Strona 44 z 76 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 755

Wątek: Panasonic G1 m43

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar paakayttaja
    Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Po macaniu go na pokazie jestem raczej skłonny stwierdzić, że wyszła im całkiem niezła maszynka.
    Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.

| OlyJedi Awatar czmielek
    Mieszka w
    Sierakowice
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    daghda na tyle dobry by konkurować z serią E5XX i E4XX ?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Tak jak ktoś wcześniej napisał. To, że mniejszy to nie znaczy tańszy. A wręcz odwrotnie - miniaturyzacja kosztuje.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Na dokładkę płacimy za nowość.
    2.800 po pół roku spadnie. Nic nie może wiecznie leżeć na półce.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Rado
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez daghda Zobacz posta
    Po macaniu go na pokazie jestem raczej skłonny stwierdzić, że wyszła im całkiem niezła maszynka.
    To napisz coś więcej. Jak się ten EVF sprawuje, szczególnie w słabym świetle? Dla mnie to kluczowa sprawa.

Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez czmielek Zobacz posta
    daghda na tyle dobry by konkurować z serią E5XX i E4XX ?
    Szczerze mówiąc, nie mam zdania. Jakość zdjęć, które wywoływali na miejscu (bo nie pozwolili wsadzić nawet karty do aparatu po JPGi), miejscami była wręcz rewelacyjna - maniacy wysokiego ISO i niskiego poziomu szumu, mogą być zadowoleni (ale mówię, to indywidualne odczucie). Czy ma być konkurencją dla ww. serii? Trudno powiedzieć, ale nie sądzę - to po prostu inna klasa aparatu.

LVF - MBSZ jest niezły, ale np. (ja) przy ręcznym ostrzeniu nie mogłem sobie poradzić. LVF rozjaśnia trochę widziany obraz ("wyciąga" cienie i generalnie obraz jest jaśniejszy, ale w bardzo oświetlonym sklepie o takie miejsca trudno - prezentacja odbywała się w OC Vaňkovka)... Nie mam go za bardzo z czym prównać, ale o ile sobie przypominam Fuji S9600, to u G1 jest (chyba) znacznie lepiej. Po tym, co widziałem, uważam że to będzie całkiem niezła maszynka. Obiektywy - jak ktoś z tłumu zauważył "nic moc". Ma być więcej obiektywów (tak mówił gość z Panasia) no i wspomniał o przejściówce (której nie miał), dzięki której będzie można podpinać inne obiektywy systemu 4/3.

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez daghda Zobacz posta
    Szczerze mówiąc, nie mam zdania. Jakość zdjęć, które wywoływali na miejscu (bo nie pozwolili wsadzić nawet karty do aparatu po JPGi), miejscami była wręcz rewelacyjna - maniacy wysokiego ISO i niskiego poziomu szumu, mogą być zadowoleni (ale mówię, to indywidualne odczucie). Czy ma być konkurencją dla ww. serii? Trudno powiedzieć, ale nie sądzę - to po prostu inna klasa aparatu.
    Ja myślę, że mógłby być konkurencją. Gdybym teraz rozważał zakup, rozważyłbym G1 (a mam e-520), chociaż pewnie brak stabilizacji i słaby wybór obiektywów by mnie na razie zniechęcił. No i cena.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cena istotnie dość wysoka na start ale zdziwiłbym się gdyby było inaczej. Dla producentów to kilka pozytywnych konsekwencji: - zgarnięcie kasy od tych którzy są w stanie dużo zapłacić za nowość, coś co jest droższe zwykle w świadomość kupujących jest lepsze, bardziej prestiżowe, i - przede wszystkim daje duże możliwości zjazdu w dół - oby Panas korzystał z tej opcji. Jeżeli tak się stanie G1 znajdzie dużo nabywców, którzy do jego zalet dopiszą miłą świadomość, że jeszcze niedawno ten aparat był 2x droższy...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Magnesus Zobacz posta
    Ja myślę, że mógłby być konkurencją. Gdybym teraz rozważał zakup, rozważyłbym G1 (a mam e-520), chociaż pewnie brak stabilizacji i słaby wybór obiektywów by mnie na razie zniechęcił. No i cena.
    Ekhm, ale każdy z obiektywów ma stabilizację, firmowy O.I.S. I jeżeli dobrze zauważyłem, to mają je także kity. Aparat konkurencją może być dla np. E-4xx, ale to znowu zależy od tego, co kto lubi.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Z tą stabilizacją w obiektywach, Panasonic trochę nie trafił. Akurat w takim aparacie jak G1 aż się prosi o stabilizację matrycy, a nie obiektywu, bo przecież de facto nie ma optycznego kanału obserwacji dla użytkownika (ale mimo wszystko obraz w EVF jest pewnie stabilizowany, czego nie ma w Olympusach). I obiektywy byłyby pewnie wtedy jeszcze mniejsze. Nie wiem jak działa OIS, ale w Canonie rozkręcenie żyroskopów stabilizacji trwa w teleobiektywach coś koło pół sekundy, a to jest często za długo. Cóż, wszystko ma swoje wady i zalety...
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 19.11.08 o 14:41