Strona 71 z 76 PierwszyPierwszy ... 21616970717273 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 755

Wątek: Panasonic G1 m43

rodzyn
    Gość
    Jerry_R - mamy właśnie drugą G1 w domu- córka (głównie portret i krajobraz- głównie na manualnych szkłach) po Olku E510, E-3 (próbach E30 i 620) Panasie L1 (parę tygodni) i ostanie 5 mieś. z Samsungiem GX20 zdecydowanie uznała wyższość możliwości w u4/3 - kupiłem jej G1 chciałem dla siebie GH1 i zamienić się z nią , ale nadal jest niedostępne GH1 body(gdzieś w chinach ale się boję) lub z 20/1,7-(bez kita 14-140 -nie moge się przekonać do jakości foto nie filmu) .
    Najpierw podchodziła do mojej G1 jak do jeża , ale bawiła się nią, jednak teraz, bez namowy z mojej strony, doceniła możliwości G1!
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 25.09.09 o 20:45

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Milo slyszec

Ja na pewno kupie za jakis czas jeszcze jedno body u43, ale juz w spokojnym tempie, jak ceny spadna, moze z drugiej reki.

Sa sytuacje, kiedy:
    - na jednym korpusie (jak to brzmi ogromnie co do puszek u43!) bede chcial miec jasne 20mm albo 14mm (ktore sie pojawi)
    - na drugim jasne 45mm (za jakis czas, jak tez stanieje)
    bez koniecznosci wymiany szkiel.

A sa sytuacje, kiedy biore statyw, szklo 14-140mm i fotografuje krajobraz lub architekture (czesto noca). Jak sie robi RAW'y - naprawde sporo mozna wyciagnac jesli chodzi o ostrosc w post processing'u.

Pozdrawiam!

rodzyn
    Gość
    a ja w tej sytuacj ,znów wróciłem do myśli o o 7-14tylko czy ją dopieścili?.

Jerry_R -45 pewno będzie zacna- też na celowniku.
    Kupiłem ostatnio, ale już sprzedałem w sumie świetny ZD 50/2 , ale od moich Zeissów dostał zwłaszcza w portrecie- ZD jest super ostry na całej klacie, ale nazwałbym to ostrością techniczną - jednak to macro( i to jego zaleta), ale 50/1,4 jest super ostry ma mniejszą GO ? i ma to coś.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    No tak, jeszcze 7-14mm + tryb 16:9

I znowu dojdzie, ze sprzet foto bedzie drozszy, niz auto

rodzyn
    Gość
    Jerry_R- G1 zniknął ze strony Panasonic Polska, po wprowadzeniu GF1 (jest jeszcze na stronie: Panasonic UK).
    Ciekawe czy to koniec modelu , niekompetencja polskiej dystrybucji, czy przygotowanie do równania cen (w górę)?!
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 15.10.09 o 16:52

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    Jerry_R- G1 zniknął ze strony Panasonic Polska, po wprowadzeniu GF1 (jest jeszcze na stronie: Panasonic UK).
    Ciekawe czy to koniec modelu , niekompetencja polskiej dystrybucji, czy przygotowanie do równania cen (w górę)?!
    Rzeczywiscie... Nie mam pojecia. Na Amazonach (US, UK, JP) jest, w sklepie Panasa US tez...

rodzyn
    Gość
    G1 powrócił właśnie na stronę: Panasonic Polska.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dzisiaj kurier mi dostarczył 45-200. Zrobiłem zaledwie kilkanaście fotek. Rysuje ładnie ale szkło jest ciemne. 8 lat obywałem się bez tele, tak, że dla mnie to duża atrakcja.
    Dzisiaj w nocy zobaczę, jak wychodzą nocne zdjątka z ręki. Z mniejszym obiektywem rezultaty były niezłe.
    Aha, zakupiłem długie szkiełko w pixmanii, czekałem prawie 2 tygodnie. Koszt to 1426 zł

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zeglarz1946 Zobacz posta
    Dzisiaj w nocy zobaczę, jak wychodzą nocne zdjątka z ręki. Z mniejszym obiektywem rezultaty były niezłe.
    Aha, zakupiłem długie szkiełko w pixmanii, czekałem prawie 2 tygodnie. Koszt to 1426 zł
    Szkoda, ze nie pisales na gieldzie, ze szukasz, moze udaloby sie cos wyrwac taniej jako zestaw.
    A na temat - moze zakup cos takiego jako dodatkowa stabilizacje
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=9835

Ja caly czas szukam lekko uzywanego 14-45mm.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

45-200

Ahoj !
    Pierwsze nocne próby z tym obiektywem. Od razu, trochę o sobie, aby wszystko było jasne. Kilka lat temu miałem udar i w związku z tym moja prawa ręka jest wolniejsza i słabsza, czasami drga. A spust migawki uruchomiam właśnie tą ręką.
    Interesują mnie fotki bez statywu, i zadowolony jestem jeśli zdjęcie jest nierozmyte na ekranie 17 calowego monitora.
    Przy włączonej stabilizacji, 45-200 [lufa kitowego tele] ostro rysowała obiekty nieruchome, zarówno oświetlone okna, jak i stojące auta. Ruch pieszych był względnie ostry do 130 mm w/g fotografii analogowej. Zdjęcia były robione z wysokości X piętra na nie najgorzej oświetlonej ulicy. Czas migawki to 1/4, 1/8 sekundy. Używane ISO 3200 a również przy niemałym zaskoczeniu w trybie inteligentnej automatyki
    Przy porannej szarówce o 06:18 fotki wolno przemieszczających się samochodów [reflektory aut doświetlały] i ludzi poprawne w 50%. Zawierzyłem wtedy trybowi int. aut i szybkość migawki wzrosła do 1/40 , 1/60 sek. Latające ptaki dla mnie za szybkie, czytaj nieuchwytne.
    Ale swoją radochę miałem.