Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: c5050 i win xp,, problem..

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Są "inne wersje" wingrowa, znam kilka przypadków i kilka kopii różniących się między sobą i inaczej łykających serwis paki... kązdą miałą potem inne defekty.......
    Olek C-5060WZ, Canon EOS 400D, olek SP-320 i C-765
    GG 3520341, TLEN: nimizt1@tlen.pl
    www.michalmilde.pl

Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MichelCat
    Są "inne wersje" wingrowa, znam kilka przypadków i kilka kopii różniących się między sobą i inaczej łykających serwis paki... kązdą miałą potem inne defekty.......
    Dokładnie są "inne" a już na 100% różne zpiratowane przez wiejskich magików. Przez dwa lata naoglądałem się tego badziewia na serwisie i wiem co mówię. Tak poza tematem żeby udowodnić - klient nam reklamował dysk twardy kilka razy twierdząc że jest uszkodzony bo ucięte jest ok 40GB. Na naszym testowym oczywiście wszystko ok a u niego w domu od nowa brakuje..... wina windowsa jakim cudem nie wiem ale mówię co widziałem!

p.s. u mnie xp wykrył mojego 5050 bez problemu
    pozdrawiam
    Michał L.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    A próbowałeś odinstalować SP1? Może pomoże. Ja również używam XP Profi i żadnych problemów. Problemy były, ale właśnie po zainstalowaniu SP1. Akurat nie z 5050, ale działy się inne, niewytłumaczalne rzeczy. Na szczęście NORTON GHOST temu zaradził (zawsze mam kopię systemu pod ręką). Najlepsza metoda to nie ekscytować się servis packami i ręcznie wgrać tylko te poprawki, które faktycznie się przydadzą. SP2, owszem ukazał się, ale ździebko "skopany" i ciągle go ulepszają. Żadnych sterowników tu nie trzeba, zarówno XP, jak i 2000 posiadają je "w sobie". Skoro system chce go podłączyć, znaczy, że go widzi. Sprawdź w menadżerze urządzeń (prawym klawiszem kliknij Mój komputer - Właściwości - Sprzęt - Menedżer urządzeń. Aparat powinien być widoczny, jako nieznane urządzenie z wykrzyknikiem. Kliknij je dwa razy - przejdź do zakładki sterownik i wybierz- Aktualizuj sterownik. I dalej spróbuj się "pobawić", albo automatycznie, a jeśli tak nie da rady - wybierz opcję wybrania z listy; system pokaże listę zgodnych sterowników i spróbuj wybrać inny.

Awatar emer
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    a ja z uporem maniaka - nie ma "INNYCH" wersji XP niz HOME i PRO.
    Z tego co mówicie to są nieskopane i skopane pirackie kopie XP-eków - a nie "inne wersje".
    Serwis Pack 2 może istnieje - ale wersja dla XP "en" a nie "pl" i to jeszcze beta ...
    http://xp.net.pl/index_xp.php3
    Sorki ...
    5060, xD32 (oryginalna), CF256Kingston, v756-81

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    poprzez słowa "inne wersje" mamy na myśli właśnie te spiracone, a nie oryginalne
    Olek C-5060WZ, Canon EOS 400D, olek SP-320 i C-765
    GG 3520341, TLEN: nimizt1@tlen.pl
    www.michalmilde.pl