Hehe.
Czesto robie na 200mm, ale najpierw musze lepiej to szklo opanowac, miec wieksza celnosc na 200mm, a potem dopiero brac sie za dluzsze ogniskowe. Ale kusi niemilosiernie, szczegolnie do stalek.
Hehe.
Czesto robie na 200mm, ale najpierw musze lepiej to szklo opanowac, miec wieksza celnosc na 200mm, a potem dopiero brac sie za dluzsze ogniskowe. Ale kusi niemilosiernie, szczegolnie do stalek.
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Sigma 150 x 1.4 = 210 a x 2.0 = 300
Ta sigma to miodzio szkło, tylko drogo, ale ją mam. Ciężka zaraza jest i celowanie z ręki to mi się czasy szkoły przypominają jak na wdechu z KBKS-u na PO się celowało![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Za rozsądne pieniądze nie maPodany wyżej zestaw z zastrzeżeniem: bez EC-2, to już ciemnica no i ostrość musi znacznie ucierpieć.
Jeślibyś miał trochę grosza to jednie ZD150/2+EC1,4+EC2,0. Tutaj można z EC2,0 powalczyć. Jednak ten zestaw gdybym miał podpiąć to tylko do E-3.
A jeśli chodzi o długość to 200mm/400mm po cropie to jest mało. Do zdjęć przyrodniczych to niestety za mało, choć nie mówię że się nie da.
Nie chodzi o komfort fotografa ale o komfort zwierzaków które niestety płoszy klapanie lustra. E-1 był pod tym względem super, E-3 jest głośny tak jak i D300. Najcichsze są lustrzanki analogowe, mam F80, bardzo ciche lustro.
Oglądałem na dprviu sample z ZD 50-200 EC1.4 i osobno z EC2.0 Jakość jest całkiem dobra, ale żeby ktoś EC1.4 i EC2.0 łączył na tym obiektywieCiekawe jak spada jakość!?
Zapytam z innej beczki - czy może ktoś miał styczność z Sigmą 50-500 F/4-6.3 APO EX DG HSM? Ciekawe co z jakością obrazu tego tele pod 4/3?
.
Zapraszam do komentowania moich zdjęć w galerii.
Taki tam wątek z moimi różnistymi zdjęciami, oraz ślubno plenerowe zmagania.
Poszukujesz ciekawych wtyczek do GIMPa zajrzyj koniecznie tutaj....
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Zapraszam do komentowania moich zdjęć w galerii.
Taki tam wątek z moimi różnistymi zdjęciami, oraz ślubno plenerowe zmagania.
Poszukujesz ciekawych wtyczek do GIMPa zajrzyj koniecznie tutaj....