Skoro wesela i sluby, tos jest biznesmem.Prowadzisz firme i zadajesz pytania jak dziecko.To chyba normalne,ze szklo i swiatlo Ci potrzebne.
Skoro wesela i sluby, tos jest biznesmem.Prowadzisz firme i zadajesz pytania jak dziecko.To chyba normalne,ze szklo i swiatlo Ci potrzebne.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Wesela do temat docelowy... jestem na etapie gromadzenia sprzętu. Dopiero po zakupie E-3 będę myślał o samodzielnym fotografowaniu takich wydarzeń. Na tą chwilę jako drugie oko mam zamiar działać... bardziej żeby zdobyć doświadczenie itd.
Widzę że skończy się tak jak BAQ napisał i kupie co będę uważał za potrzebne w danej chwili...
Pozdrawiam.
Fuji X-Pro1
D3...
Ja też zacząłem od łażenia na śluby znajomych lub znajomych znajomych (jeśli mogę) i sprawdzam czy tym co mam daje radę. W tej chwili doszedłem do wniosku, jak wcześniej napisano, że szkło (marzenie: 14-35, realia max: 12-60) i jakieś światełko (z zakresu liczby przewodniej 40-50, tylko do doświetleń) jest na pierwszy miejscu mojej listy. Ale to w sumie miejsce równoległe z drugim body. Skończy się zapewne na tym, że te trzy pozycje (szkło, światełko, body) kupie jednocześnie w najbliższym czasie, chyba że stanę się mistrzem ostrzenia manualnego
. Wtedy na pewien czas zrezygnuje ze szkła.
Zadziwiające jak wiele osób, które nie miały 12-60 w rękach "skreśla" go. Jeśli nie masz problemu z gotówką to nie pożałujesz. Te 4mm różnicy to na prawdę RÓŻNICA!! Tu nawet nie chodzi o lepszy AF. Zajrzyj na optyczne.pl oni przetestowali oba. Ja nigdy bym 12-60 nie oddał ;]
12-60 jest superSzkoda tylko, ze nie w calym zakresie f2.8... Od 14-54 tylko ciut ciemniejsze. Ale cena inna... :/ Stad pewnie nadal popularnosc 14-54.
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.