Strona 5 z 22 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 217

Wątek: Canon EOS 5D Mark II i Elka

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    no bez jaj, jest tego już całkiem sporo

oczywiście JPGi tylko, więc odszumiane puszką -no ale zawsze coś tam wiadomo

http://www.canon-ci.co.kr/pds/produc...e/IMG_0932.JPG

zaraz następny link

http://piorun.ds.pg.gda.pl/~bakulik/5DMkII/
    Ostatnio edytowane przez Fatman ; 17.09.08 o 13:55

rocco
    Gość
    Nieźle.
    Już myślałem o D700 i teraz widzę, że muszę przemyśleć temat ponownie

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Aż się chce czytać!
    Coś się "TAM" dzieje!! No a szkiełko - marzenie.
    Pozdrówka.

Awatar l_uke
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    Odkąd mam E3, to jakoś ostygł mi zapał na nowinki. Dokładnie tak samo miałem i mam jak nabyłem palmtopa, nie rajcuje mnie już żaden telefonik, ponieważ żaden nie ma nic co by mi było potrzebne, a czego nie miałby/mógłby mieć palmtop, a już wcale nie rozumiem orgazmów nad iPhonem

Z c5dII mam dokładnie to samo, i co z tego, że ma to czy tamto, jak wystarcza mi to co mam. Nie jestem kluchą która daje się nabijać w bambuko marketingowcom.
    Już myślałem, że jako jedyny na forum zostanę z E3 Straszne co marketing i pogoń za "nowościami" robi ludziom w głowach :/ Przy każdej puszce którą wypuszcza jakaś firma od razu zaczynają się płacze nad tym jakie olki są do bani a jaka boska jest ta nowa... Jak zaczynałem czytać to forum zeszłej zimy było to naprawdę najlepsze forum fotograficzne w polskiej sieci. Teraz 90% wątków dotyczy tego, że konkurencja cośtam pokazała -> olek jest do bani oraz zbiorowego oglądania sampli w skali 1:1. Tęsknię za tym co zastałem tu rok temu...
    Ostatnio edytowane przez l_uke ; 17.09.08 o 14:44

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez rocco Zobacz posta
    Nieźle.
    Już myślałem o D700 i teraz widzę, że muszę przemyśleć temat ponownie
    Ja się cieszę, że zrobiłem krok w bok, bo zapowiada się duuuużo myślenia...

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez l_uke Zobacz posta
    Już myślałem, że jako jedyny na forum zostanę z E3 olek jest do bani oraz zbiorowego oglądania sampli w skali 100%.
    Nie sam, Ja dopiero kupie E3, a te sample 100% to za karę...
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Awatar l_uke
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    Nie sam, Ja dopiero kupie E3, a te sample 100% to za karę...
    Już poprawione, kawy nie piłem jeszcze

S4INT
    Gość
    Cena nowego bardzo kusząca... "stary" 5D kosztuje w tej chwili ok 2300$ (adorama.com) i sprzedaje się jak ciepłe buły, nawet w polsce za te 5-6 tys.
    A nóweczka, z wszystkimi najnowszymi ficzerami za prawie tą samą cene? No no... pięknie się robi ale teraz już kompletnie nie widzę przyszłości dla alfioka 900...

| OlyJedi Awatar olifant
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Wolałbym znaleźć na Alledrogo Minolte Hi-Matic 7sII w jakiejś fajnej cenie...
    .

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Panowie spokojnie. To forum sprzętowe - przynajmniej w jakiejś części. Nie ma nic złego w oglądaniu sampli 1:1 czy dyskusjach sprzętowych. To absolutnie nie stoi w sprzeczności z robieniem zdjęć i z zabawą, której bliżej do sztuki, rozrywki niż tylko techniki. To, że niektórzy się podniecają sprzętem i w zasadzie tylko nim - ich sprawa, pieniądze, zainteresowania - czasem lepiej wydać na sprzęt niż przepić. Postawa typu - wyszedł nowy aparat i focenie starym już mnie nie kręci jest ignoranctwem - szkoda mi takich ludzi - albo muszą mieć dożo kasy albo są bardzo nieszczęśliwi...
    Fotografia tanim hobby nie jest. Stąd nie dziwie się, że ludzie sporo czasu spędzają nad dylematami sprzetowymi - prawie każdy chce dobrze wydać swoje pieniądze. Bardzo dobrze, że technika idzie do przodu - otwierają się nowe możliwości - jezcze do niedawna zdjęcia ślubne z ciemnych kościołów to były jasne plamy na ciemnym tle - teraz może być radykalnie inaczej - w zasadzie użycie światła błyskowego staje się wyborem ale nie koniecznością. To tylko jeden z przykładów.
    Dobrze, że macie E-3 - sam może w najbliższych m-cach go sobie kupię. Fajnie, że Wam wystarcza. Tu jednak gadamy o 5D mk II...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook