Strona 19 z 76 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 755

Wątek: Panasonic G1 m43

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    No to życzę powodzenia w filtrowaniu:

cyt:

"Matryca Live MOS zastosowana w DMC-G1 oferuje podgląd obrazu na żywo przy ustawieniu wyświetlacza LCD pod dowolnym kątem nachylenia, jak również podczas patrzenia przez wizjer. Inne udogodnienia, których wprowadzenie było możliwe dzięki systemowi kontrastowego AF, obejmują 1-obszarowe ogniskowanie, AF Tracking, a także funkcję podglądu, która pokazuje fotografującemu, jak zmiana czasu migawki (i innych ustawień) wpłynie na zdjęcie. Duży ekran LCD o przekątnej 3 cali i swobodnym kącie ustawienia pokrywa 100% widzialnego obszaru, a rozdzielczość 460 tys. pikseli gwarantuje doskonałą ostrość obrazu. Użytkownik może sprawdzić nawet najdrobniejsze szczegóły podczas komponowania sceny lub ocenić właśnie wykonanego zdjęcia. "

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Sergiuszone Zobacz posta
    Matryca Live MOS zastosowana w DMC-G1 oferuje podgląd obrazu na żywo przy ustawieniu wyświetlacza LCD pod dowolnym kątem nachylenia[/B], jak również podczas patrzenia przez wizjer.
    Matryca Live MOS wysyła cały czas obraz, nawet jak nie patrzysz na ekran lub wizjer, nawet jak schowasz aparat do torby - to Matryca Live MOS nadal wysyła obraz do ekranu - również gdy użytkownik jest ustawiony do niego tyłem. Podgląd na żywo zawsze działa jak jest aktywowany, możesz nawet spać lub śpiewać.

mam nadzieje ze tak samo rozumiecie ten przekaz...

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cadman Zobacz posta
    Te wszystkie "nowości" miał mój Fuji S9500 (EVF, LV, ruchomy/przestawny punkt AF, histogram i info o przepaleniach przed zrobieniem fotki, uchylny ekranik, multi ekspozycja i wiele innych bajerów z filmami włącznie). Brakowało mi tylko lepszej jakości optyki lub możliwości jej wymiany. Mikro 4/3 to właśnie ma być aparat praktyczny, zawierający wszelkie niezbędne funkcje z tym, że nie trzeba będzie dokonywać wyboru: wygoda lub jakość zdjęcia. Osobiście kibicuję temu przedsięwzięciu.
    No właśnie, G1 jest chyba na razie dla użytkowników hybryd celowany. Różni się od nich pozytywnie: jakością wykonania, funkcjonalnością, ergonomią (od większości), jakością zdjęć, większą kontrolą nad GO i wyższym użytecznym ISO, możliwością wymiany obiektywów, negatywnie: większe obiektywy, konieczność używania kilku.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez C+ Zobacz posta
    Po G1 zapowiedzieli już wersję G HD co kręci filmy
    Dla mnie to oczywiste, że ta zabawka musi kręcić filmy. Nie rozumiem tego modelu, który jest ich pozbawiony. Można to wytłumaczyć chyba tylko stopniowaniem przyjemności kupującym i chęcią dwukrotnego wyciągnięcia kasy. Skoro ta zabawka ma być kierowana po części do dotychczasowych użytkowników hybryd i kompaktów to dziwne żeby nie oferowała tego co one, tym bardziej, że znając życie będzie droższa. Filmy w lustrzankach już mamy. Sam byłbym to wstanie kupić jedynie jak będzie miało filmy HD, na co liczę - znając tradycje Panasonica...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Dla mnie to oczywiste, że ta zabawka musi kręcić filmy. Nie rozumiem tego modelu, który jest ich pozbawiony. Można to wytłumaczyć chyba tylko stopniowaniem przyjemności kupującym i chęcią dwukrotnego wyciągnięcia kasy. Skoro ta zabawka ma być kierowana po części do dotychczasowych użytkowników hybryd i kompaktów to dziwne żeby nie oferowała tego co one, tym bardziej, że znając życie będzie droższa. Filmy w lustrzankach już mamy. Sam byłbym to wstanie kupić jedynie jak będzie miało filmy HD, na co liczę - znając tradycje Panasonica...
    ktotek, być może ja będę potencjalnym klientem, który kupi G1. Nie potrzeba mi w nim kręcenia filmów zupełnie i bardzo się cieszę, że będę mógł kupić ten aparat taniej, bo właśnie kręcenia filmów nie ma.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar Zobacz posta
    ktotek, być może ja będę potencjalnym klientem, który kupi G1. Nie potrzeba mi w nim kręcenia filmów zupełnie i bardzo się cieszę, że będę mógł kupić ten aparat taniej, bo właśnie kręcenia filmów nie ma.
    Ale - z całym szacunkiem - Ty jesteś pasjonatem, dziwolągiem z punktu widzenia marketingu i większości uczestników rynku. W dobie fotografii cyfrowej większość fotografujących porzuciła zabawę w analogową a Ty - o ile mam dobry ogląd sytuacji - czerpiesz z niej przyjemność... Myślę, że większość nabywców nowego Panasa zada sobie pytanie co dostaną i za ile - w tym sensie połączenie kamery HD i prawdziwego aparatu fotograficznego z dużymi możliwościami byłoby przełomowe.

