Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Filmy kręci... Jeszcze trochę, a będzie i odtwarzanie, w końcu wyświetlacze coraz większe... A potem gry na aparat.![]()
Sprzedaję wszystko! - a co mi tam - po co się szczypać
Przyjdę Was potem oświecać (zostanie tu ktoś wogóle?) o zaletach Pełnej Klatki i regule bafla
a kompakta e-420 sobie zostawię dla dziecka.
Jak chciał tak zwał - porównując do matrycy 24x36 jego matryca jest znacznie mniejsza i pod taką była projektowana jego optyka od początku. Pisząc Full Frame tradycyjnie rozumiałem 24x36mm - Olek nigdy takiego sensora nie umieści w swoich aparatach, chyba, że zaprojektuje nowy system...
http://www.fotografuj.pl/News/Progra...h_Canon/id/840 punkt ostatni na wypunktowajnej liscie![]()
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
DX i FX w przypadku Nikona oraz EF i EF-S u Canona to też inne systemy. Bagnet ten sam, ale systemy inne. Jeśli są kompatybilne, to tylko w jedną stronę (tak jak 4/3 i mikro 4/3). Wielkość bagnetu Olympusa jest chyba wystarczająca, żeby zmieścić w nim matrycę 36 x 24 mm. Jedyny problem to wyprodukowanie nowych szkieł, które miałyby koło obrazowa przystosowane do FF, a na matrycy 4/3 działałyby jak na cropie. Tyle tylko, że Olympus na razie nie chce tego robić. Na razie...
epicure - do czego zmierzasz? Jak moje wypowiedzi zawierają jakieś błędy merytoryczne to je wskaż, naprostuj. Bo takie chwytanie za słówka czy teoretyzowanie dla teoretyzowania niewiele tu wnosi tym bardziej, że to wątek o nowym Canonie... Aparacie, który wkrótce fizycznie pojawi się na rynku. Nijak się to ma do Twoich wizji o Olympusie...
ktotek, wszystko w porządku z Twoimi wypowiedziami. Ja sobie tak tylko gdybam, bo mi się nudziAle masz rację, zmieniam wątek...
Ściągnąłem te duże sample filmów z Canona - jak je otworzyć? Ściągnąłem tez kilka paczek różnych filtrów w tym QuickTime Alternative i nic - ciągle ciemność widzę...