zapraszam do siebie http://czmielek.wix.com/chmielewski
już nawet sprzedali pierwszą sztukę....
dużo zależy od ilości - szczególnie w elektronice,.. jak sprzedaż przekroczy magiczne 100 k rocznie to ceny zaczną spadać
Ja tam od dawna pamiętam różne reklamy Panasa, sporo było FZ-etów w TV.
mente et malleo
Miałem dzisiaj okazję pobawić się trochę w/w sprzętem. Na myśl o tej konstrukcji miałem mieszane uczucia ale teraz wiem, że to był dobry pomysł :]
Takie tam moje uwagi po niecałej godzince:
+Wysokiej jakości materiały i aż chce się to trzymać :>
+Świetny LCD ale to co jest w wizjerze to dopiero rewelacja!
+Obiektyw choć malutki to wygląda na solidny i nie jest cały plastikowy
+Prosta obsługa dzięki "Quick Menu"
+Przyzwoita automatyka ale ma tendencje do przepalania
+Spory wachlarz stylów kolorystycznych
-Nie kręci filmów(marketingowo by się przydało)
-W trybach manualnych coś kiepsko mi się przestawiało ustawienia ale jeszcze popróbuje
-Beznadziejna automatyka z wbudowaną lampą
-Coś 14-45 nie jest tak ostry jak kitowe Olympusa albo mam zwidy ^^
-Prawie taki jak E-4xx, czekam na body Olympusa
-Cena zdecydowanie za wysoka jak na taki sprzęt, miało być taniej, jaśniej, lżej a nie jest
-Po co te Mpx? ;/ Mogli zostawić 10
Póki co jak najbardziej pozytywne![]()
Jak byłem dziś w Saturnie to dorwałem go - akurat miał swoje stoisko (nikt się nim kompletnie nie interesował) ; Ogólnie body fajneproste w obsłudze jak napisał kolega powyżej
- quick menu i te drugie
- bardzo mi się podoba rozwiązanie przełącznika trybów focenia (single,seria,blabla - szybko i łatwo się to wybiera) LCD wzorcowe !! można go zamknać i schować aby się nie brudził (odpada kupowanie osłon i innych bzdur) - lcd w evf też suuuuper ! te pole widzenia
23 pola af......w naszych olkach po 3 :/ (hmm fajnie) Nie wiem jak jakość zdjęć bo nie miałem szpiegowskiej karty SD ze sobą :P Body kompaktowe więc zmieści się wszędzie - szkła wiadomo tak samo kompaktowe :P micro micro :P Cena trochę za wysoka...jak dla mnie to powinien kosztować ze 1400 zł max!
E-520+Ownuser BH-E51 [dwa kit'y, Helios 58mm 44M-4, Jupiter 135mm (Olympus FL-36R, METZ 36 AF-4, Phottix Tetra, KH-120)]
Przed chwilą w "dzień dobry tvn" Zbyszek Urbański z programu "Gadżet" przedstawił pierwszą "bezlustrzankę" na świecie.
OLYMPUS Your Vision, Our Future
A jakiś czas temu Sony alfa jako pierwsze lustro z LV
sorry za OT
mente et malleo
Dot. adapterów do systemu Mikro Cztery Trzecie
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=8181
Coraz bardziej mi się podoba koncepcja Mikro Cztery Trzecie. Te adaptery z linku dość drogie 150 Euro. Bardzo będzie mnie ciekawił 20/1,7 i zapowiadany aparat Olka.
Dziś widziałem reklamę G1 w TV. Kurde - oni chyba nie po to wyjęli lustro żeby w reklamie naśladować dźwięk mechaniki migawki i lustra...![]()