Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
ludzi jak mrówków
21 to potęga. Świetne by było bez ludzi, no ale jak sam piszesz, nie można mieć wszystkiego.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Osiołek jest de best! Reszta zdjęć bardzo mi się podoba, jeśli będziesz dawał nadal, z wielką przyjemnością obejrzę, bo pewnie się nigdy tam nie wybiorę. Naprawdę fajna robota.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Bardzo fajne kadry ale przydaloby się więcej opisów miejsca.
Kadr nr 24 to na razie mój faworyt![]()
Fajne opisy są w linku, który autor podał na początku wątku. Zajmujące, naprawdę.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Czy tam przypadkiem [zdj. nr. 31] nie krecono Indiany Jonesa? Bodajze czesc 'Swiety Graal'
I jeszcze jedno mnie ciekawi - fotografujesz na auto?
Opisy będą jeszcze lepsze tylko bedzie to trwało powoli, zamierzam napisać dosyć szczegółową relację, ale nie mam na to czasu
Tymczasem tak w skrócie, Petra należy do nowych 7 cudów świata, jest miastem wykutym w skale (piaskowiec) przez Nabatejczyków, ludzie tam mieszkali od okresu paleolitu. Szczegółowy opis jest w Wikipedii. Ja dodam, że wstęp kosztuje 21 JD, co w przeliczeniu na zł daje ponad 60 zl (ździerstwo). Wewnątrz jest dodatkowo masę naciągaczy, Beduinów mocno skomercjalizowanych, którzy wykorzystują biedne wielbłądy i osły do transportu wszelkiego rodzaju towaru zaczynając, a na ludziach kończąc.
Kupa Polaków, jeszcze więcej Japońców, osobiście mi się klimat tam nie podobał, bo sam zabytek to klasa sama w sobie i nie wymaga komentarza.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
A no kręcono
A dlaczego niby na auto?
Ostatnio edytowane przez luc4s ; 19.09.08 o 20:57 Powód: Automatyczne scalenie postów
Fascynujące miejsca i ciekawe zdjęcia. Taki wątek przywraca właściwy porządek rzeczy: arcyciekawe miejsca odwiedzać można z niekoniecznie najnowszym aparatem. Za to przydałby Ci się 7-14 na tej pustyniAle i tak ujęcia są piękne.
Swoją drogą odważni byliście, tak po prostu przespać się pod gołym niebem. Nie obawialiście się o życie, albo czy będziesz miał jeszcze aparat gdy się obudzisz?