Fajne, egzotyczne dla nas europejczyków, krajobrazy.
Pozdrawiam
Fajne, egzotyczne dla nas europejczyków, krajobrazy.
Pozdrawiam
Czarny aparat z gorszego systemu
Moja galeria: http://picasaweb.google.com/Cadman1959
Wadi Rum jest bardzo skomercjalizowana, wszedzie Jeepy, którymi przejażdżka słono kosztuje. My wybraliśmy się pieszo, ok 5 litrów wody na plecy, co się potem okazało i tak bylo mało, poszlismy jednego dnia, przespaliśmy poprostu na piasku pod gołym niebem i wróciliśmy nastepnego, ledwie żywi bo się nam w połowie powrotu skończyla woda.
Kolor piasku jak najbardziej naturalny, w końcu Wadi Rum (Czerwona Pustynia). Zadna z moich fotek tutaj w tym watku nie ma i nie bedzie mieć ruszanych kolorów.
Sprzęt: E1 i ZD14-54, a tam gdzie było potrzebne większe ISO E510.
Przy okazji zajechałem ZD 14 -54, piasek dostał mi się pod uszczelkę i teraz gdzy zmieniam ogniskowa w pewnym miejscu muszę pokonać wyrazny opór. Na szczęscie ostrzy bez problemów.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Chcieliście to macieZ Wadi Rum więcej fotek nie będzie. Będę szedł tematycznie.
3. Komercha...
4.
5.
6. To ja
7.
8.
9.
10.
11. Nasz obóz.
12. poranek
13.
14.
15.
16.
17.
Ostatnio edytowane przez luc4s ; 18.09.08 o 23:27 Powód: Automatyczne scalenie postów
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
No i mam wielbłądy
Nr 4 - ten przy znaku, czeka jak taxi
Nr 11 - te zwłoki śpiące przy ognisku - świetne
No i krajobrazy, może kiedyś i ja ....![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Przegapiłem ten wątek
A tu się ciekawie zapowiada.
Tyż piknie.
Na 5-ce widać wielbłądy luzem? Tak sobie biegały bez własciela?
Na 6-ce jest widoczek, który mnie rozbroiłKto w takich sandalkach chodzi po pustyni?
Gostek na 9-ce ma przyzwoite do terenu buty.
Ogolnie fajne kadry, egzotyczne, aż czuje się bijący z nich żar pustyni.
Tia, tyle ze ten gostek potem miał mase obtarć, piasek dostaje się wszędzie, nie mówiąc o tym, że musiał całą drogę trekkingowe buty na plerach nosić, a moje sandały sprawdziły się w 100 %. Nie są to zwykłe sandały tylko trekkingowe.
Mam pytanie, czy fotki nie są za ciemne? Zmieniłem monitory i się nie mogę jeszcze przyzwyczaić.
Są ok.
Ale dawaj więcej!
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
No to kolej na Petrę.... Niestety masa turystów i mocne światło sprawiły, że zdjęcia są typowo dokumentalne.
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Uśmiechniętym krzakiem? Ja tam nie widzę żadnego uśmiechu w nim![]()
Ostatnio edytowane przez luc4s ; 19.09.08 o 15:40 Powód: Automatyczne scalenie postów