Są tak ładnie wpatrzeni w siebie![]()
Są tak ładnie wpatrzeni w siebie![]()
Pozdrawiam, Jola
Spojrzenia obojga mówia wszystko.
PS
Nic nie ucinać![]()
Ostatnio edytowane przez rocco ; 10.02.09 o 13:45
Rok 2008 w moim mniemaniu był całkiem dobry dla muzyki polskiej, albowiem pomimo wyraźnej dominacji Dody i innych jej podobnych zjawisk na scenie, kilku ambitnych projektów przedarło się do świadomości społecznej: M. Peszek, Waglewski z synami, Czesław Mozil... Ten ostatni ostatnio zawitał do Lublina. Nie pozostawało mi więc nic innego jak tylko wybrać się z na koncert wraz z aparatem. Oto i efekt tego "odchamiania". Ciąg dalszy na pewno nastąpi.
Swoją drogą udany koncert był![]()
MK
Ale czemu wszystkie nieostre?![]()
Taaak - Czesław rządzi ! zwłaszcza w pamiętnym popisie na OFF-ie. Pierwszy Czesiu najlepszy - tonacja bardzo mi odpowiada.
Problemy z ostrością są związane z tym że jeszcze nie okiełznałem mojego manualnego revuenona ze swiatatłem 1,4. Stąd też w warunkach słabego oświetlenia, nawet piękny wizjer e-3 nie zawsze pozwalał mi na złapanie ostrości w miejsce w jakim powinna się znajdować. Niemniej miejsce na foty miałem idealne. Niedaleko seny, trochę z boku zauważyłem puste krzesło, które wykorzystałem jako podest.
MK
A potem Czesław zaczął opowiadać o tym jak powstaje przebój. Np. że jak miał nagrać "Maszynkę do świerkania" firma zaproponowała by można było to zagrać jednym palcemTak jak to jest przedstawione na ostatnim zdjęciu. Potem zaś pokazał jak się tworzy hity w Polsce - po pierwsze musi być wyrażenie "Każdy z nas...", po drugie "Ty i ja" ("Jak fajnie - dwie piosenki i w dwu jest "Ty i ja" - cytuję z pamięci). Na koniec swoje wywody Pan Mozil skwitował słowami "Przyszliście na sztukę, a dostaliście kabaret"
![]()
Ostatnio edytowane przez wujek.samo.h ; 23.02.09 o 13:34
MK
Przedostatnia odsłona serii.
MK
Zdjecia z koncertu w trzech odsłonach od 197 do ostatniego podobają się. Jest w nich atmosfera podkreślona efektami świetlnymi czuć po prostu, że coś się dzieje i to się udziela w Twojej relacji. Do tego z manualem dałeś w zdecydowanej większości radę.
pozdrawiam Wiejo