Strona 8 z 22 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 217

Wątek: Canon EOS 5D Mark II i Elka

piotrek204
    Gość
    Dziwie sie narzekaniu na 5DII szczegolnie jesli bardzo malo o nim wiadomo.
    Wiekszosc glosow zostalo wysluchanych ale wszystkim nadal malo.
    Jak dla mnie zaskoczeniem jest tylko AF, a dokladnie to ze nie wiadomo do konca jak sie sprawdzi.
    Mam wrazenie ze niektorzy chcieli zeby 5D stal sie nikonem. Nikonem nie jest, ale jak dla mnie to swietna puszka.
    20mpix mi nie przeszkadza, ma to czego alfa nie posiada, dwa stopnie sRAW. swietna rzecz z ktorej korzystam w 40D.
    Ma czyszczalke, paproch na zdjeciu nic o niej nie mowi. Paproch najczesciej pojawia sie na matrycy po zrobieniu zdjecia, czyszczalka nie dziala non-stop.
    Moja w 40D mnie nigdy nie zawiodla.
    Dali kalibracje AF, dali dobry TV, matryca wyglada na dopracowana i radzi sobie w wysokich iso.
    Mi z suchych danych odpowiada bardzo. Poczekam pol roku, zobaczymy ile bedzie kosztowac.
    A jesli nie zdecyduje sie na mkII to kupie tanio 5D, w takiej cenie nie kupie nigdzie tak doskonalej matrycy.
    Ci co najwiecej narzekaja sami nie potrafia powiedziec czego im brakuje. A to co jest zle ocenili na podstawie cyfr w specyfikacji.
    Ostatnio edytowane przez piotrek204 ; 18.09.08 o 09:23

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar paakayttaja
    Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Jakby ktoś sprzedawał E-3 wraz z klamotami z upadającego 4/3, chętnie kupię za 1/3 ceny.
    Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Sprzedawac taki dobry aparat? u mnie pracuje cały czas ...Lessie, masz przecież zdjęcia seryjne ... kręcic film i zapychać kartę .... toż my fotograficy...nieprawdaż?

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Co z AF względem poprzednika?
    Canon wprowadzil zamet, specyfikacja rozna zaleznie od strony.
    Raz podaja 9AF, jeden krzyzowy 6 pomocniczych, czyli podobnie jak stary 5D
    Innym razem podaja 9AF, wszystkie krzyzowe, 6 pomocniczych, czyli lepiej niz 40D.
    http://www.usa.canon.com/consumer/co...elTechSpecsAct
    Whitepaper mowi ze wszystkie sa krzyzowe.
    http://www.canon.com.au/ftp/cameras/eos_5d_mkii_v3.pdf

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    "to właściwie na imprezę pójdzie się nakręcić film a nie robić foty. Potem tylko wybierze się najlepsze klatki i huzia....żaden moment nie ucieknie"

Rewolucja technologiczna pożera własne dzieci (cyberfotografia) -fotograf jest zbędny. Niech żyje kamerzysta!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    tak tylko gdybam...ale nie bezpodstawnie. Kiedyś komputer miał wielkość kilku szaf...
    A założę się o każdy pieniadz że gdyby taka możliwość była, to każdy ślubny fotograf by ją wykorzystywał. Seria serią ale...film filmem.
    Pamiętacie jaki śmiech był na forach jak Olek wstawił LV do lustrzanki???
    A teraz już nie będzie takich bez LV...

Na kwestiach technicznych się nie znam...

Tak czy inaczej - mi się ten nowy Canon podoba...

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Oby jak najprędzej dołożono jakiś zewnętrzny hdd z własnym zasilaniem bo marnowanie potencajłu takiej kamery filmowej to grzech.
    Ile kosztuje najtańsza cyfrowa kamera o wielkości klatki 35mm nawet bez wymiennych szkieł?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Nagrywanie filmów w takiej lustrzance to olbrzymi potencjał i zupełnie nowe możliwości. Trzeba tylko nieco ruszyć głową i popatrzeć na fotografię nie tylko poprzez pryzmat lustrzanki ale globalnie. Świat się jednak trochę zmienia.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar paakayttaja
    Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Kiedyś zdarzyło się mi pracować w sklepie RTV/AGD i powiem jedno... do filmów kamera, do zdjęć - aparat. Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego. A że "ma możliwość nakręcenia filmiku"? Dodatkowy i - IMHO, zbędny gadżet. A nazywanie tego olbrzymim potencjałem i nowymi możliwościami określam jako marketingowy szajs i bełkot.

Jakoś nie rusza mnie to, że takim sprzętem mogę robić też filmy - i choćby marketingowcy się posrali (za przeproszeniem) w galoty, nikt nigdy nie zmusi mnie do kupienia takiego aparatu... filmowo-zdjęciowego, bo inaczej tego nazwać nie umiem.

"Żyjemy w świecie, w którym eros zastąpił etos, a money zastąpiło honey. Żyjemy w epoce kataklizmów, ******** i kretyństwa. Żyjemy w epoce zużytych znaczeń. To czym raczy nas dziś władza, brzmi jak wyznania z supermarketu, a do tego zawsze w promocji, czyli tanie i najczęściej przeterminowane."
    Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.

qbic
    Gość
    Fakt, filmy są fajne, ale szczerze mówiąc po nagraniu prawie ich nie oglądam.... jakby była możliwość obniżenia ceny przy wywaleniu filmów to byłbym za.