W tym z krzyżem, po poprawkach, coś się stało drzewom. Zamieniły się w plamy...
W tym z krzyżem, po poprawkach, coś się stało drzewom. Zamieniły się w plamy...
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
no, i jeszcze nie zauważyłam tych plam.......
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
dzieki za komentarze, postaram sie poprawić te defektypozdrawiam
Nad Jeziorem Czorsztyńskim <zdaję sobie sprawę, że nie jest doskonałe, ale urzekło mnie i chciałam Wam pokazać> pozdrawiam
hmmm........mnie nie urzekło.... poszłaś nad jezioro, pstryknełaś bez zastanowienia, zdjęcie jakich tysiące, moze lepiej by było o zachodzie słońca? albo jakies niebo ciekawsze?Co Tobie podoba sie w tej fotce? Spróbuj odpowiedzieć sobie.......... ode mnie tyle
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Ja myślę, że to była próba "zrobienia" odbicia słońca w wodzie. Niestety woda nie ta (za mała i brzydki brzeg) i słońce za wysoko. Takie zdjęcia najlepiej robić o wschodzie lub zachodzie, kiedy słońce jest nisko nad horyzontem. Wtedy jego odbicie w wodzie jest długie. Żeby to odbicie wyszło w całości, potrzeba duuużej wody. No i jeszcze są ciekawsze kolory.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
dzieki helmuth za komentarza technicznie zdjęcie poprawne czy jakieś błędy??
![]()
Myślę, że horyzont za blisko środka- można ciachnąć kawałek tego błotnistego brzegu. Lekko leci w prawo. Poza tym, zwykle zdjęcia robione pod (ostre) słońce, są jakby zamglone, mało kontrastowe. Takie też jest to zdjęcie.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
co mogło by pomóc w zlikwidowaniu tego zamglenia, ktore występuje na moich zdjęciach?? moze jakaś osłona na obiektyw albo coś??? albo może takie są tylko możliwości mojego aparatu?? prosze o porade. co do tej osłony,jakby byla potrzebna to ile by kosztowała?
przypominam ,że mój aparat to CANON A560
Dokupowanie gadżetów do kompaktu nie jest dobrym pomysłem - szkoda kasy. IMHO - możesz mieć zabrudzony obiektyw - sprawdź czy szkiełko nie nosi śladów palców itp... Nie byłaś przypadkiem z nim na jakiejś nadmorskiej plaży - jak jest wiatr na optyce osadza się taka maź - drobinki piasku i soli co też może dać podobny efekt. W obu przypadkach umiejętne przetarcie szmatką z mikrofibry pomaga, najlepiej po wcześniejszym dmuchnięciu w obiektyw gruszką. Uważaj podczas czyszczenia na te blaszane listki będące w kompaktach formą zatyczki obiektywu. I jeszcze jedno - sprawdź w ustawieniach czy nie masz zmniejszonego kontrastu - IMHO CANON A560 powienien dawać żywe i kolorowe fotki, czasem aż za bardzo![]()