Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: I Konkurs fotograficzny - Kadr Historii

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

I Konkurs fotograficzny - Kadr Historii

Szanowne Forumowiczki i Forumowicze,

Portal i Forum historia.org.pl zapraszają wszystkich fotografujących do wzięcia udziału w I Konkursie fotograficznym - "Kadr Historii". Ma on na celu pokazanie ciekawych miejsc związanych z historią, a także zachęcić do uczestniczenia w "żywej historii" - rekonstrukcjach historycznych, wydarzeniach itp.

W konkursie przewidziane są dwie kategorie:
    1. "Kadr Historii" - Zdjęcia związane z tematyką historyczną np. przedstawienie obiektów historycznych, rekonstrukcji historycznej, zabytków architektonicznych etc.
    2. "Wakacyjna fotografia" - Zdjęcia z wakacji o innej niż historyczna tematyce.

Aby wziąć udział w konkursie wystarczy tylko przesłać 1-3 zdjęć dla dowolnie wybranej kategorii lub dla obu (dla każdej maksymalnie 3 zdjęcia) do 30 września 2008 r. pasujące do tematu konkursu "Kadr Historii" na adres e-mail: kadrhistorii@gmail.com.

Patronat nad konkursem objęło Muzeum Historii Polski.

Nagrody dla zwycięzców ufundowało Wydawnictwo Replika.

Szczegóły dotyczące konkursu oraz regulamin znjadziecie tutaj: I Konkurs Fotograficzny.

Serdecznie zapraszam i pozdrawiam,
    Ostatnio edytowane przez Jarpen Zigrin ; 21.08.08 o 00:19

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    OSTRZEGAM:
    Poprzez zgłoszenie zdjęć do Konkursu Uczestnik oświadcza, że:
    a) posiada pełne prawa autorskie i majątkowe do nadesłanych zdjęć i udziela Organizatorowi licencji na korzystanie i rozporządzenie bez osobnego wynagrodzenia z wyżej wymienionych praw

6.4. Organizator zastrzega sobie możliwość skończenia lub przerwania konkursu przed czasem jego zakończenia nie wręczając nagród.
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Chciałbym sprostować, nie jesteśmy stroną komercyjną. Cały Konkurs organizujemy w dobrej wierze. W punkcie dt. licencji, chodzi nam o swobodną prezentację tych zdjęć na naszych stronach, nie zamierzamy ich wykorzystać w celach zarobkowych. Jeśli konkurs zostanie przerwany, a do tego w moim mniemaniu nie dojdzie prezentacja nadesłanych zdjęć będzie zbyteczna.

Mam nadzieję, że uspokoiłem. Dziękuję za zainteresowanie i zapraszam do udziału w Konkursie.

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Ciekawa tematyka A w jakiej rozdzielczości nadsyłać zdjęcia?
    Aha i rozumiem, że muszę być użytkownikiem serwisu? (= posiadać u Was konto?)
    Ostatnio edytowane przez Ania_ ; 20.08.08 o 23:46
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dla nas użytkownik to osoba, która nas odwiedza : ) Nie musi Pani rejestrować się na Forum, rozdzielczości nie określaliśmy, a jedynie wagę zdjęcia na max. 750 kb.

To dopiero I edycja Konkursu stąd być może pewne wady Regulaminu, za co przepraszamy.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    no i: 2.7. Zdjęcie winno być wykonane pomiędzy 1 czerwca 2008 r., a 14 września 2008 r.

szkoda:/

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Przykro mi takie ustaliliśmy zasady, wakacyjny konkurs, wakacyjne daty..., ale może jednak do końca września jeśli będzie miał Pan ochotę uda się Panu zrobić odpowiednie zdjęcia : )

Pozdrawiam.

-----

Naniosłem poprawkę do Regulaminu zmieniając użytkowników na czytelników, by nie było już podobnych wątpliwości.
    Ostatnio edytowane przez Jarpen Zigrin ; 21.08.08 o 00:08

diabolique
    Gość
    W końcu moje foty z rekonstrukcji napoleońskich wykorzystam...
    A w niedzielę rekonstrukcja w Nowogrodzie...

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Z rekonstrukcji jak najbardziej, przyjmujemy również takie zdjęcia, gdyż uważamy, że grupy rekomnstrukcji historycznej czy bractwa rycerskie odtwarzając historię na żywo przekazują dużo więcej niż suche fakty w książkach.

diabolique
    Gość
    hehe, właśnie dziś jedno z Nowogrodu dodałem