Zauważyłem znaczek HD ale tylko na obiektywie 14-140. Co to może oznaczać - innymi szkłami nie będzie można filmów kręcić?
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Ale - z całym szacunkiem - Ty jesteś pasjonatem, dziwolągiem z punktu widzenia marketingu i większości uczestników rynku. W dobie fotografii cyfrowej większość fotografujących porzuciła zabawę w analogową a Ty - o ile mam dobry ogląd sytuacji - czerpiesz z niej przyjemność... Myślę, że większość nabywców nowego Panasa zada sobie pytanie co dostaną i za ile - w tym sensie połączenie kamery HD i prawdziwego aparatu fotograficznego z dużymi możliwościami byłoby przełomowe.

Zauważyłem znaczek HD ale tylko na obiektywie 14-140. Co to może oznaczać - innymi szkłami nie będzie można filmów kręcić?
    Poniekąd masz rację. Dla mnie m4/3 to właśnie esencja cyfry. Małe, poręczne, o porządnej jakości obrazowania, coś, co mogę mieć ciągle przy sobie i uwieczniać mijające chwile. Do zdjęć na których by mi zależało i tak wziąłbym analoga, ale do zwyczajnego focenia taniej jest po prostu cyfrą. Tyle tylko, że chciałbym, by ta cyfra była jak najmniejsza (stąd myślałem o Ricohu GX 100), ale jednocześnie dawała jak najlepszy obraz. I proszę, powstało m4/3.

PS. Czy Olympusowe FL-ki będą pasować do m4/3?
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez chomsky Zobacz posta
    (...)lekki zoomik + stalka 20/1,7 i naprawde starczy.
    Chomsky, jeszcze portretówka, jeszcze portretówka! Smutno mi, że moja 50/2 nie bedzie ostrzyła na m43, chociaż przyznać muszę, że ów smutek ma szansę złagodzić 7-14/4. U mnie póki co fifty-fifty. Trzeba poczekać i zobaczyć, co to wszystko razem będzie potrafiło, oraz co zaproponuje Olek.
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Awatar szczupak
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Zobaczcie sobie na to:
    Lumix G1Â : un album sur Flickr

Zwracam honor G1 jeżeli chodzi o jego wielkość, jest naprawdę mały.
    A tak z ciekawostek średnica filtra obiektywu 14-140 to tylko 58mm

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar Zobacz posta
    ...i bardzo się cieszę, że będę mógł kupić ten aparat taniej, bo właśnie kręcenia filmów nie ma.
    Taniej?????? Cofnij się kilka postów, bo chyba nie wyhaczyłeś ile to to będzie kosztować.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.