Strona 15 z 76 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 755

Wątek: Panasonic G1 m43

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    Jedną jedyną rzeczą która może jeszcze ostudzić rewolucję to jakość obrazu której nie mieli okazji zweryfikować.
    Juz widać jpegi - mnie nie powalają.

Jeśli szkła 4/3 po zastosowaniu przejściówki U OLYMPUSA zachowają zdolność ostrzenia to następca E-1 powinien być już w Micro FourThirds -po prostu nie ma sensu wiązać się archaiczną konstrukcją która do czegoś innego była wymyślona.

LOL

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Magnesus Zobacz posta
    Czyżby Panasonic wyłożył kasę na promocję?
    Przesadzają, przemiana będzie wolna, bo lustra są aktualnie dopracowane i mają mało wad. Chociaż z drugiej strony CRT też miały mało wad.

Ciekawe jednak, że bez lustra można by zrobić np. aparat z gęsto upakowaną matrycą FF, do której można by podpiąć praktycznie dowolne szkła (w tym zuiko, czy cropowe dla ASP-C i wycinałoby się wtedy środek z matrycy).
    Z tymi cropami to nie jest do końca taka bajka bo jak zapowiedział jeden z producentów nie do końca jest tak słodko, obiektywy winetują co ma wpływ na błędny pomiar światła.

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

fakt

LOL = mógłbyś uzasadnić w prosty sposób bym ja prosty człowiek mógł zrozumieć zaletę stosowania systemu luster i pryzmatów w dzisiejszych CYFROWYCH aparatach fotograficznych.
    Ale proszę bez takich> "wizjer lepszy", "szybszy AF" itp bo to już na szczęście historia

Przy zbliżeniu tylnej soczewki do powierzchni matrycy przy DZISIEJSZYCH technolgiach i wielkości małego obrazka da to "pewne" dodatkowe efekty .
    Chyba nie muszę pisać że idea telecentrycznych obiektywów jest przy małym kole obrazowym łatwiejsza do realizacji?
    Ale to dgybania -technika idzie do przodu.

A na teraz>?

"miałem sen..."

Olympus mE-1PRO >
    -kwadratowa matryca (kadrowanie pionowe , poziome lub kwadrat)
    -OIS
    -20fps
    -uszczelniony
    -odchylany LCD
    -tryb trakcji AF, rozpoznawanie twarzy
    -zdjęcia z interwałem czasowym
    -obsługa kółka przysłon obiektywów Leici/Panasonica
    -obsługa radiowa lamp
    -waga zmniejszona o 1/3 w stosunku do poprzednika

Do tego 12-60, 50-200, 300 i 25, FR50 no i może 7-14...

I najgorsze że ten "sen" mógby być rzeczywistością nawet dzisiaj.
    WSZYSTKO JEST OD RĘKI DOSTĘPNE!
    Tylko zacząć chcieć...
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 13.09.08 o 16:29

qbic
    Gość
    LOL = mógłbyś uzasadnić w prosty sposób bym ja prosty człowiek mógł zrozumieć zaletę stosowania systemu luster i pryzmatów w dzisiejszych CYFROWYCH aparatach fotograficznych.
    Ale proszę bez takich> "wizjer lepszy", "szybszy AF" itp bo to już na szczęście historia

Lepszy wizjer - sorry ale czy kupiłbyś lornetkę z EVF? Patrzyłeś w ten wizjer ze tak jesteś rozentuzjazmowany?

Hmm... masz jakieś benchmarki dotyczące AF? Mówisz prawie jakbyś pracował w dziale marketingowym Panasonica - i podsycał hasełko "rewolucja", jakoś nie widzę tej rewolucji....
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 13.09.08 o 16:37

Siła reputacji
    25
    Moja galeria

rewolucja pożera własne dzieci

lornetkę z 800x600 w każdym okularze przy 30fps efektywnych, aktywnym rozjaśnieniem, HUDem i możliwością powiększana dowolnego obszaru od razu!
    Właśnie szukam lornetki -mógłbyś mi taką właśnie gdzieś wskazać za 700€?

Twoje pyania:
    1. a gdybym Ci powiedział że się zdziwisz to Cię zmartwię ?
    (Panas przeniósł nieco udoskonalony system EFV ze swojej profesjonalnej działki broadcasting)
    2. koledze się temat z testami nowej nVidii czasem nie myli
    Prędkość jak na razie określili na poziomie dzisiejszych lustrzanek amatorskich. A to pierwsza nawet jeszcze nie w pełni dokończona konstrukcja (filmy!) i tylko lepiej.

