No cóz chyba muszę w koncu podpiąc moje Zuiko 1,4/50![]()
No cóz chyba muszę w koncu podpiąc moje Zuiko 1,4/50![]()
E tam.Jak podepne Panasonica L-X025E to bede miec to samo i do tego komfort pracy.![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
bez AF, to tak sobie, choć da się pobawić i porobić zdjęcia
/*...................*/
/* ...........................*/
czyli innymi słowy, "niekasiaści" i tak kupią Heliosa, a ZD 50mm nadal ma monopol.
Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm
Ciekawe jakby wygladal 410 z 85/1.2
450d wyglada tak
![]()
Masz taki wypasiony obiektyw i jeszcze nie podpiąłeś do cyfraka????Uwielbiam to szkiełko - pięknie rozmywa nieostrości. IMHO mistrz nad mistrze w tej dziedzinie.
Można spokojnie ustawiać ostrość, ale trzeba trochę nabrać w prawy w tych g...nianych Olkowych wizjerach (nie licząc E3). Ja mam kiepskie oczy więc muszę mieć do takiej zabawy dobre światło.
Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 15.09.08 o 22:22
Jak ktos uwielbia manuale to trzeba pomyslec o zmianie matowki na wlasciwa![]()
Myślę, że więcej fot wykonuję 50/1,4 niż 14-54. Ale w portretach żadna matówka chyba mi nie pomoże, hm?
voovoo2--> Zapinaj i to już! Jakże cudowne to szkło![]()
Pewnie,że zapnę............muszę tylko kupić przejsciówkęZ ostrzeniem nie mam problemów.Wiem o tym bo probowałem różnych analogowych szkieł.Na wizjer 510 nie narzekam bo po załozeniu standrdowej lupy olympusowej jest wg dobrze,a jestem okularnikiem.I mówie to jako były posiadacz E-1.Narzekania na mały wizjerz nieznanych mi powodów mnie nie dotycza
Moze to sprawa bardzo indywidualna?
a po co bawic sie w ogole w szkla do canona
skoro lepszym wyborem sa szkla do nikona
z 2 glownych powodow
szklo do nikona podepniemy i do canona i do olympusa, ma to znaczenie, bo pewnie wielu posiadaczy olka bedzie chcialo zmienic system
a ze nie zawsze wiadomo na jaki, to szkla nikona sa najodpowiedniejsze
szkiel z canona nie podepniemy do nikona...
nie trzeba nic modyfikowac, po prostu szkla z nikona dzialaja normalnie, bez zadnych modyfikacji
mam nawet przejscie i sie bawilem, wkleje moze kiedys porownanie paru szkielek z nikona podpietych do olka
i cale szczescie ze dobre szkla nikona maja wybieranie przeslon manualnie
Ostatnio edytowane przez Marcin510 ; 16.09.08 o 13:11