Inna perspektywa niż dla FF. Do dobrego rozmazania przy 50mm - 85mm już twarz się ledwo mieści w kadrze. żeby w 4/3 było fajnie to trzeba 25mm 1.4 - 1.2 (oczywiście mowie o swojej perspektywie)
Inna perspektywa niż dla FF. Do dobrego rozmazania przy 50mm - 85mm już twarz się ledwo mieści w kadrze. żeby w 4/3 było fajnie to trzeba 25mm 1.4 - 1.2 (oczywiście mowie o swojej perspektywie)
z AF?!
czy chodzi o zwykłe potwierdzenie ostrości, bo ktoś mi tu podwyższa temparature.
info ze stronyNow when it is fully compatible with 4 / 3 through the adapter Canon nFD - 4 / 3, is infinity, the working aperture, focus confirmation and stabilization through a dandelion, I had the opportunity to more thoroughly investigate this lens!
było sobie życie
Szkła z bagnetem FD nie mają AF, jako że sam system montowania FD to był wprowadzony w 1964 roku. Tak więc to tylko egzotyczna nazwa, ale niczym się nie różni od podpinania szkieł z gwintem m42 czy Zuików.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Rożni się, FD trzeba modyfikować niestety a M42 / OM podpinasz na przelotce i po kłopocie. BTW, mam Canona T50 i 50mm 1.4... ale to rozkręcanie mnie odstrasza.
Ostatnio edytowane przez qbic ; 15.09.08 o 20:50
No jesli ten AF będzie działał, to nieźle.... będzie szum
/*...................*/
/* ...........................*/
Czyli jest potwierdzenie ostrości a nie autofokus...
Oczywiście idzie o potwierdzenie ostrości, a nie o autofokus. Mój błąd.
GO jak GO... Są w 4/3 szkła o przysłonie f/1,4, więc to nic nowego. Ale bokeh jest naprawdę fajny.