Jak na pierwsze próby to msz możesz zaliczyć je do udanych![]()
Jak na pierwsze próby to msz możesz zaliczyć je do udanych![]()
Dzięki! Teraz dopiero przy okazji tego zdjęcia dowiedziałem się, że na F >= 18 widać paprocha na matrycy![]()
Na uczelni poranna fizyka zagina czas. Po 30 minutach jest 08:05.
Kość piszczelowa - urządzenie do znajdywania mebli w ciemnym pokoju..
Raz kiedyś coś tu wstawię
Tym razem gniotek z szuflady tyle, że to mój pierwszy "HDR"
![]()
nie jest przypadkiem troszke krzywo ??? jak dla mnie to leci w lewo....
Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
pozdrawiam reszte !
http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk
beczke widze ,ale tez nie wiem jak sobie z tym poradzic ,czy ktos moze wie ( tak przy okazji ) tego zdjecia ,bo przyklad b.dobry ,czy jest jakies narzedzie w LR do prostowania takich rzeczy ??? czy trzeba PS posiadac ?...
Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
pozdrawiam reszte !
http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk
Portret Wojtusia bardzo ciekawy, choć dla mnie rzeczywiście ciut za jasny. Ale czasem gdy mina fajna, warto pokazać![]()
Nawet jak budynek stoi na górce to poziom jest poziomo![]()
U Ciebie nie jest!
Można używać Olympus Viewer do wywołania rawów, tam jest narzędzie do korekcji zniekształceń obiektywu.
Można też "walczyć" w Gimpie. Mam jednak wrażenie, że zniekształcenia obiektywu nakładają się na zniekształcenia perspektywy (zadaszenie wieży) a to już trudniejsza sprawa (ale nie niemożliwa)
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
No tu bez dwóch zdań masz rację
To zdjęcie było robione tylko w JPG. Od pewnego czasu kiedy to zakupiłem kartę 16GB robię już tylko RAW+JPG i okazuje się, że może z 10% zostawiam w JPG. Nie pozostaje nic innego jak jechać tam raz jeszcze w tym roku i poprawić się
Dzięki wszystkim za opinie.