Daleki jestem od onanizmu tymi nowinkami bo nie jest mi to do niczego potrzebne (fotografia mnie znudziła) ale cieszy mnie postęp we właściwym kierunku -WRESZCIE!
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 13.09.08 o 16:48

qbic
    Gość
    1. a gdybym Ci powiedział że się zdziwisz to Cię zmartwię ?
    (Panas przeniósł nieco udoskonalony system EFV ze swojej profesjonalnej działki broadcasting)
    No to spoko, wątpię tylko w lepsza rozdzielczość / jakość od dobrego optycznego wizjera, rozumiem że w segmencie low-end (DSLR do 1,5k-2k) być może to będzie coś lepszego niż przykro mały wizjer.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Daleki jestem od onanizmu tymi nowinkami bo nie jest mi to do niczego potrzebne (fotografia mnie znudziła) ale cieszy mnie postęp we właściwym kierunku -WRESZCIE!
    Postęp to postęp chyba zawsze we właściwym kierunku. Jeśli w innym to już nie postęp. Ale ja tu postępu zdecydowanie nie widzę. Jeszcze raz poskładane te same elementy z pominięciem jednego bo inaczej nie byłoby o co zaczepić rewolucji. Pierwszy aparat też wygląda trochę jak składak. Mnie jakoś nie kręci.

Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    to myślę że zdziwisz się ... podwójnie

4/3 czekało na technologię by stać*się m4/3.
    To nie jest śmierć tego pierwszego -to konsekwancja jego powstania.
    Nie mówcie że liczyliście na to że do końca świata będziemy modlić się owytrzymałość migawki czy ograniczać czy zmuszać się di dźwigania bezsensownie kilogramów.
    To ma robić świetne zdjęcia a i filmy się przydadzą, być moźliwie niezawodne a przy tym małe (wcale nie musi -MOŻE!) i niedrogie (MOŻE!)

Olympus nie ma innego wyjścia gdyby nie skorzystał z okazji to tak jakby zeżarł kurę znoszącą złote jajka. Inaczej mu wszyscy podziękujecie -choć będą tacy jak ja co sobie kompletują bo... lubią.

sergiuszone- nie musi! -będą inne może coś innego Ci się spodoba.
    Ja skompletowałem sobie cały system OM4 w międzyczasie bo mi się podoba.
    Ale nie twierdzę że to najlepsze co można wymyślić w dziedzinie techniki rejestracji obrazu. Postępem we właściwym kierunku jest według mnie to że obok ryczących ciągle to samo dinozaurów techniki istnieją także małe zwinne wynalazcze futerkowce ... Zresztą sam wiesz jak to się skończyło...
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 13.09.08 o 17:11

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Technologię wycinania lustra? Mnie tam nic nie dziwi. Prawda, że dziwne? Czy nie prawda?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dog_master Zobacz posta
    mynameisnobody, piszesz po prostu bzdury...

AF? Jaka jest/bedzie jego jakosc? Zapewne marna.

A o tym SLR i DSLR to powiedz wszelkiego typu reporterom... Gdzi liczy sie czas, zeby akurat jego gazeta/portal mial/a najswiezsze informacje, on bedzie produkowal odbitki?

LOL.
    To nie bzdury. Dyskusja na ten temat trwa od lat. Sami dyskutowalismy ze dwa razy zawziecie.
    Lustro nie jest potrzebne do niczego. Przy dzisiejszym stanie techniki jego obecnosc jest nieuzasadniona i szkodliwa. Telewizorek daje juz taki komfort pracy, ze mozna spokojnie z niego korzystac. Sam korzystam z dobrym skutkiem z elektronicznego wizjera w komerze Sony vx2000- bardzo skuteczny, czy kompakcie Fuji s7000- bardzo przyzwoity.
    Owszem to nie wizjer z OM2, zapewne ale gdy porownac do dziurki z E510 to latwiej strawic.
    Nowa generacja jest juz rewolucją. Telewizorki zagoszcza w wizjerach, czy kto lubi telewizje, czy nie, bedzie musial strawic. Maja wiele zalet, tak jak wyswietlacze. Tylko, ze widac w nich zawsze obraz, takze w sloncu, no i nie wymuszaja tej idiotycznej pozycji- wyciagniete rece. Umozliwiaja uzyskanie trzeciego punktu podparcia- oko- dodatkowa stabilnosc kadru.