Dokładnie tak. Funkcje dostępne na kółeczku mają możliwość wprowadzania zmian, a gdy je wybieramy ze SCENE to już nie. Jak dla mnie logiczne - instrukcja obrazkowa jest dla tych co już nic nie rozumieją.![]()
------------------------------------------------
E-510
To sie nie uzywa trybow tematycznych tylko PASM ;p
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Zadałem konkretne pytanie i nie oczekiwałem bicia piany i gdybania.
Jeszcze raz :
1. Czy w trybach tematycznych z pokrętła : portret, widok, makro, sport i portret nocny można w waszych E-510 zmienić ostrość , kontrast , nasycenie ? ( nie chodzi mi o tryby tematyczne SCENE , bo tam wiadomo są nastawy fabryczne.)
2. Czy po przeglądnięciu w aparacie powyżej 40 zdjęć karta CF jest wyraźnie gorąca ?
Proszę najpierw sprawdzić a później pisać , czy to takie trudne ????
Witam
Osobiście nie sprawdzałem. Jednak proponuję zaznajomić się z 98 i 99 stroną polskiej
instrukcji obsługi. Wygląda na to że tam znajdziesz odpowiedź.
Na wszelki wypadek link:
http://resources.olympus-europa.com/...nual%20_PL.pdf
Pozdrawiam
Faktycznie - z instrukcji wynika że w tych trybach nie można ustawić "PICTURE MODE" - po prostu znika zakładka "PICTURE MODE " ,gdzie są nastawy kontrastu , ostrości i nasycenia ,ale w menu podręcznym ( po naciśnięciu : "OK" ) są podświetlane na biało , sugerując możliwość zmiany.Dlatego mnie to zmyliło i sądziłem że coś jest nie tak.Według mnie , napisy opcji niemożliwych do ustawień powinny być wyświetlane na szaro.
Temat nr.1 zamknięty - dziękuję wszystkim za oświecenie.
Natomast co do grzania się kart - zjawisko takie nie powinno występować , dlatego proszę o potwierdzenie jak to jest u Was.
LV prawie nie używam - tylko sporadycznie do panoram a i to z niechęcią bo wychodzi mydło .
Sam fakt grzania karty więc jest skutkiem szybkiego transferu albo niewłaściwego zasilania.