Strona 16 z 19 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 181

Wątek: Canon EOS 5DII bez offtopic!

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Są. 90% zdjęć jest nieostrych. Ale nie czepiajmy się szczegółów
    To faktycznie dobry wynik, uzywajac AF z EOS'a 500n mam 90% trafionych
    Przesiadka na 500n z czegokolwiek wspolczesnego pozwala docenic rozwoj AF'a.

qbic
    Gość
    Czy ten "AF-problem" jest tylko w teście optycznych czy ktoś o tym już wspominał z użytkowników?

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Czy ten "AF-problem" jest tylko w teście optycznych czy ktoś o tym już wspominał z użytkowników?
    Zasadniczo króluje opinia, że "to ten sam układ AF co w 5d, czyli kiepski..."

Myślę, że wyrok został wydany. Teraz nawet najlepsi marketingowcy nie zmienią tej opinii, choćby na głowach stawali.
    Jak Olympus z szumami...

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Zasadniczo króluje opinia, że "to ten sam układ AF co w 5d, czyli kiepski..."
    Nie może być!
    Pamiętacie co mówił przedstawiciel Canon Polska, niejaki Robert W. w relacji RE dla FotoTv?:

Jest to zupełnie nowy autofocus, nowe czujniki autofocusu, wszystkie czujniki są krzyżowe, tak więc to już świadczy o tym, że to jest już zupełnie nowa jakość, nowa klasa i rzeczywiście autofocus działa znacznie szybciej, pewniej i w szerszym zakresie, niższym zakresie jeżeli chodzi o ekspozycje, jeżeli chodzi o pomiar światła. Jest dodatkowych sześc czujników wspomagających, więc tak naprawdę mamy dziewięć plus dodatkowych sześć wspomagających, tak że w trudnych warunkach, w trudnych sytuacjach wspomagają działanie tych głównych dziewięciu czujników...
    Cytat na szybko z pamięci, materiał tu:
    http://www.fototv.pl/wideo/reportaze...5d-mark-2.html

Ostatnio edytowane przez Karol ; 6.02.09 o 12:56
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

qbic
    Gość
    Testy aparatów również powinny posiadać informacje o wersji FW na której go testowano.

Nie rozumiem tego entuzjazmu w związku z popsutym AF w 5Dmk2.

piotrek204
    Gość
    Gdyby jeszcze byl popsuty. Jego wada jest to ze nie jest tak dobry jak w D700.

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Nie może być!
    Pamiętacie co mówił przedstawiciel Canon Polska, niejaki Robert W. w relacji RE dla FotoTv?:

Cytat na szybko z pamięci, materiał tu:
    http://www.fototv.pl/wideo/reportaze...5d-mark-2.html

Za optyczne.pl:
    "Martwić może ten sam autofokus w Mark II, który wydaje się być identyczny z tym co widzieliśmy w pierwszej wersji 5D. To zresztą od początku było przedmiotem intensywnej debaty, bo sam Canon nie wiedział jaki autofokus ma jego nowy model, podając sprzeczne ze sobą informacje na stronach różnych oddziałów krajowych. "
    i fotopolis.pl:
    "System pomiaru ostrości w Canonie 5D Mk II został bezpośrednio przeniesiony z 5D z poprawkami oprogramowania."
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Nie wiem gdzie widzisz entuzjazm. Mnie wszystko jedno jaki AF ma Canon, bo go nie mam i nie planuję mieć.
    Moja wypowiedź dotyczy raczej teorii zachowań i powstawania plotki. Tak jak Olympusowi przykleili łatkę szumoroba, tak Canon 5d MkII będzie zawsze opatrzony komentarzem o kiepskim AF, bo info poszło w świat.
    Założę się, że jak zrobisz idealnie naświetloną fotę na ISO 100 Etrójką i wrzucisz na jakieś forum z komentarzem, że to ISO 800, to znajdzie się grono ekspertów, którzy precyzyjnie wskażą ci miejsca, gdzie wylazły szumy
    Ostatnio edytowane przez diabolique ; 6.02.09 o 13:12 Powód: Automatyczne scalenie postów

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Za optyczne.pl:
    "Martwić może ten sam autofokus w Mark II, który wydaje się być identyczny z tym co widzieliśmy w pierwszej wersji 5D. To zresztą od początku było przedmiotem intensywnej debaty, bo sam Canon nie wiedział jaki autofokus ma jego nowy model, podając sprzeczne ze sobą informacje na stronach różnych oddziałów krajowych. "
    i fotopolis.pl:
    "System pomiaru ostrości w Canonie 5D Mk II został bezpośrednio przeniesiony z 5D z poprawkami oprogramowania."
    No właśnie - stąd moje
    Czy to jeszcze marketing czy już robienie w bambuko? A może testujący jadą po bardzie pisząc bzdury? W każdym razie coś tam, gdzieś tam mi nie pasuje i jakiś dysonans poznawczy się pojawia...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

GoOrange
    Gość

Tu nie chodzi o entuzjazm z powodu tego że komuś noga się powinęła tylko radość z tego że trudny wybór między 5DMK2 a D700 okazał się mimo wszystko chyba trafny.

qbic
    Gość
    Widocznie nie zrozumiałem, emotikonki maja za małą rozdzielczość emocjonalna.