Witam,
nagrywałam ostatnio filmy i po zrzuceniu ich na komputer nie słychać dźwięku. Obraz jest bez zarzutów.
Czy ktoś wie w jaki sposób odzyskać dźwięk?
bardzo proszę o pomoc![]()
Witam,
nagrywałam ostatnio filmy i po zrzuceniu ich na komputer nie słychać dźwięku. Obraz jest bez zarzutów.
Czy ktoś wie w jaki sposób odzyskać dźwięk?
bardzo proszę o pomoc![]()
Witaj
Dźwięku w nagranym przez ciebie video już niestety nie odzyskasz, bo poprostu nagralaś je bez dźwięku. Następnym razem jak bedziesz nagrywac video to w menu aparatu włącz mikrofon![]()
Pozdrawiam Rafał M.
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 22.08.08 o 00:23
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
o nie! ;(
czyli nie ma szans odzyskać dźwięku?
kurcze, tak to jest jak się dostaje aparat bez instrukcji! we wszystkich dotychczasowych sprzętach dało się nagrywać bez włączania czegokolwiek...
obawiam się, że dubbing może nie pomóc. to było nagranie z koncertu
aha, a jak wydłużyć czas trwania filmu? bo obecnie mogę nagrywać tylko 40 sekund, a wolnego miejsca mam o wiele więcej.
no to wystarczy teraz znaleźć kogoś kto nagrywał dźwięk na tym koncercie i wstawić.
A może jest to na tyle popularny koncert ze nagrania sa w necie?
Swoja droga tez mnie zaskoczylo ze fabrycznie Olympus ma wyłączony mikrofon.
Najłatwiej wydłużyć film możesz zmniejszając rozdzielczość, ale poczytaj o innych możliwościach bo juz o tym pisano:
https://forum.olympusclub.pl/showthr...highlight=film
przy głosie jest zoom!!!!
ponagrywalem już sporo filmików i tak trzeba włączyć mikrofon w ustawieniach, ale to nie znaczy, że nie będzie zoom-u
Pewny jesteś? Zoom możesz używać przed naciśnięciem spustu, jak już zaczniesz nagrywać video z audio to w SP-560 zoom jest "zablokowany". Bodajże w SP-550 była taka możliwość, ale użytkownicy tego aparatu narzekali na "warkot" silniczka, który nagrywał sie razem z dźwiękiem. Może, dlatego w SP-560 juz tej opcji nie ma (bynajmniej w moim).
Pozdrawiam Rafał M.
Mówisz o zmianie zoom-u w trakcie nagrywania filmu? W momencie włączenia mikrofonu aparat blokuje mechanikę obiektywu, więc się nie da tego zrobić (chyba, że o czymś nie wiemy).Natomiast jest możliwe jednorazowe ustawienie zoom-u (np.max. zbliżenie), a następnie włączenie mikrofonu i filmowanie w takim trybie (choć będę się upierał, że nie można tego nazwać regulacją).
U mnie w aparacie Zoom działa jak mam wyłączony mikrofon... jak włączę mikrofon zoom nie działa...