Strona 36 z 76 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 755

Wątek: Panasonic G1 m43

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez eastender Zobacz posta
    na dp pojawił się wywiad z przedstawicielami Panasonika, w którym jednoznacznie stwierdzają, że wspólnie z olkiem tworzą aktualizację dla starszych obiektywów ZD i Panleica, która umożliwi pełną współprace z korpusami micro 4/3.
    Nie całkiem. W wywiadzie panasonicowym jest mowa, że chcą zrobić wspólną platformę dla aktualizowania szkieł (żeby posiadacz body Olympusa i obiektywu Leici nie musiał szukać kogoś z L10 czy czymś tam Panasonica).
    W wywiadzie olympusowym jest mowa, że Olympus będzie się starał dać CAF (prawie) wszystkim obiektywom przez aktualizację firmware w ciągu roku lub dwóch, ale już teraz mówią, że raczej nie będzie taki szybki.

I wygląda że przynajmniej na razie Olympus będzie tylko "malce" robił, a tylko Panasonic duże m43. No i tak naprawdę Olympus z m43 jest trochę w lesie, bo nic nie ma - nawet AF, czy EVF od Panasonica.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    http://www.dcresource.com/news/newsitem.php?id=3814

CENA: Panasonic has announced the US pricing of their Micro FourThirds camera, the Lumix DMC-G1. The camera will ship in November, with an F3.5-5.6, 14 - 45 mm IS lens, for $799. You will also be able to buy an F4.0-5.6, 45 - 200 mm IS lens separately for $349.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    nie wiem czy ktoś tu coś takiego pisał, ale może wkleję kilka cytatów z dfv'ała )
    "Dlatego biorąc G1 do ręki, bałem się, że zarówno tylny wyświetlacz jak i wizjer elektroniczny będą stanowić tylko mierne namiastki wizjera optycznego. Tak się jednak nie stało! Oba wyświetlacze stanowią szczyt tego, co w tym momencie może pokazać technologia - obraz odświeżany jest z częstotliwością 60kl/s, a ich niezwykle wysoka rozdzielczość sprawia, że jest on niezwykle szczegółowy (...) wizjer elektroniczny, którym pracowało mi się równie wygodnie jak przy kadrowaniu zwykłą lustrzanką"
    "Na szczęście rzeczywistość przewyższyła nawet moje oczekiwania - bez jakiejkolwiek przesady mogę stwierdzić, że G1 ustawia ostrość co najmniej równie szybko jak lustrzanka z podpiętym obiektywem napędu ultradźwiękowego"
    "Konserwą trąci też całkowicie mechaniczna lampa błyskowa - aparat nie ma możliwości podniesienia jej samodzielnie w sytuacji, gdy uzna to za potrzebne"
    "Poziom szumów do ISO 800 włącznie jest bardzo mały, zazwyczaj wręcz niezauważalny. Nieźle jest nawet przy ISO 1600, choć wtedy daje się zauważyć wyraźny spadek ostrości."
    "W wielu sytuacjach, zwłaszcza przy świetle żarowym lub mieszanym, kiepsko sprawował się automatyczny balans bieli aparatu. Lumix G1 miał też wyraźną tendencję do prześwietlania zdjęć"
    Pan Tomasz Kulas wspomniał jeszcze, że G1 jest niewiele mniejsze od E-420 [o 8mm z każdej strony], oraz, że pokazany na targach Photokina Pentax K-m [Aps-c] był nawet ciut węższy.
    Maaaaam wielką nadzieję, że to będzie cenowo konkurowało z D40!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar paakayttaja
    Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Hm, chyba przejde sie pomacac: Prezentace žhavé novinky Panasonic Lumix DMC-G1. Jezeli juz tam bede, zwracac na cos uwage, itp?

Připravili jsme pro Vás ve spolupráci se zastoupením firmy Panasonic odbornou prezentační akci žhavé novinky tohoto podzimu - Panasonicu Lumix DMC-G1. Prvního kompaktního fotoaparátu s výměnnými objektivy micro 4/3 systému. Přijďte se podívat na budoucnost fotografie naživo!

Akce proběhne 4.11. na naší prodejně Brno Vaňkovka a 6.11.2008 na naší prodejně Praha Palladium. Předvádění modelu bude provádět odborník na fotografickou techniku firmy Panasonic a během předváděcí akce bude možné si tento přístroj plně ozkoušet.
    Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Zwróć uwagę na EVF, dużo o nim było mowy, ale to ważna sprawa. I to jak działa AF w dziwnych warunkach, fajnie by było gdyby dało się przetestować z jakimś szkłem 4/3 (chociażby 14-42) jak szybko (i czy w ogóle) działa AF. I czy na tym EVF da się szybko i wygodnie używać MF z powiększeniem kawałka lub całego kadru.
    A jeśli będzie się dało, to zdjęcia na ISO100-3200 się przydadzą, szczególnie w RAW i najlepiej w porównaniu do zdjęcia zrobionego jakimś Olkiem w identycznych warunkach.
    Ostatnio edytowane przez Magnesus ; 20.10.08 o 15:17
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

| OlyJedi Awatar eastender
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez eastender Zobacz posta
    Coś małe te zdjęcia. Albo tylko u mnie nie da się powiększyć :/
    "There's no such thing as free titties"

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez heyahero Zobacz posta
    Oczywiście, ze się daje powiększyć, nad lewym górnym rogiem fotki masz lupkę i napis All sizes, klikasz i masz
    Edit: sorrki, zapomniałem dodać, że najpierw klikasz lewym w małe i jak się powiększy, wybierasz rozmiar.
    Ostatnio edytowane przez Morlok ; 23.10.08 o 19:56
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

| OlyJedi Awatar motoko
    Mieszka w
    Szkocja
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez heyahero Zobacz posta
    Da się, da się. Po kliknięciu an wybraną miniaturkę pojawia się ona na ekranie z małą lupką z napisem "all sizes" nad lewym górnym rogiem fotki. Klikasz i masz.
    I cyfra i analog...

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Niemiła niespodzianka. No nic, oby Olek dał inną matrycę do swojego mikro...
    Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8