Przychylam się do Włodka. Złam kapelusz - rude mleko to rydz, białe mleko to szpital w najlepszym razie
Przychylam się do Włodka. Złam kapelusz - rude mleko to rydz, białe mleko to szpital w najlepszym razie
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Znam ludzi którzy jadali olszówki i dożyli ponad 80 lat. Podobno trzeba je długo gotować i kilkakrotnie zmieniać wodę. Nigdy nie mogłem pojąć jaki to wtedy ma smak. Może pili więcej wódki ?![]()
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.
Zgadłeś. Olszówki jadało się marynowane i świetnie pasowały do wódeczki![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Miałem kiedyś taką przygodę: w Drawieńskich lasach znalazłem grzyby o kształcie borowika. Piękne, zdrowe okazałe. Szczęście mi dopisywało bo spotkałem turystę który miał przy sobie atlas grzybów ( wydany w DDR - Niemcy Wsch. - dla młodocianychMój grzyb wg. tego atlasu to borowik ponury, jadalny, uwaga - nie wolno go spożywać z alkoholem !! . Wieczorem grzyby usmażone, zjedzone. Po powrocie z wczasów, otwarłem atlas grzybów wydany w PL. Opis: borowik ponury, niejadalny. Spożywany w niektórych regionach Niemiec po długotrwałym gotowaniu - UWAGA - nie spożywać z alkoholem ... Koniec.
![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
moje wątki 1. Malta i Gozo 2. Z łąk i pol...
Też pokażę:
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja