Czy ten "AF-problem" jest tylko w teście optycznych czy ktoś o tym już wspominał z użytkowników?
Nie może być!
Pamiętacie co mówił przedstawiciel Canon Polska, niejaki Robert W. w relacji RE dla FotoTv?:
Cytat na szybko z pamięci, materiał tu:Jest to zupełnie nowy autofocus, nowe czujniki autofocusu, wszystkie czujniki są krzyżowe, tak więc to już świadczy o tym, że to jest już zupełnie nowa jakość, nowa klasa i rzeczywiście autofocus działa znacznie szybciej, pewniej i w szerszym zakresie, niższym zakresie jeżeli chodzi o ekspozycje, jeżeli chodzi o pomiar światła. Jest dodatkowych sześc czujników wspomagających, więc tak naprawdę mamy dziewięć plus dodatkowych sześć wspomagających, tak że w trudnych warunkach, w trudnych sytuacjach wspomagają działanie tych głównych dziewięciu czujników...
http://www.fototv.pl/wideo/reportaze...5d-mark-2.html
![]()
Ostatnio edytowane przez Karol ; 6.02.09 o 12:56
Testy aparatów również powinny posiadać informacje o wersji FW na której go testowano.
Nie rozumiem tego entuzjazmu w związku z popsutym AF w 5Dmk2.
Za optyczne.pl:
"Martwić może ten sam autofokus w Mark II, który wydaje się być identyczny z tym co widzieliśmy w pierwszej wersji 5D. To zresztą od początku było przedmiotem intensywnej debaty, bo sam Canon nie wiedział jaki autofokus ma jego nowy model, podając sprzeczne ze sobą informacje na stronach różnych oddziałów krajowych. "
i fotopolis.pl:
"System pomiaru ostrości w Canonie 5D Mk II został bezpośrednio przeniesiony z 5D z poprawkami oprogramowania."
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Nie wiem gdzie widzisz entuzjazm. Mnie wszystko jedno jaki AF ma Canon, bo go nie mam i nie planuję mieć.
Moja wypowiedź dotyczy raczej teorii zachowań i powstawania plotki. Tak jak Olympusowi przykleili łatkę szumoroba, tak Canon 5d MkII będzie zawsze opatrzony komentarzem o kiepskim AF, bo info poszło w świat.
Założę się, że jak zrobisz idealnie naświetloną fotę na ISO 100 Etrójką i wrzucisz na jakieś forum z komentarzem, że to ISO 800, to znajdzie się grono ekspertów, którzy precyzyjnie wskażą ci miejsca, gdzie wylazły szumy![]()
Ostatnio edytowane przez diabolique ; 6.02.09 o 13:12 Powód: Automatyczne scalenie postów
Widocznie nie zrozumiałem, emotikonki maja za małą rozdzielczość emocjonalna.