie teraz, ze nie wiadomo, co z filmikami [hmm najlepiej dla mnie by bylo, gdyby mikrus Olka mial...] i uszczelnieniami, a chcialabym je miec...

Ale jest SUPER!

Body posrednie to cos, na co czekalam I dobrze, ze E-Trojki nie kupilam!

AF - miodzio!
    IS - super!
    ISO - na pewno zle nie bedzie!
    Face Detect - lol, przyda sie, w koncu bede miala fotki z mala GO ;p Zrobcie mi Dog Detect ;p

Premiera pewnie bedzie w okolicy PMA, jak moja TrzystarTrzydziestka, wiec pewnie na wakacje spokojnie bedzie mozna ją kupic!

Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.