Strona 6 z 19 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 181

Wątek: Canon EOS 5DII bez offtopic!

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Właśnie, nie. Jest pewna korelacja, ale nie ma to związku bezpośredniego.
    A ta korelacja wynika z tego faktu że przy mniejszym pikselu a w zasadzie odległości pomiędzy pikselami , producentom trudniej uzyskać lepszy obraz. To nie takie proste jak by sie wydawało .
    Jakość obrazowania nie jest wprost proporcjonalna do rozmiaru piksela
    /*...................*/
    /* ...........................*/

piotrek204
    Gość
    Wielkosc samej komorki tez nie zalezy sztywno od rozdzielczosci, 40D mial taka sama wielkosc piskela jak 30D majac 2mpix wiecej, w 50D jest 15mpix i doszli do sciany, nie ma przerw pomiedzy soczewkami.

Sadzisz ze 40mpix nie da dobrej jakosci przy FF?

W temacie dodam tylko:
    http://blog.vincentlaforet.com/2008/...-our-industry/

Troche o filmowaniu. Jedni napisali ze zbedny bajer, inni zauwazyli pojawienie sie dobrej kamery na rynku z opcja robienia zdjec

"1. The 5D MKII camera produces the best stills in low light that I’ve ever seen - what you can see with you eye in the worst light (such as sodium-vapor street lights at 3 a.m. in Brooklyn) - this camera can capture it with ease."
    Ostatnio edytowane przez piotrek204 ; 21.09.08 o 20:54

qbic
    Gość
    Jeżeli to będzie prawdziwe 1080p nie takie coś jak pseudo 720p w Nikonie ... piękny DOF na tych klatkach z filmów. Bardzo mi się podoba ten aparat, a raczej możliwości jakie on daje.

edit: pierwsza klatka z http://blog.vincentlaforet.com/2008/...-our-industry/
    wygląda na fake, popatrzcie na dolna cześć reki, a przy okazji woda jest wyraźna.
    Ostatni obrazek wygląda wiarygodnie.
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 21.09.08 o 22:33

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    edit: pierwsza klatka z http://blog.vincentlaforet.com/2008/...-our-industry/
    wygląda na fake, popatrzcie na dolna cześć reki, a przy okazji woda jest wyraźna.
    Ostatni obrazek wygląda wiarygodnie.
    Moze filmowali szklem ts-e

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

http://www.usa.canon.com/dlc/control...articleID=2086

no i przeszła mi ochota na D90 i jego filmy

qbic
    Gość
    Technologicznie reszta jest w lesie....

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    qbic, masz rację -mam tylko nadzieję, że Nikon urodzi za jakiś czas aparat z opcją filmowania dorównującą temu co oferuje 5D Mk II -no i może poprawią troszke to co daje w tej kwestii D90.........

Tak czy inaczej -mocny punkt dla Canona

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Fatman, powiedz tak szczerze, bo już się cieszyłęm nowym Markiem 5 ale poczytałem starych 5Dkowych wyjadaczy i trochę się spiąłem. Wszyscy ubolewają nad jednym, dla mnie akurat chyba najważniejszym aspektem - układem AF. Pozostał niezmieniony w nowym 5D podobno a w starym lubił się, również podobno, pomylić, zwłaszcza na imprezie, przy kolorowych, skaczących światełkach i wirujących parach...
    A w sumie na takich fotach mi najbardziej zależy, bo w dobrych warunkach to wszystkim dobrze idzie...
    Filmy mnie nie kręcą, nigdy tego nie lubiłem, więc taka przewaga dla mnie ma marginalne znaczenie...

A z kolei o AF 50D poczytałem sporo i wygląda na to że jest bliski MArkom, więc zaczynam mieć spory zgryz...

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Całkowicie szczerze: po zmianie z D80 na 5D, AF okazał się w Canonie słabszy. Zaufanie można mieć właściwie tylko do centralnego sensora (nie problem w sumie chyba nie ? ), boczne, górne........... szkoda gadać.
    Ale nie panikujmy, zakładasz lampkę na sanki i masz doświetlanie AF -jest wtedy o wiele lepiej, praktycznie bez problemu na weselu w ciemnej budzie dasz sobie radę

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    powoli testując sobie różne puszki i rozmawiając z ludźmi mającymi podobne podejście do zarabiania fotkami ślubnymi, dochodzę do wniosku że D3 to jest dopiero sprzęt naprawdę zwiększający możliwości
    Potrzebuję coraz częściej gładkiego wysokiego ISO i sprawnego układu AF.
    Okazało się że tak jak kiedyś 95% moich fot robiłem naISO 100, tak teraz jakieś 80% robię na ISO 500-1000 i to tylko że nie mogę robić na ISO 6400...
    CZasem DJ mają takie fajne światełka a błysk lampą zabija wszystko...nawet delikatny. Po prostu cały urok to światełko zastane...kaze dodatkowe jest po prostu psuciem klimatu...

ISO 6400 w nowym Canonie jest już całkiem rześkie...szkoda tego starego AF...
    Filmiki z tego linku zabijają jakością i klimatem...w sumie szkoda że nie lubię kręcić