24. Napis kojarzy się z aparatami dla pospólstwa.
24. Napis kojarzy się z aparatami dla pospólstwa.
widzę, że kolega rozwinął wątek...![]()
"Gdyby teoria sprawdzała się w praktyce nie musielibyśmy praktykować sprawdzianów teoretycznych teoretycznie bardzo praktycznych, ale w praktyce niesprawdzalnych..."
25.
Po co mi D5 skoro mam Olka ...
I nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba ...
No może po za powiększeniem rodziny szkiełek![]()
Albo 17-40
Dobry i stosunkowo tani.
Przepraszam ze w temacie, ale ktos zeskalowal jedno z sampli do 12mpix. ISO 6400
http://img301.imageshack.us/my.php?i...d264001ak8.jpg
Ostatnio edytowane przez piotrek204 ; 19.09.08 o 23:52
5DmkII nie kupię bo mam już "stary" 5D, a różnice pomiędzy nimi nie są znaczące. Megapixeli mi wystarczy, kręcenie filmów mnie nie kręci (na pewno nie na tyle by dopłacać różnice w cenie - wolałbym coś tańszego, ewentualnie dedykowaną do filmów kamerę). Jedynie co bym chciał to czyszczenia matrycy takie jak u Olka, a to nie jest takie jak u Olka. I lepszy AF, ale wg wszystkich znaków na niebie i ziemi AF jest TEN SAM co w "starym" 5D.
Wolę kupić jakiś obiektyw, albo drugą lampę do pracy zdalnej, albo co bardziej prawdopodobnie zestaw micro4/3 (bo zestaw FF jest za duży, za ciężki by go zawsze mieć ze sobą).
Poczekam na 5DmkIII...
były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
jest: FF Canona
będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami
http://www.dpreview.com/news/0809/08...kiigallery.asp
aha już kiedyś mówiłem że olek już od czasów om-a był najładniejszy teraz według mnie też jest
Ostatnio edytowane przez geo ; 20.09.08 o 18:23
A7II słoiki
jerzykulesza.zenfolio.com
Bardzo ładne , te sample, ale tego należało się spodziewać. Nie sądziliście chyba że Cann się podda bez walki. To pełna klatka jak i D3 stąd jakość i wysokie ISO będą podobne. Teraz zapewne talibowie z obu systemów skoczą sobie do gardeł , które ISO jest lepsze w detalach. Jak pokażą takie ISO 25000 w aparatach z ASPC to się zacznę martwić (o Ile Olek tez już nie będzie tego miał)
Cieszę się bardzo że jest konkurencja... to i nam pomoże![]()
/*...................*/
/* ...........................*/
jednak ilość pixeli jest nie bez znaczenia przynajmniej w kropowaniu
pierwsze foto zmniejszone z oryginału 5616x3774 do 1024x768
drugie wykropowane i zmniejszone 1024x768 i wyostrzone
Wniosek na moim 40d i E410 było by to nie możliwe tylko tyle
A7II słoiki
jerzykulesza.zenfolio.com
geo oczywiście, ale nie zrobisz takiego cropa jak normalna klatka Olka. chyba ze będzie tam matryca o 200 mpx, to wtedy tak.Nie mniej może to czasem być uzyteczne
/*...................*/
/* ...........................*/