Będę śledził ten wątek do momentu aż ktoś nie wytrzyma, rozbierze E3 i odkryje, że w środku jest fulfrejmowa matryca z następcy D3.
Będę śledził ten wątek do momentu aż ktoś nie wytrzyma, rozbierze E3 i odkryje, że w środku jest fulfrejmowa matryca z następcy D3.
Właśnie zrobiłem mały test.Zrobiłem fote na ustawionym auto iso 640 i cyknołem fote.Potem nacisnąłem blokade i znowu fota.Na histogramie praktycznie to samo, ale iso w exifie już nei było 640 tylko 500.Więc spory zysk.Ostrość na niezmienionym poziomie.Zaraz wyjdzie że zrobimy stałke z 14-54W sumie do wszystkiego wychodzą modyfikowane softy.Dlaczego nie mogłyby wychodzić do luster
![]()
E- system i N-system
Wystarczyłby soft który nie domyka przesłony na żądanie.
Wlasnie wpusczony przez was w maliny, sprawdzilem. Owszem puka gdy sie nacisnie gusik podgladu GO i robi sie ciut ciemniej ale gdy sie ten guzik trzyma i naciska spust migawki wszystko wraca do normy. E1+ 14-54. Z 50/2 nic nie pyka. Zdjecia wcale nie sa jasniejsze, a w trybie preselekcji przyslony obiektyw nie wpuszcza wiecej swiatla, bo by sie czas skrocil i wyswietliloby to w celowniku.
Spijcie dobrze!! Tylko rano uwaga! Biale myszki moga lazic po koldrze!!
czesc.ch.
p.s. Pamietam byl jakis manualny obiektyw jasniejszy niz w specyfikacji, ktorego jasniejsze otwory byly zablokowane ze wzgledu na duzy spadek jakosci. Jaki?? Nie pamietam.
I co, ze by mydlil...Byloby lepsze swiatelko, zawsze troche...
BTW Qbic, posty w Hydeparku nie sa naliczane.
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
W sumie to trochę techniczny temat, może by go przenieść w jakieś uczciwe miejsce...
A to przepraszam, widac sam juz widze biale myszki. Sprawdze.
czesc.ch.
Myślę, że producent wie o tych "zapasach" na krańcach obiektywu, ale stosuje margines bezpieczeństwa na wypadek ewentualnych niedokładności produkcyjnych. W końcu to ma Zuiko Digital a nie Z....any D.... coś tam. Tak jak w autkach z gwiazdą każdy ma możliwość zdjęcia blokady ograniczenia prędkości i szaleć na maksa, ale na WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ.
------------------------------------------------
E-510
Fajna ciekawostka , musze sprawdzić
/*...................*/
/* ...........................*/