Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 97

Wątek: Leica Digilux 3

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alakin Zobacz posta
    Napijmy się!
    Oj w Kazimierzu będzie sie dziać
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Należysz do bardzo nielicznego grona. Tym bardziej to cenię.
    (A tak naprawdę to głęboka wiara powoduje takie podejście do życia. Jeśli co rano i co wieczór powtarzam "bądź wola Twoja..." no to "Twoja" a nie moja i nie ma się co z Bogiem wadzić )

Napijmy się!
    Fajny z Ciebie chlop!! Dawaj dalej te fotki!
    Co do marzen to zawsze je mialem tylko nie zawsze mialem odwage je spelniac. Szczegolnie w ostatnich latach.
    cz.Ch.

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez chomsky Zobacz posta
    Co do marzen to zawsze je mialem tylko nie zawsze mialem odwage je spelniac. Szczegolnie w ostatnich latach.
    cz.Ch.
    Ja odwrotnie, od niedawna mam odwagę (i możliwości) je spełniać...

Kolejne foty, tym razem z Sigmą 30/f1.4, na różnych przysłonach. Zmniejszone, niewyostrzane po zmniejszeniu, priorytet przysłony, by wyeliminować błąd ludzki. Światło zastane (pochmurno). Exif jest oczywiście.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Calkiem fajnie rysuje ta sigma na pelnej dziurze.
    czesc.Ch.

diabolique
    Gość
    Troszkę inne podejście do testowania, czyli fota po obróbce, kadrowaniu itp, ale bez odszumiania, trochę zabawy krzywymi
    ZD 50-200, ISO 800,przekadrowane, nieodszumiane, trochę zabawy krzywymi. Ogniskowa 104mm (208mm), f/2,9 czas 1/125, na hali paliła się połowa świateł.

PS. W tej chwili światło z okna pada mi na monitor, więc obróbka była trochę na czuja, mocno niedokładna.

diabolique
    Gość
    Następne foty, tym razem większe 2000x1500, zmniejszone, nie wyostrzane po zmniejszeniu. ISO 400
    Podobno niewiele widać w małym ciemnym wizjerze, foty robione rzekomo wolnym, zaledwie trzypunktowym autofocusem.

A tutaj linki do RAW-ów, starałem się żeby była spora rozpiętość - od ciemnego asfaltu po białe chmury. Nie jestem specem od wywoływania RAW-ów, więc jak ktoś przy nich pogrzebie to niech wrzuci efekty i opisze.
    pierwszy
    drugi
    trzeci
    czwarty

diabolique
    Gość
    I jeszcze jedno, tym razem w pełnym wymiarze, nietknięte.
    Słabo oświetlona hala, ISO 800.
    Chyba na razie wystarczy tych testów

Awatar historikus
    Mieszka w
    mazowiecka wieś
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Pytanie trochę OT do Alakina. W leice wyboru trybu fotografowania dokonuje się poprzez kombinację ustawień pierścienia przysłony na obiektywie i pokrętła czasów w aparacie (tak przynajmniej przeczytałem). Jak zmienić tryb fotografowania po podpięciu do leici zooma zuiko skoro on nie ma pierścienia przysłony?
    Pzdr
    H.

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez historikus Zobacz posta
    Pytanie trochę OT do Alakina. W leice wyboru trybu fotografowania dokonuje się poprzez kombinację ustawień pierścienia przysłony na obiektywie i pokrętła czasów w aparacie (tak przynajmniej przeczytałem). Jak zmienić tryb fotografowania po podpięciu do leici zooma zuiko skoro on nie ma pierścienia przysłony?
    Pzdr
    H.

Po wgraniu firmware 2.0 jest tak - aparat samoczynnie rozpoznaje "obcy" obiektyw. Wciskasz guzik func 1 (pierwszy od prawej; nie trzymasz, tylko wciskasz i już) i później rolką przy kciuku zmieniasz wartość przysłony.

Oczywiście przy obiektywie Leiki guzik func 1 ma takie zadanie jakie mu przypiszesz.

rocco
    Gość
    Ja odwrotnie, od niedawna mam odwagę (i możliwości) je spełniać...
    I o to chodzi
    Widzę, że potrafisz cieszyć się nowym aparatem.
    Też od jakiegos czasu trochę sobie pozwalam poszaleć z zakupami i nie żałuję żadnej, wydanej na swój sprzęt, złotówki.
    Lubię "bawić się" swoim sprzętem i korzystać z jego możliwości, nawet gdy nie fotografuję to często coś tam sprawdzam i próbuję