albo po prostu Samsung nie jest w stanie wyprodukować dobrej jakościowo matrycy w tym rozmiarze ?
kto wie
albo po prostu Samsung nie jest w stanie wyprodukować dobrej jakościowo matrycy w tym rozmiarze ?
kto wie
Pentax
Czytałem niedawno (w związku z Photokiną) wywaid z jakimś przedstawicielem Samiego, w którym wskazywał na bardzo dobrą współpracę z Pentaksem. Było tam coś o szkłach i jeszcze jakiejś wymianie myśli ulotnych acz zapewne ważnych. Zdziwiłem się trochę wówczas, bowiem chodząsłuchy, że nadchodzące nowe modele Samsunga mają w końcu w sposób wyraźny różnić się od ich odpowiedników Pentaksa (K30 i K300).
Ale tak na prawdę, to myślę, że jest nie jesteśmy w stanie wyczuć, jak naprawdę wyglądają te układy. I prawdę powiedziawszy powiewa mi to.
Widziałęm jakieś zdjęcie z nowej 55/1.4. To jednak za mało, by cokolwiek na jej temat powiedzieć. Poza tym nie jestem zainteresowany tym szkłem - nazbyt zadowolony jestem ze swojego FA 50/1.4 by choćby zakiełkowała myśl o przesaidce.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Na razie w tym wątku, bowiem oficjalna premiera w maju.
Nadchodzi K7D.
Matryca APS-C 14MP - niby to samo, co w K20, ale podobno coś mocno namieszane.
Rewolucyjny AF - szybszy od... bla, bla, bla - niby bełkot jak zwykle, choć podobno osoby macające ów aparat twierdziły, że działa zupełnie jak niepentax.
100% krycie wizjera, korpus mniejszy od K20 (węższy ale wyższy), lepsza ergonomia, uszczelnienia, filmy HDMI, do tego nowy kit z SDMem.
W sieci można zobaczyć już partyzanckie zdjęcia zza węgła tego korpusu.
Oczywiście należy dodać, że to killer, który pozamiata, i takie tam podobne...
niech tylko podniosą jeszcze szybkość zdjęć seryjnych, a może być bardzo ciekawie...
Szczerze czekam na tą premierę.
I fajnie, ze pentax odsyskuje siły... przynajmniej w zapowiedziach.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Pożyjemy i zobaczymy co z tego wyjdzie, mam nadzieję, że na obietnicach nie zakończą...
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
6 klatek na sekundę. Cena ok. 1.500 baksów, czyli a nasze jakieś 6 pitoli. Sporo. Ma to być odpowiednik D300 w Najkonie. Jutro kilka osób z naszego forum będzie toto macać, więc być może pojawią się jakieś zdjęcia.
Tak jakoś wciąż pojawia się wątek o lepszej/udoskonalonej/nowej matrycy - i teraz nie wiadomo, czy są to jak zwykle bajania użytkowników, czy jednak rzeczywiście wkręcono w nią jakieś dodatkowe śrubki.
Szkoda ze nie APS-H, wtedy manuale zyskują nieco na użyteczności.