Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: Canona 40D

| OlyJedi Awatar paszczol
    Mieszka w
    Dawniej - Bydgoszcz
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Mam pytanko do użytkowników 40D/50D.Po co jest pod kciukiem guzik AF-ON? Czytałem instrukcję i inne rzeczy w googlach, ale nic nie zrozumiałem. Pod palcem wskazującym jest spust a pod kciukiem focus ???

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez paszczol Zobacz posta
    Mam pytanko do użytkowników 40D/50D.Po co jest pod kciukiem guzik AF-ON? Czytałem instrukcję i inne rzeczy w googlach, ale nic nie zrozumiałem. Pod palcem wskazującym jest spust a pod kciukiem focus ???
    Pozwala na ostrzenie bez naciskania spustu. Rozne zastosowania juz slyszalem.
    Pierwsze najczestsze to w trybie AF servo, mozna trzymac spust do polowy a AF-ON kontrolujemy AF. W single shot mozna spstem zablokowac ekspozycje a AF ustawic tym przyciskiem.
    W trybie LV AF dziala tylko z tym przyciskiem.

GoOrange
    Gość
    Które z szerokich szkieł polecacie dla tego Canona tak żeby w przyszłości spokojnie zapiąć je do puszki FF?
    Co prawda Tamrona ze stopki kupiłem jako szkło tylko do cropa ale to naprawdę super szkiełko jak się dobrze trafi i szkoda mi było...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    wczoraj miałem na 5D 24-70 f/2.8 - powiem krótko....zawodowe szkło. W opcji taniej 24-105L ale mam porównanie obu szkiełek i wybrałbym zdecydowanie 24-70. Pomijam jasność, jest po prostu szybsze i pewniejsze, zwłaszcza w ciemnicy. Za 24-105 przemawia tylko IS i nieco bardziej uniwersalny zakres

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Które z szerokich szkieł polecacie dla tego Canona tak żeby w przyszłości spokojnie zapiąć je do puszki FF?
    Co prawda Tamrona ze stopki kupiłem jako szkło tylko do cropa ale to naprawdę super szkiełko jak się dobrze trafi i szkoda mi było...
    Szeroki kat najtrudniej pogodzic cropa z FF, narazie do glowy przychodzi mi tylko sigma 12-24

Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    24-105 z 5D bardzo mocno winietuje, co sprawdziłem osobiście, jeśli Ci to nie przeszkadza to jak najbardziej polecam, ale pomyśl o 17-40 f/4L . Pod FF podobno dostaje skrzydeł, a na cropie jest również całkiem całkiem. Oczywiście 24-70 f/2.8 się zachowuje lepiej (winieta) od 24-105, no i jest jaśniejszy. Z Sigmą bym bardzo uważał - nie lubi się zbytnio z Canonem

Pozdrawiam
    Canon 40D, Canon 7D, Olympus E-410, Olympus E-PM2

Awatar kmc
    Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    trafilem tu tez jako byly user E-330 a obecnie 40D. Jako szerokiego konta uzywam 16-35 f/2.8 na 5D jest naprawde szeroko, ja szerzej nie potrzebuje. Szklo wspaniale, ostre, szybkie, jasne. Tak naprawde dopiero na eLkach 40D pokazuje lwi pazur
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Wilk_mini.jpg
Wyświetleń:	262
Rozmiar:	11,1 KB
ID:	11769  
    Krzysiek M. Ciesielski K.M.C.
    obecnie 40D

| OlyJedi Awatar FotoAmator
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Doradzać nikomu nic nie będę, bo nie potrafię w tym być uczciwy.
    Musiałbym doradzać to, co mam. A to byłby szowinizm.

Pogoda dzisiaj nie specjalna. Ni to zima, ni to lato. Pochmurno, światła mało.
    Wybrałem się na spacer. Że światła mało, to przetestowałem sobie wynalazek jakim jest stabilizacja w obiektywie.
    Podsumowanie. Cudeńko. Zdjęcia robione z ręki.
    Reszta tutaj http://www.formatfoto.pl/inne/stab.htm

====================
    Te niżej to z obiektywem 85 mm

===================
    To niżej obiektyw 300 mm

Lubię kolorowe skarpetki. Każda inna. http://www.formatfoto.pl/

| OlyJedi Awatar paszczol
    Mieszka w
    Dawniej - Bydgoszcz
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Mógłby ktoś, kto ma Olka i Canona wstawić dwa identyczne zdjęcia? Tak, żeby było z każdego na ISO 800 i 1600 (czyli łącznie 4 fotki).

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez paszczol Zobacz posta
    Mógłby ktoś, kto ma Olka i Canona wstawić dwa identyczne zdjęcia? Tak, żeby było z każdego na ISO 800 i 1600 (czyli łącznie 4 fotki).
    Są w necie strony z testami aparatów. Możesz sobie pobrać z nich zdjęcia i samemu porównać.