Strona 41 z 76 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 755

Wątek: Panasonic G1 m43

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez irek50 Zobacz posta
    W tym aparaciku nie przewidują gripa, więc mam nadzieję na obrotową lub kwadratową matrycę w systemie micro4/3--(nie ma lustra, więc pomysł powinien się przyjąć)--
    Odnośnie obrotowej matrycy - na początku wydawało mi się to super, ale gdy obrócisz tylko matrycę, a nie aparat na LCD miałbyś pasy po bokach. Co innego gdyby był obracany EVF także.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Magnesus: Ale przynajmniej w wizjerze obraz byłby prawidłowy... Te pasy na EVF można by było sobie darować, ale obracany do pionu też mogliby zrobić
    Jestem przekonany, że będą takie rozwiązania w aparatach cyfrowych bez lustra , a obecnie pokutują jeszcze koncepcje z czasów małoobrazkowego analoga. (W aparacie RB/RZ67 jest jednak obrotowa kaseta z filmem...-i to jest dobre)
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 7.11.08 o 12:59

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez zonkinho Zobacz posta
    Ja tak z ciekawości sprawdziłem czy może mają już go gdzieś w ofercie... i się przeraziłem:

http://www.redcoon.pl/index.php/cmd/.../refId/ceneo/#

ponad 3 kafle za zestaw dual kit z torbą? toż to można za to mieć E-520 z 14-54 i 40-150 :P
    Panasonic zawsze robi wrażenie!!! Ceną

zonkinho
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Panasonic zawsze robi wrażenie!!! Ceną
    Plazmy mają tanie a dobre, więc nie wszystkie ich filie są chore. Podobnie kompakty. Dopiero dział odpowiedzialny za 4/3 i m4/3 upadł na twarz.

Zobaczymy jak się będzie zachowywała cena po nowym roku, albo może na gwiazdkę jakaś promocja będzie...

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Czego oczekujecie od ceny nowatorskiej, w pewnym sensie bezkonkurencyjnej konstrukcji na start? Ile powinien kosztować G1 z dwoma obiektywami? Wiecie jaka jest chociażby cena Canona G10?
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

zonkinho
    Gość
    G10 kosztuje 1450 zł.

Może mam zbyt wygórowane wymagania, ale taki G1 dual kit tak z 2 tys powinien kosztować na moje oko. Argumentem m4/3 powinna być lepsza jakość obrazu za te same pieniądze co kompakt przy zachowaniu małych gabarytów. Panasonic powinien przyciągnąć nowych klientów dobrą ceną, bo inaczej to m4/3 będzie totalnie niszowy. Jakoś takie Sony potrafi obniżyć cenę body A200 do 800 zł, dzięki czemu wśród najprostszych konstrukcji jest hitem sprzedaży. Wolą sprzedać taniej a więcej.

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Nie chcę Wam psuć zabawy, ale weźcie pod uwagę, że narzekacie na cenę w bodaj pierwszym sklepie, w którego ofercie pojawił się produkt i do tego tylko wirtualnie. Takie rzeczy są coraz częstsze. Sprzedawca wie, że będzie miał aparat, nie wie kiedy i za ile, to asekuracyjnie podaje zawyżoną cenę. Za to dla potencjalnych chętnych sklep jest już do odnalezienia w sieci.

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    W tym aparaciku nie przewidują gripa, więc mam nadzieję na obrotową lub kwadratową matrycę w systemie micro4/3--(nie ma lustra, więc pomysł powinien się przyjąć)--
    Na taki pomysł można się tylko uśmiechnąć bo co z "tulipanami" na obiektywach. Też powinny się obracać.
    ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
    Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    skow: Tu się mylisz- tulipany są symetryczne--nic nie trzeba zmieniać
    Niektórzy wątpili w sens mojego celownika 45stopni, a teraz firma Zeiss zastosowała tę koncepcję (dali dodatkowo zmienne powiększenie w okularze)
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 7.11.08 o 16:53

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    skow: Tu się mylisz- tulipany są symetryczne--nic nie trzeba zmieniać
    A w 7-14 nie jest czasem zabudowany na stałe?
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether