Jak w tytule :http://www.optyczne.pl/index.php?tes...wu&test_ob=136
Jak w tytule :http://www.optyczne.pl/index.php?tes...wu&test_ob=136
www.pledwon.unl.pl
OM10, E-3, E-510 | ZD 8, 9-18, 14-54, 50, 40-150, 14-42 | Fl50R
Przedmowa boska - taka własna teoria stworzenia świata. Ford Focus z kołami 30" będzie szybciej jechał niż Porsche z 14"![]()
Tutaj nie ma co testować. Niedrogi obiektyw rekreacyjny dla którego brak alternatywy i tyle w temacie.
Na jednym ze zdjęć modelki na optycznych, tło upstrzone jest jakimś regularnym wzorkiem. Co to jest? Też tak macie?
E, chyba nie.Jpegowa pixeloza może..Ale dziwnie się układa pod katem ok 45st.
Ale to bez znaczenia.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
I jeszcze jedno- jakoś nie mogę sie pogodzić ze stwierdzeniem testującego, który w testach olał crop...
Ostatnio edytowane przez Wektor ; 5.09.08 o 15:05 Powód: Automatyczne scalenie postów
Wektor
Tez do dla mnie dziwneAle coz... Olac... Po tescie UV podchodze sceptycznie do ich testow ;p
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Autor testu broni jak niepodległości swojej tezy, że 4/3 jest do d... bo wszystko da się wycropować z większej matrycy i 4/3 żadnych zalet nie ma.
Wystarczy poczytać komentarze ludzi pod testem co o tym pomyśle sądzą.
Autor jednak broni nadal swojej wersji świata, dochodzi do tego że prawie wystarcza mu do wszystkiego szeroki kąt, byle megapixeli było dużo.
były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
jest: FF Canona
będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami
W podsumowaniu testu 12-60 podoba mi sie przebijący wniosek - Olympus ma takie dobre szkła, a stosuje je do swoich kiepskich puszek
Nie wiem może ma je sobie w d... wetknąć. a może do kooochanego N/C przypiąć. ??
Wkurza mnie to![]()
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
"Ponieważ Olympus nie zdecydował się na zastosowanie napędu SWD, autofokus nie pracuje bezgłośnie i nie należy do szybkich."
Znaczy, że jak nie ma SWD to już do bani? Nie zgadzam się z porównywaniem do innych 70-300. Napisali, że crop daje "tylko" inny kąt widzenia. Ja głupi myślałem, że o to właśnie chodzi by mieć większe tele...
12-60 mogli więc testować jako 12 a nie 24 to by wręcz wypadł nieziemsko ;D
Kolejny raz portal pro Canonowski pokazuje swoje ząbki.