Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: Zd 14-54 f 2.0 ?

dinx6
    Gość
    Będę śledził ten wątek do momentu aż ktoś nie wytrzyma, rozbierze E3 i odkryje, że w środku jest fulfrejmowa matryca z następcy D3.

| OlyJedi Awatar kojot3.0
    Mieszka w
    wies k/Skieniewic
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Właśnie zrobiłem mały test.Zrobiłem fote na ustawionym auto iso 640 i cyknołem fote.Potem nacisnąłem blokade i znowu fota.Na histogramie praktycznie to samo, ale iso w exifie już nei było 640 tylko 500.Więc spory zysk.Ostrość na niezmienionym poziomie.Zaraz wyjdzie że zrobimy stałke z 14-54 W sumie do wszystkiego wychodzą modyfikowane softy.Dlaczego nie mogłyby wychodzić do luster
    E- system i N-system

qbic
    Gość
    Wystarczyłby soft który nie domyka przesłony na żądanie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Wlasnie wpusczony przez was w maliny, sprawdzilem. Owszem puka gdy sie nacisnie gusik podgladu GO i robi sie ciut ciemniej ale gdy sie ten guzik trzyma i naciska spust migawki wszystko wraca do normy. E1+ 14-54. Z 50/2 nic nie pyka. Zdjecia wcale nie sa jasniejsze, a w trybie preselekcji przyslony obiektyw nie wpuszcza wiecej swiatla, bo by sie czas skrocil i wyswietliloby to w celowniku.
    Spijcie dobrze!! Tylko rano uwaga! Biale myszki moga lazic po koldrze!!
    czesc.ch.
    p.s. Pamietam byl jakis manualny obiektyw jasniejszy niz w specyfikacji, ktorego jasniejsze otwory byly zablokowane ze wzgledu na duzy spadek jakosci. Jaki?? Nie pamietam.

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    I co, ze by mydlil... Byloby lepsze swiatelko, zawsze troche...

BTW Qbic, posty w Hydeparku nie sa naliczane.
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

qbic
    Gość
    W sumie to trochę techniczny temat, może by go przenieść w jakieś uczciwe miejsce...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez chomsky Zobacz posta
    gdy sie nacisnie gusik podgladu GO i robi sie ciut ciemniej ale gdy sie ten guzik trzyma i naciska spust migawki wszystko wraca do normy.
    Ech.... nie doczytałeś... wciskasz PRZYCISK ZWALNIANA BAGNETU i przy wcisnietym robisz zdjecie
    Przed chwila sprawdzilem - jest jasniej

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    A to przepraszam, widac sam juz widze biale myszki. Sprawdze.
    czesc.ch.

Awatar PiterS
    Mieszka w
    Głogów
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Myślę, że producent wie o tych "zapasach" na krańcach obiektywu, ale stosuje margines bezpieczeństwa na wypadek ewentualnych niedokładności produkcyjnych. W końcu to ma Zuiko Digital a nie Z....any D.... coś tam. Tak jak w autkach z gwiazdą każdy ma możliwość zdjęcia blokady ograniczenia prędkości i szaleć na maksa, ale na WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ.
    ------------------------------------------------
    E-510

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Fajna ciekawostka , musze sprawdzić
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Tagi dla tego wątku