Wydaje mi się że taką prezentacje Flash można zrobić w ProShow. Później sprawdzę.
Tojfi zrobiłbyś jakiś szablon we Flashu, czy każdą prezentację trzeba by robić oddzielnie?
jednego wybranego dnia w tygodniu
całego tygodnia roboczego
Wydaje mi się że taką prezentacje Flash można zrobić w ProShow. Później sprawdzę.
Tojfi zrobiłbyś jakiś szablon we Flashu, czy każdą prezentację trzeba by robić oddzielnie?
Ostatnio edytowane przez rafrog ; 3.09.08 o 20:11
Ja pracuję na Macromedii. Co do szablonu, to nie za bardzo widzę jak takowy miałby wyglądać. Ale jak już będzie się miało pierwszą prezentację to i z następnymi będzie prościej. Będzie można podmieniać tylko pliki z fotkami.
Pozdrawiam Rafał M.
mente et malleo
No to zaczynamy ?
Proponuję zacząć od przyszłej niedzieli tj. 7 września 2008 r.
Zdjęcia robimy w niedzielę o jakiejkolwiek godzinie.
1. W temacie maila wpisz: dayinthelife_XX - zamiast XX wstaw kolejny nr edycji (zaczynamy od 1).
2. Załączone zdjęcie ma mieć wymiar max 600px wysokości (może być kwadrat), profil sRGB, max 200 KB, plik *.jpg. - zresztą w razie czego sami dopasujemy wielkość do prezentacji
3. Treść maila: dwie pierwsze linijki maila mają zawierać opis zdjęcia w następującym formacie:
GG:MM, Miejsce
fot. Autor zdjęcia
4. Wyślij maila na adres: rafal.rogoznicki@gmail.com
5. Każdy wysyła tylko jedną fotkę.
Zdjęcia wysyłamy do wtorku. Do czwartku wrzucamy prezentację na serwer.
Tojfi udostępnia miejsce, a ja zrobię prezentację. Jeśli zabawa się rozkręci to pogadamy z Radkiem, żeby miejsce udostępnił na serwerze OC, a Tojfi zrobi konkretną prezentację we Flashu.
Mam nadzieję, że włączycie się w akcję i będzie z czego zrobić prezentację.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Napiszcie jak Wam działa PRÓBNA PREZENTACJA
Piszcie wszelkie uwagi. Dzięki.
Ostatnio edytowane przez rafrog ; 4.09.08 o 23:28 Powód: Automatyczne scalenie postów
Wchodzę w to, chociaż nie mam tak dobrych fot jak w tej próbnej...
Ona tak wolno zmienia foty, czy tylko u mnie powoli chodzi?
Moja uwaga - zamiast autora i godziny zrobienia foty, wolałbym przeczytać dwulinijkowy opis sytuacji. W ten sposób powstanie taki swoisty "fotofelieton", zamiast kolejnej galerii zdjęć.
A i czegoś się nauczymy o geografii, historii, etnografii itp.![]()
Próbna prezentacja - kilka minut trwa buffering.
Poza tym to wolno się zmieniają fotki. Szkoda że nie ma możliwości klikania NEXT jak ktoś chce szybciej zmienić.
Ostatnio edytowane przez marecki ; 5.09.08 o 11:38
mente et malleo
Witam
Co do szybkości buforowania i pracy prezentacji, to jest ona zależna od łącza, u mnie w domu na 1 Mb/s chodzi ok. Przyszłe prezentacje powinny sie szybciej ładować. Teraz chodzi jak chodzi bo wstawiony jest tam ponad 9 MB plik mp3. rafrog już wczoraj zmniejszył bitrate mp3-ki i ma ona teraz ok 2 MB, ale nie zdążył juz jej podmienić w prezentacji.
Pozdrawiam Rafał M.
Zaczynamy od jutra tj. 7 września 2008 r.
Zdjęcia robimy o jakiejkolwiek godzinie.
1. W temacie maila wpisz: dayinthelife_XX - zamiast XX wstaw kolejny nr edycji (zaczynamy od 1).
2. Załączone zdjęcie ma mieć wymiar max 600px wysokości (może być kwadrat), profil sRGB, max 200 KB, plik *.jpg. - zresztą w razie czego sami dopasujemy wielkość do prezentacji
3. Treść maila ma zawierać opis zdjęcia w następującym formacie:
GG:MM, Miejsce
fot. Autor zdjęcia
Max. dwulinijkowy opis sytuacji
4. Wyślij maila na adres: rafal.rogoznicki@gmail.com
5. Każdy wysyła tylko jedną fotkę.
Zdjęcia wysyłamy do wtorku. Do czwartku wrzucamy prezentację na serwer.
Zapraszam do zabawy.
Ostatnio edytowane przez rafrog ; 6.09.08 o 10:01
Dobry pomysł. Choć pewnie na pierwszą edycję się nie wyrobię. Na drugą jak najbardziej![]()
MK