Mój stack ( 20 klatek)
![]()
Mój stack ( 20 klatek)
![]()
Pozdrawiam,
mado
Grzybek całkiem ładnie się prezentuje. Mam wrażenie że przydałoby się kilka klatek więcej na froncie aby najbliższa część krawędzi kapelusza grzyba zmieściła się w głębi ostrości.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Dzięki. Tak rzeczywiście brakło trochę fotek. Bardziej w kategorii eksperymentu go zamieściłem (zadowolony, że coś się udało).
Pozdrawiam,
mado
Dziękuję!
Zgadzam się. Po tegorocznych "trudach" na owadach... Grzybki do stackowania są dużo przyjemniejsze (pewnie dlatego, że nie uciekają)
Albo inne ustawienia w aparacie, ja w tym roku nie robiłem więcej niż 15 zdjęć do stacka i zazwyczaj wystarczało
---------------------------------------------------------------------------------
Do mojej fotograficznej kolekcji grzybów dołączyła wczoraj lakówka ametystowa Laccaria amethystina, tym razem jeden strzał (F4.5; ISO 1600; 1/60 s)
Zdjęcie lakówki świetne. Ciekawy grzybek i pięknie pokazany.
Pozdrawiam!
Sam grzybek w porządku, ale zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby bez tego nieostrego prawego dołu?
Dziękuję!
Szczerze powiedziawszy próbowałem się tego pozbyć.. Kadrowałem na różne sposoby... Niestety według mnie za duży crop i zdjęcie traciło na jakości + w kwadracie jakoś mi nie leżało. Rozwiązaniem problemu było usunięcie tej przeszkadzającej lakówki w momencie robienia zdjęcia![]()
Dzisiejsze borowiki:
1.
(stack z 5 klatek)
2.
(stack z 6 klatek)
Pozdrawiam!
U mnie kotlet:
Kania i borowiki - smaczne! - w każdym sensie.
Moje:
Ostatnio edytowane przez Yozq ; 10.11.23 o 18:18