Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Olympus E 510 dziwne dzwieki

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Olympus E 510 dziwne dzwieki

Witam
    Mam pytanie dotyczące aparatu Olympus E 510. Aparat działał bez zarzutu około miesiąca. Ostatnio zaczął ' wydawać dziwne' dźwięki podczas włączania ( dźwięk taki jakby przewijał się film w aparacie). Przeczytałam na innym forum, że jest to całkiem normalne, a niektórzy piszą, że to dźwięk informujący o czyszczeniu sie matrycy. Ale czyżby matryca wymagała oczyszczenia po miesiącu, tym bardziej, ze nie używałam go każdego dnia? Czy ten dźwięk przy włączaniu już tak zostanie????Wyłączyłam również stabilizacje ekranu IS ale dźwięk jakby metal o metal tarł wciąż jest. Jeżeli ktoś posiada też ten aparat i spotkał się z taką samą sytuacją lub posiada fachowa wiedzę na ten temat , byłabym wdzięczna za udzielenie informacji.
    Z góry dziękuje i pozdrawiam

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    1. patrz na dział w jakim zakładasz temat.

2. zadzwon do serwisu, maila im napisz.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Czy nie jestem w dziale:
    E-System
    Forum przeznaczone dla użytkowników cyfrowych lustrzanek firmy Olympus.
    Miala do serwisu juz napisałam ale na forach tez można dowiedzieć się ciekawych rzeczy bo po to są!!!!

| OlyJedi Awatar J.Graph
    Mieszka w
    Józefów/Warszawa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Adriana Zobacz posta
    Czy nie jestem w dziale:
    E-System
    Już teraz tak ...
    Bo Grizz przeniósł temat z działu o kompaktach ...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wujek.samo.h
    Mieszka w
    Lublin, Poland, Poland
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Jeśli dźwięki są podobne do tych co na filmiku to prawdopodobnie pewne opcje były wyłączone, a ostatnio podczas jakiejś radosnej zabawy w menu "obudziły się". Wtedy nie ma się czego obawiać. Dźwięk po wyłączeniu aparatu to ustawianie obiektywu na nieskończoność.
    301 Moved Permanently

301 Moved Permanently
    Ostatnio edytowane przez wujek.samo.h ; 15.09.08 o 17:48
    MK

Awatar Daniyal9
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Tak,tylko Adriana pisze ,że ten dżwięk pojawia się przy włączaniu a nie wyłączaniu...

Moim zdaniem serwis...chyba że to nie korpus tylko obiektyw...wtedy też serwis...upsss
    E-510/ ZD 14-45/ ZD 14-54/ ZD 40-150/ ZD 50-200/ Metz 58 AF/ Marumi DGH Circular+UV-wpc/ Hitech...Cokin P/ Benro A-297m8+488RC2/...pstryk!!!

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Czy dobrze napisałeś, że dźwięki pojawiły się przy WŁĄCZANIU aparatu? Jeśli tak, to wydaje mi się nienormalne, mój e-510 jest cichutki przy włączaniu. Jeśli przy wyłączaniu słyszysz terkot to jest normalne, oznacza przejście stabilizacji obrazu w stan wyzerowania i spoczynku. Może koledzy bardziej doświadczeni coś ci doradzą, ale na mój gust to szykuj się na serwis. Przeczytałem wiele for przed kupnem mojego Olympusa, nic o dźwiękach przy WŁĄCZANIU aparatu nie spotkałem. Pozdrawiam.
    Olympus E-510, 14-42, 40-150

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam dzięki za odpowiedzi na mojego posta. Właśnie skończyłam rozmawiać z serwisem naprawczym olympusa. Najpierw Pani kazala mi w menu glownym wybrac opcje WłUSTRESET i nawet musze powiedziec, ze przy następnym WLĄCZANIU tego dzwięku nie bylo i juz sie ucieszylam , ale wyłaczyłam i właczyłam go ponownie i niestey dzwiek jest ten sam. Pani po uslyszeniu tego dzwieku i zorientowaniu sie, ze resetowanie nie pomoglo powiedziala, ze takiego dzwieku nie powinno byc i ze napewno cos jest nie tak- wiec tylko serwis. Nie jestem znawczynia aparatow ale szczerze powiedziawszy jestem zawiedziona, ze aparat, ktory uzywa sie miesiac trzeba juz oddac do naprawy

_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    A i muszę dodać, ze zostawiłam aparat włączony na paręnaście minut i kiedy chciałam wybrać funkcje oglądanie zdjęć ten sam dźwięk jak przy włączaniu znów się pojawił. Czyli to nie tylko przy włączaniu.( weird!!!)
    Ostatnio edytowane przez Adriana ; 15.09.08 o 18:54 Powód: Automatyczne scalenie postów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Masz pecha. Ale nie takiego, jak Misztal, któremu się po miesiącu zepsuł maybach.

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Masz pecha. Ale nie takiego, jak Misztal, któremu się po miesiącu zepsuł maybach.
    Ja kupiłem lampę i po tygodniu sprzedałem. Sprawna! Nawet nie miałem okazji użyć.