Strona 7 z 19 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 181

Wątek: Canon EOS 5DII bez offtopic!

Awatar maryo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    przy takiej jakosci obrazu wiele kamer odpada nawet, chyba ten kierunek łaczenia lustrzanek i kamery hdv bedzie odnosić sukcesy przez najblizsze lata. oby to konkurencja nas rozpieści jeszcze lepszymi egzemplarzami.

Awatar maryo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    a czy ktos wie jaka piosenka leci w tym filmiku? podobno moby ale jaki tytÓł?

fotomic, zedytowałem, OMG TYTUŁ
    Ostatnio edytowane przez fotomic ; 24.09.08 o 11:38

dinx6
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez maryo Zobacz posta
    przy takiej jakosci obrazu wiele kamer odpada nawet, chyba ten kierunek łaczenia lustrzanek i kamery hdv bedzie odnosić sukcesy przez najblizsze lata. oby to konkurencja nas rozpieści jeszcze lepszymi egzemplarzami.
    jakich kamer? bo skoro C5D to aparat z półki profesjonalnej, powinno się go mierzyć do kamer profesjonalnych. a tu zapewniam Cię, będzie głośno piszczał. ta opcja HD video to wodotrysk i nic więcej. jakość będzie bez zarzutu na potrzeby netu. poza tym, ten film jakby ktoś nie zauważył jest bardzo dobrze przygotowany od strony technicznej. zawodowe światło robi tam lepszą robotę niż sam aparat.

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez dinx6 Zobacz posta
    jakich kamer? bo skoro C5D to aparat z półki profesjonalnej, powinno się go mierzyć do kamer profesjonalnych. a tu zapewniam Cię, będzie głośno piszczał. ta opcja HD video to wodotrysk i nic więcej. jakość będzie bez zarzutu na potrzeby netu. poza tym, ten film jakby ktoś nie zauważył jest bardzo dobrze przygotowany od strony technicznej. zawodowe światło robi tam lepszą robotę niż sam aparat.
    Zalezy co bierzemy pod uwage. Film z 5D na wielu robi wrazenie, a widac ze podczas krecenia czesto wykorzystywali mala GO ktora wlasnie zapewnie ten efekt. Kamery maja 10001 wiecej mozliwosci, ale bez odpowiedniej wielkosci sensora a co za tym idzie roznicy w obrazowaniu nie uzyskaja takiej jakosci. Powiedz ile kosztuje kamera z sensorem powyzej 1"

Sa oczywiscie na to sposoby, dosc powszechne jest filmowanie przez matowke i uzywanie obiektywow 35mm ale to juz oznacza utrate jakosci, swiatla i funkcjonalnosci.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Depth-of-field_adapter

Jestem pewien ze czesc 5D zostanie zakupionych jako kamery z opcja robienia fotek 21mpix.

Musze zadzwonic do kumpla, on filmuje wlasnie przez matowke i jednoczesnie duzo fotografuje ds'em. Zastanawiam sie co powie o 5D.
    Ostatnio edytowane przez piotrek204 ; 24.09.08 o 10:31

| OlyJedi Awatar J.Graph
    Mieszka w
    Józefów/Warszawa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez maryo Zobacz posta
    a czy ktos wie jaka piosenka leci w tym filmiku?
    Moby - Extreme ways

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Dla tych, co się lubują w strzelaniu do tablic i innej martwej natury:
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/E5D2/E5D2A7.HTM

Ta puszka rodzi się w bólach. Mógłby by ją Canon już upchać po półkach, bo im szybciej będzie tanieć tym lepiej
    "There's no such thing as free titties"

piotrek204
    Gość
    W sieci zaczynaja sie pojawiac sample z mkII, jednak ten zrobiony przez uzytkownika w PL mnie kompletnie rozlozyl:
    http://rs353tl.rapidshare.com/files/...ubszyma.pl.jpg
    21mpix pelne detalu i widac ze jeszcze mozna wiecej bez narzekania na szkla
    Ostatnio edytowane przez piotrek204 ; 10.12.08 o 11:24

| OlyJedi Awatar pledwon
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    www.pledwon.unl.pl
    OM10, E-3, E-510 | ZD 8, 9-18, 14-54, 50, 40-150, 14-42 | Fl50R

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    49
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pledwon Zobacz posta
    sampel z nikona d700 iso 200 wyglada jak nie powiem co, wogóle porównując zdjęcia testowe D700 do marka II to wyglada jakby były te z nikona nieostre
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Bez nazwy 1.jpg
Wyświetleń:	248
Rozmiar:	592,6 KB
ID:	10390  
    Ostatnio edytowane przez geo ; 11.12.08 o 09:17
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Mam mieszane uczucia co do tego Mareczka. Byłem mocno naniego nagrzany po obcowaniu ze starą Piątką w kontekscie dynamiki obrazu, plastyczności, no i przede wszystkim gładkich obrazków z ISO 1600 i 3200 ( choć przy 3200 moim zdaniem lekko zaczyna mydlić )
    Stwierdziłem że kupno starego to będzie tylko pół kroku do przodu i czekam na nowy 5D.

Niestety sample które sobie ściągam i oglądam nie są już tak fantastyczne jak zachwyty, który były syszalne na forumkach. CZasem zdarzy się coś ciekawego, pokazującego możliwośći, czasem na pbase można znaleźć sample wskazujące że tak dobrze nie jest.
    Szum moim zdaniem większy niż w Nikonach i to widać. Pewnie gdyby zmniejszyć obrazek do rozmiarów matrycy Nikonów to może okazać się że jest lepiej, nie znam się na tym.
    AF - hmmmm....w starym 5D nie zachwyca, do tego punkty są blisko siebie i tylko jeden krzyżowy. Z jasnymi szkłami przekadrowywanie może okazać się totalną porażką i chybieniem za każdym razem. Oczywiście nie zawsze robi się takie foty z papierową GO ale jednak - w końcu po coś się kupuje FF i jasne stałki.

Ciekaw jestem pierwszych sampli u nas w PL od zwykłych userów robiących reportaże...fotki tablic ze statywu mnie nigdy nie przekonywały....

Kuszą filmiki, zwłaszcza w kontekscie tego co pisałem w innym poście - moim zdaniem w tym kierunku pójdzie biznes ślubny - pokazy fotek wplecione w filmik HD.

A pomyśleć że kiedyś śmiano się z Olka że miał LV w lustrzance....