Sorry walczę z tym sarkazmem ale czasami nie daję rady
Chętnie bym przetestował D3 w lesie bo miałem go tylko w pomieszczeniach
Jeśli chcesz przyjechać, nie ma problemu. Samo posłuchanie rykowiska na żywo to niesamowite przeżycie. Od wczoraj porykują a za tydzień będzie już koncert. O skradanie się nie martw, znam takie miejsca i ścieżki że podchodzę na 20-30m do byczka (oczywiście w nocy). Z takiej odległości ryk jest porażający.
Niestety największym zagrożeniem w tym czasie są ludzie, myśliwi. Od 21 sierpnia zaczął się sezon polowań na jelenie-byki a strzelenie byka na rykowisku to dla nich wielkie osiągnięcie. Wtedy nie strzelają z ambon i nie ma naturalnego kulochwytu, jak strzela z ziemi i nie trafi to kula leci jeszcze długo zanim rozbryzga się o jakieś krzaki.
Kolejny dezerter?
Lessie, a moze D700 by Ci wystarczył?
Nie wiem, dlaczego lansują go jako puszkę zapasową dla posiadaczy D3
Ja ją widzę jako puszke podstawową dla zaawansowanego amatora albo fotografa ślubnego, który z takich czy innych powodów D3 nie kupi. Jeszcze gripa dołożyć i hulaj dusza![]()
Ostatnio edytowane przez rocco ; 2.09.08 o 17:25
malo ostatnio o d700, a ceny troche spadly, mozna kupic juz za 6500zl
to 500zl wiecej niz kosztowalo d300 10 miesiecy temu...
w fotojokerze kosztuje okolo 6800zl, rata ponizej 300zl miesiecznie
az mnie korci zeby kupic to cudo za tak male pieniadze (w stosunku do tego co ten sprzet oferuje)
mimo ze i tak wiem ze jeszcze do zimy stanieje![]()
Ostatnio edytowane przez Marcin510 ; 3.10.08 o 22:21
Jeszcze 5DmkII sie na rynku nie pojawil, poczekaj.
slyszalem ze 5dII ma byc juz za miesiac
ale pewnie ten spadek cen d700 to juz pierwsza odpowiedz na 5d2
ale jeszcze sie wstrzymuje![]()
ciekawie się robi....
ja już wiem na bank że zakupię coś z tej półeczki po tygodniowym obcowaniu z 5D.
Portrety na ISO 3200 kiedyś tylko mi się sniły lub je wyśmiewałem...
Okazuje się że to możliwe...
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Tez czekam na 5Dmk2, D700 raczej sobie odpuszczę bo jednak lubię bawić się starymi szkłami na m42.
Wszystko fajnie ale jak się człowiek na robocie do IS przyzwyczai to potem nie jest różowo bez tego... Póki co, żaden z 24-70 nie oferuje tej opcji, no chyba że soniak ze stabilizowaną matrycą...