Strona 10 z 19 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 181

Wątek: Canon EOS 5DII bez offtopic!

qbic
    Gość
    A ja nie do końca, gość się jara tym ze D700 ma face detection... szczerze mówiąc nie mam pojęcia który z tych aparatów byłby dla mnie lepszy, zwłaszcza ze do żadnego z nich nie posiadam jeszcze szkieł....

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    w sumie napisał całą prawdę i tylko prawdę...
    niestety jeśli AF jest dokładnie ten sam co w starym 5D to jest...słaby. A ponoć właśnie tak jest. Dodatkowo punkty AF są strasznie blisko siebie więc i tak trzeba przekadrowywać. Dokładając do tego jasne szkło na FF to mamy spory problem nie tylko z poruszającymi się obiektami ale w ogóle z trafieniem w punkt. Szkoda...zapowiadał się ciekawie...

qbic
    Gość
    może ma mieć zastosowanie głownie krajobrazowe, poza tym dając lepszy AF zabiliby mk2/3

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    A ja nie do końca, gość się jara tym ze D700 ma face detection... szczerze mówiąc nie mam pojęcia który z tych aparatów byłby dla mnie lepszy, zwłaszcza ze do żadnego z nich nie posiadam jeszcze szkieł....
    Z tego co pamietam to bardzo lubisz HDR -czy przy HDR często wyciąga się coś z cieni ? Bo jesli tak to nowy Canon nie zachwyca moim zdaniem.....

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Z tego co pamietam to bardzo lubisz HDR -czy przy HDR często wyciąga się coś z cieni ? Bo jesli tak to nowy Canon nie zachwyca moim zdaniem.....
    Klatka z której idą dane n/t cieni zazwyczaj jest bardzo prześwietlona, wiec to nie problem, jedynie przy pseudo HDR to moze miec znaczenie (czyli z jednego RAW-a).

Fatman - wiesz może jak wyglądają możliwości konfigurowania AEB w tym modelu? (mam już dość robienia zdjęć na manualu - przez to polowa zdjęć idzie do kosza...)

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Oj niestety nie, ale jak spotkam sie z kolegą, który posiada nową piątkę to sprawdzę.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Ciekawe czy ktoś w ogóle zrobi jakieś sensowne zdjęcie tym nowym pinćde, obserwując wasze wpisy i opinię Rockwella - mocno wątpię... jeśli będą, to pewnie same nieostre i nietrafione, z szumami w cieniach. Ciekawe czy filmy też będą nieostre?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    nie ma się co podniecać to tylko gdybanie....
    Niezaprzeczalnym jest jednak że D700 AF ma lepszy, czy się komuś to podoba czy nie. I jest szybszy...Co do iSO to też moim zdaniem jest lepiej w Nikonie, choć po przeskalowaniu obrazków z 5D nie widać olbrzymiej różnicy ( ale jest ).

Cóż...wg marketingu Canona miało się to sprzedawać...i może będzie...czas pokaże.

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    Ciekawe czy ktoś w ogóle zrobi jakieś sensowne zdjęcie tym nowym pinćde, obserwując wasze wpisy i opinię Rockwella - mocno wątpię...
    Najprędzej Ty, czekamy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rocco Zobacz posta
    Najprędzej Ty, czekamy
    Mi filmiki są niepotrzebne, prędzej kupiłbym drugie 5D żeby słoików ciągle w jednym nie zmieniać i matrycy nie zasyfiać