Strona 5 z 17 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 165

Wątek: Moje poczatki :D proszę o porady i ocene zdjec

| OlyJedi Awatar dar_son
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Panowie i Panie dodajcie cos do komentarzy alakina na temat zdjec

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    A moze tak ciac i obrobic?Tak,zeby oczy nie mogly klamac tylko zachecac

| OlyJedi Awatar dar_son
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    obrobka mi sie nawet podoba ale jednak tak jak alakin napisal za duzo tego drzewa moim zdaniem rozprasza uwage od modelki
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    tyle ze ja to amator wiec za duzo nie pogadam
    Wstawiam nastepne
    prosze o opinie, krytykujcie ile wlezie
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	16.jpg
Wyświetleń:	178
Rozmiar:	149,6 KB
ID:	8617  
    Ostatnio edytowane przez dar_son ; 10.10.08 o 13:37 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar dar_son
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    luucca troche dziwnie wygladaja dla mnie te oczy po tej Twojej obrobce
    skomentujcie ta ostatnio fote,

| OlyJedi
    Mieszka w
    BRZÓZA
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    w 16 niepasuje mi tylko ta ciemna twarz , reszta całkiem fajna, dobry pomysł.
    sory za to ze mało światła ogladam na laptopiei jakoś tak pod złym kontem troche widziałem.
    teraz przyczepie sie do tego ze wszystko wyglada troche rozmyte, brakuje troche ostrości na dziewczynie.
    Ostatnio edytowane przez kaammiil ; 10.10.08 o 15:20 Powód: Automatyczne scalenie postów
    (M10, Samyang 7,5mm, 40-150mm, E-330, 35mm)

| OlyJedi Awatar dar_son
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    aj daj spokoj z tymi monitorami na kazdym inaczej wygladaja te zdjecia ;/ w domu na crt-ku roznia sie i to sporo z tym lcd co w pracy mam ;/ nie wiecie jaki monitorek dobry jest zeby kolorki byly ok bo do domu musze kupic sobie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    9. W pionie wygląda lepiej, ale ku przestrodze jednak napiszę, że kiedyś kolega mój, bardzo dobry fotograf, opi.rdolił mnie za zdjęcia przy drzewie. Nie wiem czy to jakieś "fo pa" kompozycyjne, czy co innego, ale od tamtej pory jakoś odruchowo drzew unikam. Modelka za to wyszła bardzo ładnie. Ja jednak poza cięciem drzewa bym ją po łopatce chlasnął (kadr przyciął, nie batem strzelił), bo teraz trochę garbato wygląda.

10. Kiszka trochę. Kadr nie gra, światła brak, szarości brzydkie, a z uciętymi dłońmi ta dziewczyna już nigdy ładnie się nie uczesze.

11. Miniaturka zachęca, powiększenie odrzuca. Wyraz twarzy i sam kąt widzenia niezbyt korzystne. Dodatkowo rozprasza mnie brak dłoni i jakoś nie jestem w stanie wbić sobie do głowy, że dziewczyna ma nogi i tylko na zdjęciu wygląda jakby ich nie miała. Pokombinowałbym z tym kadrem.

12. Zabawa z GO fajna, lubię takie. Jednak nie wiem po co mi ten kawałek za głową dziewczyny. Za to na wprost niej jest zbyt ciasno. Poziomy kadr bym z tego rzeźbił, skoro już chciałeś tak ująć, dać jej więcej powietrza z przodu.

16. Coś w tym jest i z pewnością milej by się oglądało, gdyby nie cięcie po nogach i garbatość pleców. Twarz wciąż najlepiej wygląda na zdjęciu nr 9.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar dar_son
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Dzięki Eddie za ocene bardzo dobrze wskazujesz i opisujesz wady przy nastepnej sesji postaram wykluczyc te błędy chociaz jak bede w domu to jeszcze wrzuce pare z tej nie moglem se poradzic z tym niebem przepalonym ;/ w sumie te niebo bylo do du... w czasie focenia :/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cieszy mnie Twoja reakcja, przynajmniej Irek nie napisze mi znow, ze dobijam poczatkujacych

Czasami dobrze jest rozwazyc wlasciwe doswietlenie postaci kosztem wypalenia nieba.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar dar_son
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    dzieks Eddie za porady moim zdaniem bardzo dobrze oceniasz i nie owijasz w bawełne, jak ktos ma zapal i checi a przede wszystkim chce osiagnac jakis poziom to powinno go to motywowac, wiec jestem za Toba Dzisiaj powinienem wstawic pare fotek jeszcze lub jutro. PZDR