A ja nie do końca, gość się jara tym ze D700 ma face detection... szczerze mówiąc nie mam pojęcia który z tych aparatów byłby dla mnie lepszy, zwłaszcza ze do żadnego z nich nie posiadam jeszcze szkieł....
A ja nie do końca, gość się jara tym ze D700 ma face detection... szczerze mówiąc nie mam pojęcia który z tych aparatów byłby dla mnie lepszy, zwłaszcza ze do żadnego z nich nie posiadam jeszcze szkieł....
w sumie napisał całą prawdę i tylko prawdę...
niestety jeśli AF jest dokładnie ten sam co w starym 5D to jest...słaby. A ponoć właśnie tak jest. Dodatkowo punkty AF są strasznie blisko siebie więc i tak trzeba przekadrowywać. Dokładając do tego jasne szkło na FF to mamy spory problem nie tylko z poruszającymi się obiektami ale w ogóle z trafieniem w punkt. Szkoda...zapowiadał się ciekawie...
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
może ma mieć zastosowanie głownie krajobrazowe, poza tym dając lepszy AF zabiliby mk2/3
Klatka z której idą dane n/t cieni zazwyczaj jest bardzo prześwietlona, wiec to nie problem, jedynie przy pseudo HDR to moze miec znaczenie (czyli z jednego RAW-a).
Fatman - wiesz może jak wyglądają możliwości konfigurowania AEB w tym modelu? (mam już dość robienia zdjęć na manualu - przez to polowa zdjęć idzie do kosza...)
Oj niestety nie, ale jak spotkam sie z kolegą, który posiada nową piątkę to sprawdzę.
Ciekawe czy ktoś w ogóle zrobi jakieś sensowne zdjęcie tym nowym pinćde, obserwując wasze wpisy i opinię Rockwella - mocno wątpię... jeśli będą, to pewnie same nieostre i nietrafione, z szumami w cieniach. Ciekawe czy filmy też będą nieostre?
Zaglądnijże! - http://www.mariuszsarzynski.pl/
nie ma się co podniecać to tylko gdybanie....
Niezaprzeczalnym jest jednak że D700 AF ma lepszy, czy się komuś to podoba czy nie. I jest szybszy...Co do iSO to też moim zdaniem jest lepiej w Nikonie, choć po przeskalowaniu obrazków z 5D nie widać olbrzymiej różnicy ( ale jest ).
Cóż...wg marketingu Canona miało się to sprzedawać...i może będzie...czas pokaże.
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Zaglądnijże! - http://www.mariuszsarzynski.pl/