Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Brak możliwości zmiany nastaw w E-510

| OlyJedi Awatar gonia
    Mieszka w
    północ
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez harrypol Zobacz posta
    Instrukcja na stonie 25 opisuje dostęp do nastaw dla 18 programów tematycznych wybranych z trybu "scene" a mi chodzi o bezpośrednie z pokrętła.
    Co do karty , to nie chodzi mi o szykość transferu , tylko o sam fakt grzania w aparacie !!
    Instrukcja na str. 25 mówi o tym, że nie ma możliwości zmian nastawień w trybach SCENE a właśnie te z pokrętła mają tę możliwość.
    E-510, Zuiko 14-54, 40-150, Pentacon 1,8/50, Pentacon 2,8/135, Helios 44M 2/58, Metz 44AF1

Awatar PiterS
    Mieszka w
    Głogów
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Dokładnie tak. Funkcje dostępne na kółeczku mają możliwość wprowadzania zmian, a gdy je wybieramy ze SCENE to już nie. Jak dla mnie logiczne - instrukcja obrazkowa jest dla tych co już nic nie rozumieją.
    ------------------------------------------------
    E-510

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    To sie nie uzywa trybow tematycznych tylko PASM ;p
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Zadałem konkretne pytanie i nie oczekiwałem bicia piany i gdybania.
    Jeszcze raz :

1. Czy w trybach tematycznych z pokrętła : portret, widok, makro, sport i portret nocny można w waszych E-510 zmienić ostrość , kontrast , nasycenie ? ( nie chodzi mi o tryby tematyczne SCENE , bo tam wiadomo są nastawy fabryczne.)

2. Czy po przeglądnięciu w aparacie powyżej 40 zdjęć karta CF jest wyraźnie gorąca ?

Proszę najpierw sprawdzić a później pisać , czy to takie trudne ????

| OlyJedi Awatar Zybi_S
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Witam

Cytat Zamieszczone przez harrypol Zobacz posta
    Zadałem konkretne pytanie i nie oczekiwałem bicia piany i gdybania.
    Jeszcze raz :

1. Czy w trybach tematycznych z pokrętła : portret, widok, makro, sport i portret nocny można w waszych E-510 zmienić ostrość , kontrast , nasycenie ? ( nie chodzi mi o tryby tematyczne SCENE , bo tam wiadomo są nastawy fabryczne.)

2. Czy po przeglądnięciu w aparacie powyżej 40 zdjęć karta CF jest wyraźnie gorąca ?

Proszę najpierw sprawdzić a później pisać , czy to takie trudne ????
    Osobiście nie sprawdzałem. Jednak proponuję zaznajomić się z 98 i 99 stroną polskiej
    instrukcji obsługi. Wygląda na to że tam znajdziesz odpowiedź.

Na wszelki wypadek link:
    http://resources.olympus-europa.com/...nual%20_PL.pdf

Pozdrawiam

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Faktycznie - z instrukcji wynika że w tych trybach nie można ustawić "PICTURE MODE" - po prostu znika zakładka "PICTURE MODE " ,gdzie są nastawy kontrastu , ostrości i nasycenia ,ale w menu podręcznym ( po naciśnięciu : "OK" ) są podświetlane na biało , sugerując możliwość zmiany.Dlatego mnie to zmyliło i sądziłem że coś jest nie tak.Według mnie , napisy opcji niemożliwych do ustawień powinny być wyświetlane na szaro.

Temat nr.1 zamknięty - dziękuję wszystkim za oświecenie.

Natomast co do grzania się kart - zjawisko takie nie powinno występować , dlatego proszę o potwierdzenie jak to jest u Was.
    LV prawie nie używam - tylko sporadycznie do panoram a i to z niechęcią bo wychodzi mydło .
    Sam fakt grzania karty więc jest skutkiem szybkiego transferu albo niewłaściwego zasilania.